Dagens gnäll

Om ingenting förändras blir det iallafall inte sämre

Tågtraffiken är försenad!

Av , , Bli först att kommentera 0

 www.vk.se/789476/tagen-forsenade

Tydligen är tågen försenade. Annat nytt på dagändan:

 • Det är ljust på dagen
 • Det ä mörkt på natten
 • Vatten är blött

Norrtåg. Väl spenderade skattepengar. Visste ni förresten att det är landstinget som står för fiolerna? Man kunde ju tycka att det kanske borde skötas privat, medans landststinget pysslar med att bygga operahus, sport-arenor, och sådant? Eller kanske vård?

lol

Bli först att kommentera
Etiketter: ,

Suddig bild på Juholt

Av , , Bli först att kommentera 0

VKs extrainsatta bildspecial med en suddig bild på en blå ryggtavla som påstås vara Juholt på en balkong är ju något av ett lågvattenmärke. Det enda faktiska värdet i nyheten är en småvitsig titel och en bild på en kontroversiell person. Det duger fan inte.

Här är bilder på Juholt som är intressanta noga att publicera utan text:

 

Detta är inte en bild värd att publicera utan någon slags nyhet:

 

 

Avslutar med en låt som vanligt:

 

 

Bli först att kommentera
Etiketter:

Det stöldaktiga Sverige

Av , , Bli först att kommentera 0

Känner mig osedvanligt gnällig idag, så det blir en dubbelmacka.

Sverige är tydligen tjuvaktigt. Detta är egentlingen ingenting jag gnäller på. Jag föredrar att gnälla på att svenska samhället stjäler av mig. Och min kollektiva snatteri-skuld i ämbete av att vara svensk (800:-/år) är ingenting.

Svenska Kyrkan stjäler 3 gånger mer av mig i skatt för att jag inte orkat ta reda på vilken församling jag är med i så jag kan gå ur, så det jämnar ut sig med med råge. 

Ännu konstigare är att varje gång jag köper en extern hårddisk, en tom CD-skiva eller ett USB-minne exproprierar copyswede pengar ur min plånbok som en annan kommunist-regim, för att de antar att jag använder det för att piratkopiera svensktoppen eller något. Trots att de tar avgift för denna piratkopiering är det fortfarande olagligt att piratkopiera svensktoppen. Man kunde ju tänka att eftersom pengar kan användas för kriminell aktivitet, så som att bryta sig in i min lägenhet och plundra den, så borde Copyswede betala tillbaka pengarna till mig utifall de skulle göra det. Men jag har inga lobbyister som kan få igenom en sådan lag.

 ¯_(ツ)_/¯

Avslutar med detta:

Bli först att kommentera
Etiketter: ,

Klockarbäcken

Av , , Bli först att kommentera 0

Men jävlar vad konstigt att kockarbäckens industriområde handelsområde är döende.

Det är avsides. Helt fantastiskt avsides. Var man än befinner sig är det långt till klockarbäcken, på grund av något konsitgt geografiskt fenomen. Det är långt till klockarbäcken om man så bor på Umedalen, villet är grane med klockarbäcken. Jag har bott där, så jag har koll på detta mysterium.

Jag avslutar detta gnäll med en sång som kändes relevant 

 

 

Bli först att kommentera
Etiketter: ,

Sveriges tidningar har gräsligt fula websidor

Av , , Bli först att kommentera 0

Varför har sveriges tidningar (VK inkluderat) så fula websidor? Dammig Web 1.0-design med 43 kolumner huller om buller och reklam insprängt på godtyckliga platser? Det är för fan 2011, inte 1997.

Kolla hur utlänska tidningar lägger upp sina webplatser:

http://www.nytimes.com/

http://www.guardian.co.uk/

Stilrent, nedtonat* och lättnavigerat. Det finns reklam, men den är inte på bekostnad av läsbarhet eller överblick. Oftast finns den heller inte på förstasidan, som är till för att ta sig fram till artiklar. Som i en helt vanlig tidning med andra ord.

* att låna skrikigt bildspråk från tablåer i sin webdesign är ett fruktansvärt misstag som de har vettet att inte göra, till skillnad från svenska tidningar. Besökaren är ju redan inne på websidan, och det finns ingen websida i hyllan brevid som konkurrerar om uppmärksamheten.

