Mamma, polis, superoptimist!

Vem är mamma, polis, superoptimist?

Hej, jag heter Jenny, är 42 år och uppvuxen i en liten charmig by som heter Vormträsk! Flyttade till Umeå efter att jag hade gått ut 9:an och sedan dess har jag varit kvar. Umeå är en fantastiskt vacker stad som ligger mig varmt om hjärtat!
Jag har två underbara söner på 10 och snart 15 år som bor hos mig varannan vecka, jag älskar att vara mamma till dessa gossar. Min yngsta frågade mig här i veckan om det var jobbigt att vara mamma eftersom jag var tvungen att städa, tvätta, handla, laga mat o.s.v. Mitt svar blev att jag njuter av det varje dag! I familjen finns även en chihuahua och en katt samt en massa dammråttor!

Redan i unga år drömde jag om att ta mc-kort och att bli polis. Sagt och gjort, har jag bestämt mig för något ser jag till att det blir så! 1996 tog jag mc-kort och började samtidigt att studera på KomVux för att sedan söka in till Polishögskolan. 2005 blev jag äntligen polis, min dröm hade gått i uppfyllelse! Idag har jag jobbat som polis i Umeå i 11 år och jag trivs så otroligt bra med mitt jobb!

Jag är en glad och positiv tjej som älskar utmaningar och livet. Älskar även att hjälpa andra. Den glädjen man känner när man hjälpt någon, oavsett vad det handlade om, är oslagbar. Förra veckan startade jag en insamling på Facebook till flyktingarna i Lövånger. Oj, vilken respons jag fick. Tog mig tre kvällar att köra runt till alla människor för att samla in allt. Kändes som att jag hade tagit mig vatten över huvudet då jag insåg att jag aldrig skulle rymma allt i min lilla bil för att frakta upp det. Vände mig till kommunen i både Umeå och Skellefteå för att söka bidrag för att hyra en lastbil men fick nej. Vände mig till Röda korset i Umeå och Skellefteå – fick nej. Ringde då Circle K (gamla Statoil) vid lasarettsbacken och förklarade situationen och frågade om de kunde sponsra mig med ett lastbil och javisst, inga problem!!! En stor eloge till dem och en stor eloge till alla människor som skänkte, jag fyllde lastbilen!!

Jag tror på det goda här i livet. Att tänka positiv, vara glad och tacksam. När problem dyker upp ser man till att lösa dem på bästa sätt! Man skulle kunna säga att jag är en optimist, kanske till och med superoptimist!

Lev och må och håll utkik efter fortsättningen!

//Jenny

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.