Cynisk (m)änniskosyn i högerbudgeten

Av , , Bli först att kommentera 11

Moderaterna vill ge 26 miljarder kronor i skattesänkningar till de redan tjänar mest. De som av olika anledningarna inte kan arbeta får inte särskilt mycket hjälp från högerpartiet. Det är som vanligt med andra ord. Gammhögern regerar igen i moderaternas höstbudget!

Skattesänkningarna ska finansieras av de som av olika anledningar inte kan arbeta. En karensdag och en bortre gräns i sjukförsäkringen slår mot de sjuka. Inga förbättringar för de arbetslösa finns med i budgetförslaget.

Återigen avslöjas Moderaternas cyniska människosyn. Sjukdom och arbetslöshet görs till individuella och inte strukturella problem.

De misstror människors vilja att arbeta, men den som tvingas vara hemma från jobbet på grund av sjukdom önskar inget hellre än att bli frisk och kunna återvända till arbetslivet. De tror att alldeles för många arbetslösa är fuskare när de allra flesta av dem längtar efter ett jobb att gå till.

Arbetsförmedlingen ska läggas ner om Moderaterna får bestämma. Tiden för aktivitetsstöd och a-kassa ska kortas, men det gör inte den arbetslöse mer anställningsbar utan bara mer fattig.

I stället för att se till den som saknar jobb får en passande utbildning tror de att jobben automatiskt dyker upp om villkoren blir för svåra för den arbetslöse. Det gör de inte. Den som är sjuk behöver vård och rehabilitering för att komma tillbaka, inte sämre ekonomi och hot om utförsäkring.

Det är de gamla Moderaterna som gjort comeback. De vill bland annat sänka biståndet. Utöver stora skattesänkningar lovar de en fördubbling av försvarsanslagen på tio år. Antagligen ska väl även den notan betalas av de som redan har det svårt.

Bli först att kommentera

Det kriminella SD

Av , , Bli först att kommentera 5

Ikväll visar TV4 ett UPPDRAG GRANSKNING om kriminaliteten och övergreppen inom Sverigedemokraterna!

Skrämmande!

 

Åkesson om Löfven: -Vilken järnrörsskandal? -Löfven ljuger! Vadå visste inte? Misstroendevotum!

Nu: Åkesson: Jag vet inget om övergreppen!!!!!

Fan trot!

Det finns att se redan nu:

 

https://www.tv4play.se/program/kalla-fakta/3935892

 

Bli först att kommentera

Gnäll från KD – om landstingets köer…

Av , , Bli först att kommentera 7

Smetana gnäller på köerna i sjukvården, men om vi haft en Alliansregering idag så skulle inte vårt Landsting ha tillförts 184 miljoner nästa år. Det är den reella sanningen!!!!

Alliansen MINSKADE bidragen under sin tid till Landstinget i andel av de totala kostnaderna – vilket resulterade i ökande köer och stora besparingar. Man tvingades att höja skatten istället!

Från 2006-2012 

De totala kostnaderna för Västerbottens läns landsting har ökat från 7,0 till 8,5 miljarder kronor (+21.6%). Skatteintäkterna har ökat från 4,0 till 4,8 miljarder (+20,2%). Och som sagt statsbidragen ökat endast med från 1,5 till 1,7 mdr kronor (+14%). Allt räknat mellan åren 2006 till 2012 när Alliansen haft makten i riksdagen. Källa

Så när Alliansens företrädare gnäller om längre köer – titta i spegeln!

Säg som det är: Pengarna som Landstinget behövt har ni skickat tlll de rika genom JOBBSKATTEBIDRAGET!

Bli först att kommentera

Pengar till folket! Alliansens orättvisor plockas delvis bort!

Av , , Bli först att kommentera 4

Som pensionär är man NÖJD idag. Regeringen håller på att ta bort den orättvisa pensionärsskatten som borgarna införde! Vi får mer i våra ”lönekuvert” nästa år! TACK!

Barnfamiljerna som inte fått en krona på 10 år får höjda barnbidrag!

Det satsas på miljön!

Utlandsbiståndet ökar till 1% igen!

Borgarna förstår inte att om folkets KÖPKRAFT ökar så får företagen PRODUCERA MER och vi får det bättre!

Alliansen vill bara gynna de rika med skattesänkningar till de rika så de kan köpa fler SEGELBÅTAR och lyxutrustningar!

 

Borgarna klagar förstås idag! Vad hade du annat väntat dig???

KD är de största hycklarna idag! De införde pensionärsskatten och ger sken av något annat idag! Skäms!