Jämför nu med

http://www.aftonbladet.se/

http://www.vk.se/

I Sverige däremot har man tagit artiklarna, en massa reklam och lagt dem i en hagelbössa, skjutit litegrann på en vit (eller gul) bakgrund och så fick layouten bli.

SVD är ett gott undantag. DN vandrar på gränsen; de har dragit ner på kolumnerna och reklamen, men det är fortfarande väldigt svårt att få någon överblick.

Bli först att kommentera
Etiketter:

Sätt koppel på barnen

Av , , 1 kommentar 0

En anonym individ har skickat medborgarförslag om att att förbjuda lösa katter, och motiverar detta med "Hundar får ej vistas i lekparker men för katter finns ingen sådan regel och det är hög tid att ändra på det. Små barn stoppar allt i munnen."

Det är väl om något barnen som borde gå i koppel. Låt oss jämföra:

 

  Hund Katt Barn
Sjukdom

Relativt renligt.

Kan orsaka stor skada vid bett. Kan i entaka fall spontant gå till anfall.

Renligt.

Man kan bli magsjuk om man är så dum att man gräver upp och äter dess bajs.

Kan orsaka mindre rivsår vid direkt konfrontation.

Täckt i en film av smuts, snor och gammal ketchup.

Sprider löss.

Sprider förkylning.

Sprider magsjuka.

Ekonomisk skada Väldigt liten. Väldigt liten samhällskostnad. Kostar samhället miljardbelopp i föräldraledighet, sjukdom och barnbidrag.
Materialskador Enstaka skor täcks i avföring Enstaka rabatter blir tillstökade Kladdiga fingeravtryck överallt. Trasiga glasrutor. Repade bilar. Försvunna blanka föremål.
Störningspotential Kan skälla Nej För konstant oväsen. Gråter, skriker, och slamrar.

 

Tabellen talar klarspråk.

1 kommentar
Etiketter:

Lista över saker som är mindre fula än arkitekthögskolans lokaler

Av , , 8 kommentarer 0

Arkitekthögskolans nya hus är gräsligt fult. Det är tydligen något av en kejsarens nya arkitekthögskola. Jag presenterar därför en lista över några saker som är mindre fula än denna styggelse i stadsbilden.

 • Hockeyfrillan
 • En katts ändalykt
 • En dåligt städad offentlig toalett
 • En hockeyspelares tandlösa leende
 • En skev lada
 • En dansbandskostym
 • En dansbandskostym från 70-talet
 • En rostfläckig bil
 • Ett barn med en ring av ketchup runt munnen och snor rinnandes från näsan
 • Fågelskit på fönsterrutan
 • Apelsinjuice blandat med mjölk

 

8 kommentarer
Etiketter: , ,

Den fula looken

Av , , Bli först att kommentera 2

Hur kommer det sig att alla ser ut som jäkla idiotmuppar helt plötsligt?

Jag syftar naturligtvis på den frisyr som blivit omåttligt populär bland män i 25-års åldern. Den där frisyren där man rakar sidorna av huvudet och låter resten vara halv-långt. Ser fan inte klokt ut. Det är bara Kim Jong Il som får ha dylika frisyrer. Gå hem och klipp er.

Och appropå kimpan så kommer han med stilråd i det nordkoreanska TV-programmet "Låt oss frisera oss i enhet med den socialistiska livsstilen". Mycket upplysande.

 

I övrigt är Nordkorea ett föredömligt land som agerar i enighet med våran svenska regerings principer, så som att alla ska ha arbete. De var bland annat tidigt ute med att anställa folk i meningslösa s.k. "Fas 3"-jobb, istället för att låta dem gå arbetslösa. Bland annat har de mänskliga trafikvakter i varje gathörn istället för rödljus. De har uppenbarligen tänkt till. Om folk inte konstant arbetar kan de ju trots allt bli fritänkande dissidenter.

 

 

Bli först att kommentera
Etiketter: ,

Nya bussdragningar

Av , , Bli först att kommentera 0

Verkar som om årets bussförsämring har anlänt.

I år verkar de bara ha dragit om alla busslinjer kors och tvärs, smyghöjt priset och halverat traffikeringen på nästan alla bussar jag brukar åka med. Alltid något, men det saknar kreativiteten som tidigare års försämringar har inneburit; gamla godingar som att avskaffa kontanter för att någon busschaför i södra sverige tydligen blev rånad någon gång, eller dra till med lagen om offentliga upphandlingar och köpa in fallfärdiga sovjetbussar .

Bli först att kommentera
Etiketter: