Det här med utveckling…

Häromdagen frågad jag på facebook om någon visste vad detta är!?

IMG_4124 Fick lite olika förslag, som kaffe, kakaobönor och rönnbär. Först när jag la ut denna ledtråd kom någon på det!

Ja, just det – clivia! 015 Och det är det förstås!

Frökapslar som innehåller några frön vardera. Upptäckte dem på stora moderplantan. De hade blivit som kvar, så jag frågade i en bortskänkes/mottages-grupp på face-book om någon ville ha dem. Och det var det!

Själv har jag en massa små krukor redan med frön som jag sått. De växer väldigt långsamt, men det är ändå roligt att följa! Att bli så stor som moderplantan lär nog dröja om de någonsin blir det. Det här är bara en liten del av den! Den är riktigt, riktigt stor. Har varit mannens morfar, så den har några år på nacken. IMG_2264 Men tänk ändå – den har också varit ett litet frö en gång för länge sedan. Om man nu inte tog den från ett rotskott, för så kan man också föröka ju! Han hade flera stycken morfadern, och vi fick en av dem. Men någonstans någon gång bakåt måste det ju funnits ett frö…

Det är intressant det här med utveckling. Det finns så många olika slag – en del som vi kan följa, en del som vi inte kan se. En del är fakta, och en del bara teori. En del ganska fantastiska så’na, kan liknas mest vid fria fantasier – ja, faktiskt är det så! Den här med utveckling från frö till blomma – den tror jag på! Vore ju konstig annars. Men en hel massa andra teorier tvivlar jag på! Och inte så lite ändå! 

016 IMG_2307

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor