Helgen

Så har första helgen efter semesterns slut passerat.
Har inte gjort så mycket denna helg heller, hade en par planer men inget blev av pga olika anledningar.
Så har mest blivit att ta det lungt och göra bort lite datajobb och sånna saker, så det har varit rätt så skönt och avslappnat =)

I går, Lördag alltså, så sov jag som en gris, till kl 12, välbehövligt =) Sedan, efter jag ätit lunch så tog jag en lång promenad till Tomtebo där jag träffade upp min kompis Emil och hans barn Ask och Linus och vi kollade på Linus fotbollsmatch som han spelade. Är ju inte så intresserad av fotboll direkt men kul att träffas och umgås iaf, och Linus tyckte nog det var kul att jag kom och kollade =)

Till middag igår så gjorde jag LCHF korvstroganog.. nu är det  inte 100% optimal LCHF kost eftersom korv innehåller mycket tillsatser pluss druvsocker och potatismjöl tex. Grunden i LCHF brukar alltid bestå av en ren köttbit, men nån gång kan man ju ”fuska” och äta korv.

Valde iaf den bästa falukorven jag kunde hitta, med mest kött, minst kolhydrat och minst tillsatser.. Hittade en norrlädsk, basturökt falukorv med väldigt lite kolhydrater, pluss att jag tog ett gäng lite kryddiga korvar med väldigt hög kötthallt.

Gjorde som så att jag hackade korven i mindre bitar, och hackade en gullök. Fräste allting i väldigt mycket smör och en klick tomtatpure, och lät det fräsa ihop en bra stund.
Hälde på grädde, cream fraice, en klick dijon senap, lite kalvfind, soja, salt och peppar.

Till det hela kokade jag lite färsk brocoli och serverade med stroganoffen.
Mycket, MYCKET god korvstroganoff.. nästa gång ska jag dock skippa den kryddiga koven för den passade som inte in i det hela tyckre jag.. Nästa gång ska jag prova att köra ner lite vanligt kött, typ fläskfile eller nått för att blanda ut korven lite.. tror det kan bli nice =)

strog strog1

 

 

Idag har jag bara suttit hemma och doolat med datorn förutom en promenad mitt på dagen.
Har fått en hel del vettigt gjort hemma istället.

har även idag provat en ny maträtt.. Blev sugen på soppa och jag älskar spenatsoppa så tänkte göra en LCHF variant..

Gjorde som så att jag hackade en gul lök som jag fräste  massor av smör i en kastrull, slängde ner fryst spenat och lät det fräsa med, hälde på en skvätt vatten och lät det puttra en stund. Hälde på en skvätt grädde och en grönsaksbullongtärning. mixade det hela med en stavmixer till det blev slätt. Hälde sedan på massor av mer vispgrädde och lät det sjuda en stund. Redde av med lite cream fraice, men det går med en äggula eller filadelfiaost också.

Serverades med hackade ägg.
Ohiskeligt gott detta också 😀

sopp1 sopp2

 

 

Imorn är det en ny arbetsvecka och jag ser fram emot den nu när det går så bra med allt.
Imorgon drar jag också igång kompiskvällarna på Ålidhem igen. Vi har kört kompiskvällar sporadiskt under sommaren men nu blir det fast varje måndag igen.

Kompiskvällar är ett projekt som jag drog igång för snart 3 år sedan. Jag såg ett behov på Ålidhem för barn att träffas och ha kul tillsammans, speciellt då många inte är med i idrottslag eller liknande, och dom är för små för att gå på UG. Så en gång i veckan på Ålidhem träffas vi och gör nått kul tillsammans, jag har valt att kalla det kompiskväll.
I början var det bara jag och upp till 10 barn. Nu är det upp till 40 barn och vi är flera vuxna som engagerar oss. Kul att se att det har fyllt ett behov och är så uppskattat.

Känns sjukt kul att komma igång på riktigt med kompiskvällarna, längtar till imorgon =)

kompiskvall

 

Allmänt känns mit liv förjälva bra just nu. Har kommit igång med medicin och kosten, börjar känns mig riktigt pigg, frisk, stark och på bra humör och börjar sakta gå ner i vikt. Allt känns riktigt bra.. Nu gäller det bara att detta håller sig.. Är samtidigt livrädd att det ska rasa för mig också. Men just nu rider jag på vågen =)

Just det på Onsdag har vi ledarmöte också på Junislyan och ska gå igenom hösten och så, blir superbra. Kommer också starta upp en ny ledarutbildning samtidigt. Det är många nya som vill bli ledare, kul! =)

 

Tänkte avsluta med att länka till två inlägg på kostdoktorn, som drivs av läkaren Andreas Eenfeldt, som förespråkar LCHF.. Finns väldigt många intressanta artiklar.. men här är en för er som inte orkar läsa så mycket, väldigt enkelt om hur LCHF fungerar:
http://www.kostdoktorn.se/visst-sanker-lchf-mat-ditt-insulin-kraftigt
Många kändisar käkar LCHF numera, jag har själv haft kontakt med Heidi Andersson, armbryterskan, för ett par år sedan när jag åt LCHF sist och fick då bekräftat av henne att både hon och Björn Ferry åt LCHF kost med goda resultat.
Senast i raden av kändisar som har nått bra resultat med LCHF är Pontare, det kan vi se här:
http://www.kostdoktorn.se/roger-pontare-smal-med-lchf-pa-lakares-ordination