Fördelarna med att växa upp

Jag har insett att jag börjar bli vuxen. Att den del av mig har växt upp ordentligt. Ta till exempel det här med att städa. Jag har aldrig varit speciellt förtjust i det och disciplin har jag inte haft. Jag var däremot duktig på att städa inför besök av både övernattningskompisar, föräldrar och för det mesta innan utgång på krogen. Inte för att det senaste har lönat sig på något sätt.

Men nu, när jag har en lägenhet som känns som min på riktigt har jag för vana att städa varje vecka och diska varje dag. Det är sällan jag går och lägger mig utan att ha diskat undan middagsmaten. Lämnar jag disk från kvällsfika i diskhon ångrar jag mig när jag behöver vakna upp och ta itu med det då. Jag vet att vissa resonerar att det inte gör något om det finns lite skit i hörnen och det gör det inte heller. Men att ändå hålla någon sorts jämn balans i hur stökig lägenheten får vara känns bra.

Jag tror är övertygad om att jag sparar tid. Att det tar mindre tid att städa lite varje vecka än mer varannan eller var tredje.  Och jag behöver sällan få panik när det väntas besök. Och sen är det inte superstädat överallt. Mitt skrivbord är ett kaos och det ligger kläder i min fåtölj. Men badrummet är fräscht för det mesta., Och det stök som finns går snabbt att städa undan eller ehum, fixa en nödlösning till 🙂 Så totalt vuxen och supertråkig har jag inte blivit, lyckligtvis.

 Det finns säkert fler fördelar också. Och framförallt fler sätt att växa upp på. Hur långt jag själv har kommit återstår fortfarande att se.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.