Idag – Annandag Pingst! Och sedan…

IMG_5107 Annandag Pingst – En annan dag av Pingst! Eller om man så vill – återigen en dag av pingst!

Bara för några år sedan var den här dagen röd i svenska almanackan. Det är den inte längre. Och jag – ja, jag kommer nog att ha den i stort sett som en vanlig måndag. Det är alltför många vanliga måndags- och vardagssaker som behöver bli gjorda. Genom att leva i ett samhälle där almanackan ser ut på ett visst sätt blir det ju en viss anpassaning.IMG_4793

Men i mitt hjärta lever pingsten kvar, med den glöd som Den Helige Ande, som pingsten handlar om, har tänt därinne. Det gör den förresten varje dag! Även i mulna, kalla och svårmodiga dagar. Och de dagar man kanske oroar sig lite väl mycket. Så glöder pingsten som ändå, längst därinne. För att ibland flamma upp lite extra, vissa dagar!

Så på ett sätt är imorgon också ”En annan dag av pingst”. Och nästa dag, och nästa igen… IMG_5067

När Jesus pratade lite extra förtroligt med sina lärjungar, just innan korset och döden, uppståndelsen och sin himmelsfärd så sa han bland annat – ”…Och jag skall be Fadern, och han skall ge er en annan Hjälpare, som alltid skall vara hos er, sanningens Ande… Men Hjälparen, den helige Ande, som Fadern skall sända i mitt namn, han skall lära er allt och påminna er om allt vad jag har sagt er..” (Joh 14)

Känns bra, riktigt bra att tänka på! IMG_5101

Men det känns också bra att Pingsten får vara en särskild högtid, så man blir lite extra påmind. Om Pingstens egentliga innebörd, och inte bara att det är härliga försommardagar i en vacker lummig natur. Den fina grönskan och blomstren blir bara som en ram omkring pingsten, här i vårt land. En mycket vacker ram – men det är ändå själva tavlan som gäller!

IMG_50941.jpg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor