Om giftiga svampar – och ord!

Jag gillar de röda flugsvamparna bäst! De lyser så vackert i markerna nu! Och vi är många som fotar dem, och kanske delar dem i olika forum! Vackert men giftigt, säger vi! Och det är väl gott och väl – om det giftiga märks, menar jag! Det är värre om giftet inte syns, om det är förrädiskt likt något som kanske är både gott och nyttigt!

IMG_3545 IMG_3503

Tänker på att det kan vara så med ord ibland. Visst blir vi ledsna om någon säger något argt eller sårande (eller kanske ännu värre – något sarkatiskt). Men om det sägs direkt så kan man reagera och bemöta det på en gång. Det är värre med sårande och elaka ord som lindas in på ett sätt som vi kanske märker först efteråt. När vi börjar tänka i stil med – vad sa han egentligen, eller vad menade hon med det? Och så ligger det där som ett gift och gnager i tankar och sinnet. Och ännu värre – tär på vänskap och förtrolighet, oss människor emellan.

Nej, då gillar jag de röda, raka flugsvamparna bättre. Så att man ser och vet vad det är! Fast ännu hellre förstås, vill jag bemötas av vänlighet – ärlig sådan!

IMG_3534 IMG_3502

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor