Jag är plåtburksnörd – eller…?

Jag är plåtburks-nörd! Så tänkte jag skriva! Och så säger jag ibland om en hel massa andra saker också. Sån´t jag tycker om, åtminstone sånt´t som jag tycker väldigt mycket om! Boknörd, P1-nörd, konståkningsnörd osv…

Men så slog det mig att vad är egentligen en nörd? Så jag slog upp det. Och så här står det i wikipedia – ”Nörd kommer från engelskans slangord nerd och är en stereotyp benämning på en person som har ett fixerat intresse eller intresseområde.” Mja, jag vet inte riktigt… Visst gillar jag plåtburkar, men jag kan väl knappast säga att jag har ett fixerat intresse av dem. Tycker mest de är trevliga och byter ut dem nu och då i vårt kök.

Så jag fortsätter att läsa i wikipedia – ”Ordet användes första gången 1950 i Dr. Seuss bok If I Ran the Zoo, men då med betydelsen av en särskild djurart. Nej, det stämmer inte heller. Varken om plåtburkarna eller mig. För oavsett vad evolutionstroende tycker och tror, så räknar jag mig inte som ett djur.

Nästa mening i wik var lite intressant – ”Fram till slutet av 1900-talet användes ordet nörd oftast negativt, men idag används ordet minst lika ofta positivt.” Det var ju i varje fall trevligt! Tar till mig det om det positiva. Att det är positivt att vara nörd – en positiv sådan!

Men fixerad vid plåtburkar? Eller något annat, vad det än är – Det ser jag mig inte vara!

IMG_0243 IMG_0101 012 IMG_0952IMG_2046 IMG_3299 IMG_2013 IMG_2059 IMG_0283 IMG_0124  IMG_3991 IMG_1961

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor