Hjorts Bekännelser

Återuppstånden från de döda!

Av , , Bli först att kommentera 4

Får be om ursäkt för att jag inte uppdaterat bloggen på ett tag. Har inte haft så mycket livslust efter uttåget ur slutspelet. Förhoppningsvis ska det bli ändring på det.

I helgen var jag nere i Malmö för att bevittna sm finalerna på plats. Damernas final var en väldigt jämn historia som tillslut Djurgården kunde vinna. Frågar ni mig så tycker jag att det var rättvist sett över tre perioder. Djurgårdens stjärnspelare klev fram när det som mest behövdes medan många av Iksus inte gjorde det. När Iksu ledde med 3-1 trodde jag att de skulle vinna en komfortabel seger men för många missade lägen kombinerat med slarv i försvarspelet gjorde att Djurgården kunde komma igen. Jag tycker att det är konstigt att inte det har blivit mer skriverier om Djurgårdens 5-5 mål som jag tycker är en solklar hög klubba. 

Herrarnas final måste vara den bästa och mest dramatiska innebandyfinal som någonsin spelats. Synd bara att tv4 visade den i fel kanal. Finalens kung var utan tvekan Hannes Öhman 4 kassar och en stensäker straff. Hade även räknat in hans andra straff men på något sätt lyckades Sjögren rädda den. Att Stenberg fick avgöra var på något sätt symptomatiskt för Storvreta. Det är han som tillhör framtiden i klubben. Mannen utan nerver Mika Kohonen. Jag finner inte ord för hur starkt det är att sätta straffen i det läget som han gör det. Lika starkt är det av domarna att blåsa bort Mattias Larssons straff som helt klart är bakåt. Det är därför som dom är de klart bästa domarparet i Sverige.

Lite silly  season rykten som florerar ute i innebandy Sverige. Simon Nilsson till Linköping. Ska tydligen vara så gott som klart. Kristoffer Asp till Granlo ska också i princip vara klart. AIK har gjort klart med en spelare från toppen av den norra allsvenskan. Vem spelaren är kommer AIK presentera inom kort. En av Packalens egna favoriter ska det tydligen vara.

Inom kort får ni förhoppningsvis läsa om försöket till myteri från en välkänd innebandy/fotbollstränare på en innebandysida nära dig. Dock inte på min.

Jag kommer att uppdatera bloggen mer frekvent när vår försäsong börjar med lite roliga bilder och texter. Förhoppningsvis ska ni få se en Johan Alm i högform under brottningspassen.

På återseende!

/TK

Bli först att kommentera

Vilken glädje!

Av , , 3 kommentarer 0

Vilken pärs gårdagen var. Hela kvalserien har varit hemsk och det är inte bara en gång som jag räknat bort Modo Hockey. Jag kan ändå inte annat än imponeras av Modo som gör en av de stabilaste matcherna på hela säsongen när det krävs som mest. Försvarsjättar som Tollefsen, Jonsson och Timander gick äntligen att känna igen. Tarkki var sjukt stabil och har fått alldeles för mycket kritik under säsongen. Att han inte har samma räddningsprocent som toppmålvakterna beror snarare på Modos brister i försvarspelet än hans brister som målvakt. Modos spelare och tränare var nog väldigt lättade efter gårdagens match. Kolla bara på dessa intervjuer med Andreas Johansson och Mattias Timander så förstår ni.   http://allehanda.se/sport/modo/1.2936297-tv-johansson-storre-an-sm-guld- och http://allehanda.se/sport/modo/1.2937529-tv-mattias-timander-jag-kan-spela-till-2020-. Jag fällde i alla fall ett par tårar.

Nu kommer det att bli ett par tuffa veckor för Markus Näslund och Fredrik Andersson. Vilka spelare ska man ha kvar och vilka ska få lämna laget?

