Ellinor Petersen (KD)

För frihet i mitt land

Uppföljning ska göras inom ett år

av den nya organisationen vars reglemente röstades igenom idag på kommunfullmäktige. Symptomatiskt för politiken som förts under förra mandatperioden var förhastade beslut som följdes upp dåligt.

Jag kommer jobba för att denna mandatperiod har mer genomtänkta beslut, förankrade i de organisationer och grupper av människor som besluten gäller.

Idag handlade det om att se till att i beslutet ha med en klausul om att vi gör en utvärdering efter en tid, så vi kan se hur den nya organisationen faller ut. Kristdemokraterna reserverade sig mot denna förändring, eftersom den resulterar i färre personer som fattar alla beslut. Det kanske kan bli bra ändå, det får vi se om ett år!

Som jag skrev i ett tidigare inlägg är det mycket viktigt att medborgarna gör sina röster hörda, oavsett om de är förtroendevalda eller inte. Det är när vi alla berättar vad vi tycker som vi kan förstå varandra. Även om politikerna har anförtrotts en viss makt att fatta beslut över allas huvuden, bör de inte missbruka den till att helt bortse från vad medborgarna tycker.

Kommunchefen Kurt-Allan Egelby menade att uppföljning och utvärdering skulle göras löpande, men stod bakom vårt förslag att ha en skrivning om en tid när det ska göras, och det blev inom ett år.

Första kommunfullmäktige som ersättare! Roligt!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.