Den goda arbetsgivaren

Kommunen utger sig för att vilja vara en god arbetsgivare. En viktig del i detta är att ha en god dialog med sin chef. Sedan den 11 januari har kommunen anlitat universitetsadjunkt Anderz Andersson som min arbetsledare. Min chef, kommunchefen Helen Sundström-Hetta, har således inte velat haft en dialog med mig om mitt arbete. Jag har dock haft kontakt med kommunchefen i frågor som har rört min ledighet. Nu har jag fått erfara att ALLA kontakter fortsättningsvis ska ske mellan min advokat och kommunens ombud Anderz Andersson! Är det på det sättet som arbetstagaren skall ha en förtroendefull dialog med sin arbetsgivare? Jag tycker att det är högst anmärkningsvärt att kommunen använder skattepengar till att köpa tjänst för en arbetsuppgift som borde vara självklar för kommunchefen. Av vilken anledning?

En annan aspekt på kommunens agerande är avsaknaden av etik. Hur kan kommunens juridiska ombud, universitetsadjunkt Anderz Andersson, utan etiska invändningar, ta på sig uppgiften vara min arbetsledare samtidigt som han är min motparts ombud i den process som pågår? Är det för att trycka ner mig så mycket som möjligt? Jag upplever att kommunens taktik tycks vara att kränka och förnedra mig så mycket som möjligt för att bli av med mig, när kommunen saknar saklig grund för uppsägning. Hade kommunen haft saklig grund för uppsägning hade jag blivit uppsagd i januari!

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>