En sak som jag tycker föreningen ska ta fram om det inte redan finns. Finns det så efterlevs det inte så mycket kan jag säga. Är en alkoholpolicy. Tre dagar innan match och framåt kan det inte vara ok att dricka alkohol. Bryter man mot policyn bör straffet bli mycket kännbart. Först i form av löneavdrag och bryts den igen har man inget i föreningen att göra. Bryter någon av toppspelarna mot policyn är det ännu viktigare att dom straffas. Det håller inte att ha en av kapterna springandes på stan klockan 04:00 två dagar innan match. Då spelar det ingen roll om det är nyårsafton. Skulle jag vara en stor sponsor till Modo och såg det då skulle jag ha brytit avtalet på en gång. Tycker man kan kräva lite mer av professionella idrottsmän.

På backsidan tycker jag att man bör behålla Josefsson, Westin, Larsson och Tollefsen. Timander bör kanske få en chans till. Hasse Jonsson sa redan innan säsongen att detta var hans sista. Bonsaksen, Pikkarainen, Hållberg och Eriksson bör ha gjort sitt i föreningen. Enligt mig borde fokus ligga på att försöka värva skridskoskickliga backar. Det har aldrig ställts så höga krav på skridskoåkningen för backar som det gör nu när man inte längre får spela ryggsäckshockey. 

På centersidan måste Modo lägga den kraft dom kan på att behålla säsongens två bästa spelare Niklas Sundström och Byron Ritchie. Robert Rosen har blivit misshandlad av tränarduon under säsongen och stämmer ryktet att han skrivit på för AIK är det en stor förlust för Modo Hockey. När han i säsongens sista matcher fick chansen med en bra omgivning så tog han den. Han visade en enorm karaktär och jag blir än mer imponerad av honom om ryktet stämmer. Att då gå in och spela med det hjärta han gör än fast man är klar för en annan elitserieklubb nästkommande säsong är inte annat än imponerande. Kristian Forsberg ska inte spela i något annat än en fjärdefemma. Sedan ska han användas i boxplay där han är en av elitseriens bästa. Per Svartvadet bör ha gjort sitt i föreningen och för dom pengarna kan klubben värva en toppspelare.  

På forwardsidan bör Jacob Blomqvist och Slovakerna ha gjort sitt. Jag är även tveksam till en forsättning för Per-Åge Skröder och Magnus Häggström. En sådan spelare som Temmu Laine måste vara aktuell för Modo.

Målvaktstrion tycker jag att man ska behålla intakt som den varit i år. Hoppas ryktet om att Växjös målvaktstränare skulle vara klar för Modo stämmer. Han har lyckats väldigt bra med Växjös målvakter.

Det glädjer mig att föreningen börjat få fram fler och fler juniorlandslagsspelare. På sikt kan det bli mycket bra. Om jag inte är felinformerad hade man med fem stycken spelare i den senaste U 17 truppen. En back och fyra forwards. Bägge bröderna Byström bör spela i a-laget inom ett par år. Den äldra redan nästa säsong. En pudelklok center som behöver bli rappare på skridskorna.

Intresset för Innebandyn verkar vara på topp i Umeå. Nästan 1500 personer på Västerbottens match. Mycket imponerande.

Trevlig helg på er!

Den som lyckas lista ut vad initialerna står för som jag alltid avslutar mina blogginlägg med vinner en middag på All Star.

/DY

3 kommentarer

De bästa lagen till final!

Av , , Bli först att kommentera 0

Storvreta-Warberg i final känns på något sätt väldigt rättvist. Storvreta har gått som tåget i slutspelet och har vunnit sex raka matcher. Warberg vann serien i överlägsen stil men har haft en lite tuffare resa fram till finalen. Nu har jag inte sett så många av Warbergs matcher i slutspelet men vad jag har kunnat läsa mig fram till så verkar det inte varit första femman som burit fram laget som de gjort under tidigare år. Utan det är Warbergs bredd som fallit avgörande i deras matchserier. Jag hade tänkt skriva om att Magnus Svensson inte är i den form han behöver vara i för att Warberg ska kunna vinna sm guld. Han har  gjort 10 poäng på 7 matcher vilket ger ett snitt på 1,43 poäng per match. Han har missat två matcher och möjligtvis kan det ha stört hans förhållandevis låga poängskörd. Jag har kanske lite för höga krav på honom?

