Johanna Bredén, aupair

Högsommar

Nu var det längesen, men jag lever!

Här nere är det vår för en skåning och högsommar för norrlänningar som jag. Jag sitter i linne och shorts och solar. Jag tittar på träden som har slagit ut/håller på att slå ut. En massa exotiska träd har blommat och det är fjärilar överallt. Det luktar sommar och gödsel medan det är alldeles för varmt att köra bil utan AC. Visst låter det härligt? Jag njuter, varje dag, jag lovar!

Mamma har varit och hälsat på i veckan också och hon tog med sig en dos norrland. Torrkött och så kokade hon lingonsylt. Tänka sig, hemma är aldrig längre bort än ett nattåg. Fast jag visste inte alls att hon skulle komma förän jag såg henne på stationen i Skövde. Min syster hade lurat med mig dit och ansiktsuttrycket lär ha varit obetalbart. Helt fel människa på helt fel plats på helt fel tid (vid 08-snåret en lördagmorgon). Men efter bannor och gråtattacker så blev jag bara glad som ett barn och tyckte att livet var riktigt rättvist.

Och appropå livet så har jag planerat det nu. I juni, kring den 13:e slutar jag att jobba här. För gott. Anledningen är att de ändå ska skaffa en ny aupair efter mig så att jag är hemma på sommarlov känns onödigt när de lika gärna kan skola in den nya i augusti.

Så framtillsdess ska jag ta’t lugnt, komma igång med löpningen igen och njuta av sommaren.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.