Ambulans viktigare än ett skrivbord

Gripenhoftner om Ambulans viktigare än ett skrivbord. Ibland kan jag förstå att människor känner ett politikerförakt. När ett beslut är dåligt, felaktigt eller förödande och politikerna ändå står och försvarar sitt beslut. Lägg där till att en del politiker även ska ”dumförklara” den grupp människor som är mot beslutet. Inom politiken tas många beslut, det är förvisso sant, och ibland kanske man som medborgare inte alltid vet all bakgrundsfakta. Något som hörs tokigt kanske ändå är välgrundat när beslutet så tas. Det blir dock löjeväckande när något ska drivas in absurdum för att ”det är beslutat så”. Ta bara exemplet med borttagandet av ambulans i inlandet. Jag har svårt att tro att det i förlängningen blev så mycket billigare att sätta in vad som numera benämns akutbil, eller rättare sagt efter alla klavertramp, ”extrautrustad” akutbil. Missnöje på många håll, ilska och frustration när ingen lyssnar på den det berör.

Jag har själv tidigare bott i en inlandskommun (Åsele), och fick tidigt lära mig att under helgerna fanns ingen hjälp att få på ortens vårdcentral. Man skulle då åka 5 mil enkelväg till Dorotea för att få hjälp där. Vid mindre allvarlig sjukdom kunde man efter ett läkarbesök sedan åka hem 5 mil igen. Men var det allvarligare så skulle man vidare med ambulans, efter att ha åkt 10 mil ”rundtur” först. Det blev då fortsatt resa till Lycksele eller Umeå. Till Lycksele är det 9 mil och Umeå 16 mil enkel väg från Åsele. Men de som valt att bo i inlandet har inte beklagat sig över detta, eftersom man ansett att valet av boplats varit ens eget. Det man dock inte accepterat har varit försämringar för de som försökt skapa sig ett liv i denna del av Sverige. Att då se någon som landstingsrådet Peter Olofsson (s) på bild i VK (5/4 2011) stå och försvara inköp av kontorsmöbler för närmare 135 000 kr till sitt eget kontor i samma veva som inlandet skulle förlora sin ambulans pga Landstingets kostnader, är inte bara cyniskt utan det är ett sätt att signalera att inlandsbor inte är värda samma service som oss andra. Jag försöker också vara aktiv inom politiken, men jag vågar lova er alla att för mig kommer en ambulans alltid att vara viktigare än ett tjusigt skrivbord./ Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>