Hur kommer då finalen att sluta? Storvreta har världens just nu bästa femma. Då vill jag betona just femma för Kohonen, Stenberg och Öhman har ett av världens bästa backpar bakom sig i form av Samuelsson och Berggren. Med all rätt är Berggren uttagen i den senaste landslagstruppen. Tycker att det är konstigt att han inte varit uttagen i tidigare mästerskap. Han är en spelande back men även med en stark defensiv i sin repertoar. Samuelsson är väl kanske en av de bästa backarna i världen just nu. Ni som tycker annorlunda kan ju ta och kolla på reprisen av den andra semifinalen mellan Storvreta och Pixbo. Warberg har en bredare backbesättning med fyra potentiella landslagsmän. Klinsten bevisade förra året att han pallar trycket i de stora matcherna. Sjögren är de stora matchernas man och har vunnit ett flertal sm och europcupguld åt klubben. Jag tror att Storvreta vinner men jag hoppas på Warberg för dom har alltid varit en favoriförening för mig. Ett klubb som är ett stort föredöme för Svensk innebandy. 

Rykten säger att Höken gick till flygplatsen imorse. Någon som kan bekräfta det? 

Årets viktigaste match ikväll. Jag orkar inte. Kommer smyga in resultatet på text tv vid 21:30.  

Detta inlägg blev inte längre än så. Nu ska jag ut på en löptur med lokomotivet från Mariehem.

/RS

Bli först att kommentera

Än finns det hopp!

Av , , Bli först att kommentera 1

Modo körde över Mora och vann med 8-1. Viktigt att göra mycket mål när serien är så tajt som den är. Vinner Modo mot Örebro imorgon så väntar en av de viktigaste matcherna i klubbens historia. Södertälje hemma på fredag i Fjällräven Arena. Jag jobbar på fredag tills klockan 20:00. Verkar inte finnas någon rättvisa i detta land. Vart är arbetskamraterna när man behöver dom?

Storvreta körde över Pixbo i tre raka matcher och det var aldrig något snack om det. Intressant att se betygsättningen i den andra matchen som också var en tv match. Mattias Samuelsson var dominant och gjorde bl.a. två riktigt snygga mål. Han fick en fyra i betyg. Fråga mig inte vad som krävs för att få en femma? Oskar Henriksson i Pixbo fick också en fyra i betyg. Ska jag vara ärlig så la jag inte ens märke till han under hela matchen. Han borde dock ha varit för jävla bra eftersom att han fick samma betyg som Mattias Samuelsson. Pixbo hade bättre betyg i snitt än vad Storvreta hade. Ni som såg matchen förstår att det kan tyckas väldigt underligt. Det var för övrigt samma person som satte betyg på den matchen som det var i vår sista match borta mot Pixbo. Vi hade ett snittbetyg på under 2 och Pixbo ett snittbetyg över 3. Pixbo vann matchen med 5-4 och då fick vi två mål helt felaktigt bortdömda. Mycket intressant betygsdömning.

Falun bjuder på bra motstånd i den andra semifinalserien. Tror inte att vi kan räkna bort Falun. Dom verkar ha fler liv än katterna.

Jag säger bara Don Ciya Hajo for president. Vilken kille. Han spelade ett år med oss i Dalen. Under det året gjorde han lumpen samtidigt och kunde inte göra sig själv rättvisa. Väldigt synd att han valde att flytta hem. Nu räckte inte hans fyra mål till seger men man måste ändå säga att det är väldigt starkt av en "brunkare" att hänga fyra kassar i en semifinal. Jag kommer ihåg att hans fysik var helt enorm. Tror han gjorde 60 dips eller något liknande. Sedan var han nära på att springa ut beepbandet. Han var och snuddade på 17 om jag inte missminner mig.

Mitt finger ser för jävligt ut. Tror jag måste uppsöka en läkare för att få det undersökt. Ska lägga upp en bild på fingret i nästa blogginlägg. Sedan ska jag skicka räkningen till Peter Lövgren.

/AC

Bli först att kommentera

Tillförlitliga källor!

