Ellinor Petersen (KD)

För frihet i mitt land

Ätbar park i Nordmaling, kanske?

Anna-Karin Lundberg hade lämnat in en motion för en liten tid sedan angående möjligheten att plantera en ätbar park i Nordmaling, alternativt att rusta upp befintliga parker med ätbara växter, träd och buskar. Vi jobbade tillsammans på att hjälpa kommunfullmäktige inse att denna motion faktiskt är en bra idé, och inte bara ska avslås omedelbart, som samhällsbyggnadsförvaltningen hade föreslagit, och kommunstyrelsen hade tänkt.

Vi i Kristdemokraterna anser att en ätbar park skulle leda till större trivsel hos våra medborgare. En ätbar park skulle leda till en uppiffning av vår utomhusmiljö och göra vår omgivning lite grönare.

Införandet av en ätbar park skulle medföra större attraktionskraft för orten, för boende och turister. Det skulle till exempel gå att skylta upp parken så att den är lätt att hitta för dem som vill besöka den. Man skulle kunna använda den i kommunens marknadsföring.

Det är fler kommuner som har planterat ätbara parker, däribland Örebro, Kungsbackaån i Halland, Umeå och Helsingborg.

Jag tycker vi skulle ringa och fråga dem i de kommunerna om hur det har gått. Har det varit uppskattat? Har det varit problem med vandalisering? Det verkade vara sådant som samhällsbyggnadsförvaltningen funderade över, men inte hade utrett.

Därför yrkade vi på återremiss, och vi var glada när detta beviljades av kommunfullmäktige! Röstningen gav 24 för, 7 emot.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.