Av , , 2 kommentarer 1

Som jag skrev i mitt förra inlägg så blir det Jan-Erik Vaara som tar över det Svenska herrlandslaget. Jag vet egentligen ingenting om hans kompetens som ledare. Han har i alla fall tagit ett par steg med det Svenska damlandslaget. Bland annat genom att  införa högre fyskrav. På damsidan är Sverige helt överlägsna och skulle kunna vinna VM med ett b landslag. På herrsidan får han en betydligt tuffare utmaning. Sverige är inte längre den ledande nationen och Schweiz är och nosar oss i baken. Får dom dessutom Petteri Nykky som förbundskapten blir dom livsfarliga i nästa VM som spelas på deras hemmaplan. Blir intressant att se vilken tränare han får vid sin sida. Stefan Forsman har tackat nej. Vem står näst på tur? Mikael Gunnarzon? Isac Carlsson? Jag hoppas verkligen att han lyckas men som sagt han kunde knappast fått en större utmaning.

Nu till mitt kära Modo. Såg senaste matchen på tv. Jag slets mellan hopp och förtvivlan kan jag säga. Tycker inte att dom spelade så dåligt. Skapade många vassa chanser men klarade inte av att sätta dit dom. Under dom fyra senaste matcherna har Modo skjutit nästan 200 skott på mål och gjort 5 mål. En skottprocent på någonstans mellan 2,5-3 % det är skandalöst dåligt. Hur kan man behöva nästan 50 skott på sig för att göra ett mål? Ganska signifikativt för Modo i denna kvalserie var när Niklas Sundström kom fri i boxplay. Han missade och i anfallet efter gjorde Växjö 1-1 på ett självmål. Då höll datorn på att ryka i golvet men min sambo stoppade mig i sista sekunden. Nu har Modo tre matcher kvar av denna fiaskosäsong och tyvärr verkar allt luta åt kvalserien. Nu har man det inte ens i egna händer.

Modo har en lönebudget på någonstans mellan 45-50 miljoner och presterar skit. Växjö har en lönebudget på 8 miljoner och leder kvalserien med fyra poäng efter sju omgångar. Tre av Modos bäst betalda spelare kostar mer än 8 miljoner. På något vis känns det skönt att pengar inte kan lösa allt. Man tycker att ifall en spelare har över 100 000 kronor/månaden ska han i alla fall försöka prestera på max. Det är rent skitsnack när man påstår att det har låst sig för oss och vi försöker så gott vi kan. Jag känner hur jävla upprörd jag blir när jag skriver det här. Man visar inte en bra inställning när halva laget är ute och super dagar innan matcher under hela säsongen. Det är förjävligt när den som  visar störst hjärta är en transatlant som gör sin första säsong i klubben. Hela stommen måste bytas ut oavsett hur det går. Den enda dom överhuvudtaget ska fundera på att ha kvar är Sundström. Jag är i grund och botten ett fan av både Challe och Andreas Johansson. Dom är en av få som visar lite känslor men man kan inte blunda för att de inte klarat sin uppgift nämligen att få ut max av varje individ i laget. Markus Näslund kom tyvärr in för sent i klubben. Han borde varit där när säsongen började. Denna säsong är en konsekvens av en rad felbeslut som tagits i föreningen under de senaste fyra åren. Dessa beslut är bl.a. att man har värvat fel typ av spelare/ledare och behållit gamla spelare alldeles för länge i klubben. Scoutingen kan absolut inte varit på topp.

Modo Hockeys slogan Heart of Hockey. I helvete heller. För några år sedan men ABSOLUT inte nu.

Trevlig helg!

/DI

2 kommentarer

Silly Season!

Av , , Bli först att kommentera 1

Tycker att innebandybloggens inlägg om kontraktläget i vårt lag var lite rörigt och gav mer att önska. Därför tänkte jag gå igenom alla lagdelar och kommentera lite om spelarens kontraktläge och eventuella nyförvärv.

Målvakter: Alla våra tre målvakter sitter under kontrakt och har inga kryphål i sina kontrakt. Så att någon av dessa herrar ska spela i någon annan tröja än IBK Dalens nästa säsong finner jag högst osannolikt.

Klara: Fredrik Hörnqvist, Peter Löfgren och Martin Rudeström

Backar: Alla våra backar från föregående år är klara och jag vet att det pågår förhandlingar med Patrik Lundström. Även Adam Berglund från Sandåkern är ett intressant namn för IBK Dalen.

Klara: Mattias Wallgren, Robin Nilsberth, Filip Stenmark, Johan Alm, Peter Grönroos, Kim Lundström och Viktor Öberg.

Forwards: På forwardsidan är det några från föregående års trupp som inte är klara. Cedric Rüegsegger flyttar hem till Schweiz. Lars-Erik Torp, Anton Ermling och Yngve Nordin sitter på utgående kontrakt och där pågår förhandlingar. Klubben har stora förhoppningar om att kunna kontraktera Alexander Boden, även "storebror Berglund" är ett intressant namn. Anton Byström från ÖIB har varit och tränat med klubben och han är också ett intressant namn.

Klara: Peder Boden, Christian Hjort, Max Wahlgren, Simon Sedin, Sebastian Håkansson

Centrar: Även här är det några som inte är klara från fjolåret. Peter Sundelin och Timmy Nyberg sitter på utgående kontrakt och även där pågår förhandlingar.

Klara: Johan Samuelsson och Jonas Svahn.

Övriga notiser från silly season:

Mikael Zingmark flyttar till Stockholm och kommer inte fortsätta i Umeå City. Detta får ses som en oehörd stor förlust. Han var en av de mest rutinerade spelarna i laget och en stöttespelare som blir svår att ersätta. Läste att Peter Sjöström hade en ersättare på gång. Ska bli mycket intressant och se vem det är.

Petteri Nykky ryktas vara klar för det Schweiziska landslaget. Om det stämmer är det ett mycket bra nyförvärv av det Schweiska innebandyförbundet. 

Tydligen ska förhandlingarna om det Svenska förbundskaptenjobbet vara långt gånget med Jan-Erik Vaara.

City kommer få konkurrens av Helsingborg i jakten på en ny målvakt. Kan bli en intressant budgivning. City är nog beredd att casha upp en del med tanke på vad dom gav Domeij. Blir det en finländsk landslagsmålvakt måntro?

/PS

Bli först att kommentera

Så jävla Svenskt!

Av , , Bli först att kommentera 1

Surfade runt lite på nätet och läste på innebandymagazinets hemsida vilka domare som ska döma semifinalerna. Tydligen har man gått ifrån att samma domarpar ska döma hela serien utan ska istället rulla runt på tre domarpar. Då är min fråga till dom som tillsätter domarna. Hur kan inte Sveriges överlägset bästa domarpar Håkan Grahn-Gustavsson och Johan Råsbrink få döma i alla fem semifinalomgångar. Förutsatt att det blir fem matcher i någon av semifinalserierna.
 

Att Skoog/Pettersson som är från Göteborg ska få döma Pixbo igen känns som ett stort skämt. Om dom nu absolut ska döma någon match i semifinalen så låt dom då döma Warberg-Falun istället. Ni som läst min blogg tidigare vet min inställning till fortsatt dömande för Skoog/Pettersson i detta slutspel. Ett råd till lagen som ska ha dessa två herrar som domare ifall ni vill snacka med dom efter matchen stäng alla utgångar i hallen och ta på er löparskorna.

Var ganska bra ute i mina tips under kvartsfinalserien. Jag var väl en av få som trodde att AIK skulle få svårt mot Falun och jag tror även att jag skrev att ifall Rehn spelar så bra som han kan göra tror jag på en skräll i denna serie. Stefan Edberg du kan alltid slå mig en pling ifall du vill ha några råd och tips ;) . Hur slutar semifinalserierna? 

Falun har gått runt på lite folk mot AIK och kommer få det tufft mot Warberg som har en bred trupp att tillgå. Däremot verkar Falun vara ett lag som aldrig viker ner sig under ett slutspel. Har för mig att Falun gav Warberg en match i slutspelet för ett par år sen. Mitt tips blir ändå 3-1 till Warberg i matcher.

Den andra semifinalserien känns väldigt oviss. Kan Pixbo få stopp på Storvretas förstafemma kan dom vinna denna semifinal. Med en backcheckande Isac Rosen i högform finns det en möjlighet till det. Jon Hedlund måste vara minst lika bra som mot oss. Tror inte att det är någon fördel för Pixbo att få sin första hemmamatch på tv golvet. Mitt tips blir 3-2 i matcher till Storvreta men med en liten skrällvarning för Pixbo.

Hörs Hej!

/RF 

Bli först att kommentera

Dessa målvakter!

Av , , Bli först att kommentera 1

Igår på träningen fick jag för mig att ställa mig i målet eftersom våra målvakter är övertaggade på att spela ute. Peter Lövgren framförallt. Det var just den nämde som en minut in på träningen smashade av mitt finger. Tackar. Nu gick det inte helt av men han lyckades i alla fall med bedriften att skapa lite blodvite. Tror inte basketdamerna uppskattade att träna efteråt när det var blod över hela golvet. Såg ut som en liten slaktplats. Som sagt målvaktsjävlarna ska hålla sig i målet. Ursäkta språket.

Noterade igår när jag läste lite resultat ifrån helgen att det kunde ha blivit en skandalartad avslutning i den norra allsvenskan. Hade Tyresö förlorat den sista matchen mot Handen, som dom var väldigt nära att göra. 5-5 efter full tid. Så hade Uppsala gått upp i superligan. De hade då haft samma målskillnad som Tyresö men mer gjorda mål. Detta efter att dom slagit Hässelby i sista omgången med 21-2. Pinsamt att förlora en match med 21-2 trots att de inte hade något att spela för. Är ändå den näst högsta ligan inom Innebandyn vi snackar om. Det ska inte spela någon roll ifall man inte har något att spela om.

Såg att Umeå City signat Christoffer Sjöström och Joel Bäckström från Sandåkern. Två unga och lovande spelare som på sikt mycket väl kan bli bra superligaspelare. Joel Bäckström har en skön känsla och ett riktigt bra skott. Sjöström kommer att bidra med fart och finess. Kommer säkert även bidra med en del poäng. Att spelare som dessa två herrar väljer Umeå City före IBK Dalen har jag all förståelse för. De kommer att få mer speltid i Umeå City och på så vis även kunna utvecklas mer som spelare. Däremot har jag ingen som helst förståelse för att spelare som Emil Johansson väljer Umeå City före oss. Han skulle gå rakt in i vårt lag vilken dag som helst. Spelande backar som han är det brist på inom Svensk Innebandy. Skrönan som Umeå City har kört med dom senaste åren att unga spelare inte får chansen hos oss borde inte funka längre. Se bara på Jonas Svahn och Max Wahlgren. De gick rakt in på två femmor och gjorde stor succe. Är man bara tillräckligt bra och har viljan så är Dalen ett mycket bättre alternativ än Umeå City för en ung spelare. Tillräckligt bra tycker jag definitivt att Emil Johansson är.  Verkar vara något slagt Ersbodasydrom det där. 

/GN

Bli först att kommentera

Tråkigt!

Av , , Bli först att kommentera 0

Tyvärr så har det varit snålt med inlägg på slutet. Förklaringen har varit att jag var tvungen att lugna ner mig för annars hade jag nog skrivit något jag fått ångra. Jag har inte släppt det helt så lite kapningar kommer det att bli.

Jag vill börja med att gratulera Pixbo till semifinalplatsen. Ni vann tre matcher och vi en alltså förtjänade ni att gå vidare. Inget mer med det. Tycker att Pixbos målvakt fått utså lite väl mycket kritik under grundserien. I matcherna mot oss så visade han vilken duktig målvakt han är. Pixbo har garanterat snäppat upp sitt försvarsspel från starten av säsongen. Det gör det hela lite enklare för den sista utposten. Sedan får man inte glömma bort att det är första säsongen i superligan för denna unga målvakt.

Pixbo har många duktiga spelare. Den som jag tycker står ut mest är Martin Östholm. Han visar med sitt spel på planen och sin attityd att han är en värdig kapten. Han är ett föredöme för övriga gruppen och visar vägen på ett bra sätt. Nu vet jag att det inte alltid har varit så men han verkat ha mognat och fortsätter han sin utveckling borde han vara bofast i landslaget under många år framöver.

Nu till det tråkiga. Jag tycker att domarparet i vår matchserie Skog/Pettersson fått lite oförtjänt mycket kritik. De har inte varit på topp det är jag den första att hålla med om men samtidigt inte så dåliga som lagen velat framstå. Det handlar naturligtvis om taktik när man sätter press på domarna genom att framföra kritiska åsikter om dom i media. MEN i den sista matchen visade dom sig verkligen från deras sämsta sida. De hade tagit några tveksamma domslut i matchen som fick stora konsekvenser för vår del. Två helt regelrätta mål lyckades dom på något sätt döma bort. Det första målet såg hela Göteborg att det var inne. Eller alla utom två personer. Det andra målet som skulle betytt 5-5 för oss med dryga fem minuter kvar att spela dömer dom bort för obstruktion på mig. Känns inte som ett korrekt domslut. Jag tror att ifall man skulle fråga Daniel Calebsson så här i efterhand är jag ganska säker på att han skulle erkänna att det inte var någon obstruktion på mig.

Nu till det värsta av allt. Direkt när dom blåser av matchen så springer dom ut till sitt domarrum utan att ens tacka för matchen. Det tycker jag visar på vad dom tyckte om sin egen insats under matchen. Att inte ens våga stå för sina egna beslut utan springa ut som två stycken småflickor till sitt lilla skyddsnäste är inget annat än fegt. Det visar helt klart att dom inte klarar av stressen och pressen som man har på sig som elitdomare. Tror inte att Råsbrink/Grahn-Gustavsson agerat på samma sätt. Skog/Pettersson bör ha dömt klart för denna säsongen. Pixbo skulle skicka in en skrivelse till förbundet och det hoppas jag verkligen att dom gör.

Detta innebandymål gör man inte om i första taget. Det är i början av klippet.

Hörs Hej!

/PN

Bli först att kommentera

Nu åker blåställen på!

Av , , 1 kommentar 4

För det första måste jag be om ursäkt för att uppdateringen på denna blogg har varit under all kritik den senaste vecken. Jag satt i över en timme med ett inlägg i måndags och när jag skulle lägga in det försvann allt eftersom att servern på VK kraschade. Då tappade jag suget och orkade inte skriva ett nytt. Tyckte att jag hade fått till det så bra.

Två matcher kvar i denna matchserie och vi måste stå som segrare i bägge annars är säsongen över för vår del. Härligt med vinna eller försvinna matcher. Nu finns det inget annat än hårt slit från vår sida. 

Den senaste matchen skulle vi inte förlorat. Vi vann skotten med 40-19 och hade ett stort spelövertag i två perioder. Efter två perioder skulle vi haft ledningen med ett par mål. Tyvärr var dom väldigt effektiva när deras chanser dök upp. Det kan man inte påstå att vi var. 

Storvreta vann med 3-0 i matchserien efter stor uppvisning från deras förstafemma. Mika visade återigen sin klass. Måste passa på att berömma honom. Han måste verkligen älska de "stora" matcherna. På något vis presterar han alltid på topp när det gäller. Han är en stor spelare på alla vis. Både på plan och utanför. På planen är han ett föredöme både spelmässigt och på det sättet han uppträder. Han ligger inte och filmar, grinar så fort han får en smäll, klagar på domarna för minsta lilla och uppträder som ett svin mot funktionärer som Sveriges "stora" stjärna gör. Respekt Mika. 

Härligt med slutspel. Ju längre matchserierna går desto mer känslomässigt blir det. Ska bli härligt att tampas med Dahl och kompani i två matcher till. Var nog tur att det bara blev tre matcher mellan Storvreta och Täby. Det vinnande laget hade nog haft kort om folk i semifinalen om den matchserien gått till fem matcher.

Hoppas verkligen att domarna i vår matchserie visar lite stake i de kommande matcherna. Går inte att gömma sig under stora delarna av matcherna bara för att man är för feg för att blåsa. Det är egentligen fel att klaga på domarna i media men jag måste göra ett försök eftersom att det verkar funka för Daniel Dahl. Som sagt fega inte ur som ni gjort de två senaste matcherna.

Nu har det varit mycket Dahl i detta inlägg. Missförstå mig inte tycker faktiskt att den snubben är en skön person som både kan ge och ta en smäll. Tycker dock att han bör slå upp ordet projektion i Svenska Akademiens ordlista innan han trashtalkar nästa gång.

På återseende.

/MB

1 kommentar