 

Regeringen genomför en lång rad förstärkningar för oss samtidigt som statsskulden minskar! Bra gjort!

Borg och de borgerliga partierna kan dra nåt mörkt över sig!

budget

 

Bli först att kommentera

Alliansen ologisk!

Av , , Bli först att kommentera 11

När Maud Olofsson var med o gav tillstånd till köp av NUON så informerades aldrig Fredrik Reinfeldt.

Detta köp kostade oss minst 50 miljarder! Vare sig Maud Olofsson eller Fredrik Reinfeldt fick avgå!

 

Alliansen är därför OLOGISK att man vill kicka försvarsministern!

Det var inte hans ansvar. Men de vill passa på tillfället att kicka en populär person!

För populära personer är farliga för SD-Alliansen!

 

Läs detta:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/reinfeldt-jag-var-inte-informerad

 

 

Bli först att kommentera

Alliansen blodtörstig

Av , , Bli först att kommentera 8

Alliansen drev igenom outsorsingen av IT-tjänster till Utlandet. Det inleddes av moderatministern Catharina Ekmsäter-Svärd. Masor med svenska IT-tekniker skulle avskedas och tjänsterna skulle köpas i utlandet istället. Det blev bla Slovakien och Irland. Alliansen sålde ut Sverige!

 

När det nu går så dåligt för Alliansen försöker man skaffa sig snabba politiska framgångar genom misstroendevotum. Med dyra pengar ska riksdagen inkallas. För att fälla 3 ministrar som gjort vad man kunnat när tjänstemän begått brott. Och ingenting blir bättre med det i läckorna!

 

Den blodtörstiga Alliansen kräver offer. När det i verkligheten är de själva som drivit igenom eländet och gett omöjliga uppdrag till tjänstemän.

 

Hög tid för nyval!

Bli först att kommentera

KD:s tid är ute

Av , , Bli först att kommentera 11

Lyssnade på KD-ledaren imorse på radion.

En trött o desillusionerad Ebba  B-T. Att ha två småbarn och vara partiledare med ett parti på fallrepet kan inte vara lätt. Frågan är bara: När går hon in i väggen?

Från att ha infört pensionärsskatten själv så har KD nu kommit på att man vill ta bort den!!!! Och det är den frågan man nu vill lura i oss pensionärer att rösta på dom för!

Vi glömmer inte vad Ni gjort! Ni har röstat mot många förslag i riksdagen som skulle gynna oss pensionärer! Ni har istället vräkt pengar över de rikaste i landet! Troligen har riksdagsmännen på 10 år fått skattesänkningar på en kvarts miljon!!!!

KDS skapades en gång av pingstvännen Levi Petrus. Det dom bildade partiet för har dagens grundare slängt på sophögen!

Så KD:s tid är nu ute!

Kamrat 4 procent väntar på domen!

Då kan Ebba ta sig an sina barn fullt ut!

 

 

Bli först att kommentera

De kriminella SD-arna

Av , , 2 kommentarer 6

”Brottsligheten inom Sverigedemokraternas riksdagsgrupp är i sanning sensationellt omfattande. Av deras 47 ledamöter är sex dömda för brott och ytterligare två åtalade och kommer att dömas senare i år. Brottsligheten i gruppen omfattar allt från grovt bokföringsbrott, skattesmitning, förtal, misshandel, stöld och våld mot tjänsteman till narkotikabrott.” skriver Jan Gulliou i AB o fortsätter:

Andelen dömda brottslingar i gruppen ligger kring 15 procent. Det betyder att den sverigedemokratiska överrepresentationen i kriminalitet är minst fyra gånger så stor som invandrarnas.

Samtidigt är SD det parti som larmar högst om lag och ordning och vill göra frågan om invandrare och brott till huvudfråga i nästa valrörelse, därtill påhejade av Sveriges Television, Leif GW Persson och Expressen. Här finns ett och annat som inte hänger ihop.

Till att börja med måste man ju fråga sig om det alls går att förklara den höga brottsbenägenheten bland sverigedemokrater. Deras egen standardförklaring till överrepresentation duger knappast, eftersom det inte kan vara invandrarnas fel. Och de många förbrytarna inom partiet är själva inte invandrare.

Möjligen är SD:arnas favoritekonom Tino Sanandaji, känd för sin tes att invandring är mycket dyrare än vad Stefan Löfven säger, något på spåren när han karaktäriserar Sverigedemokraterna som ”ett gäng skånskt trash med låg IQ”.

Man kan instämma till åtminstone hälften i den analysen. Dumhet är en faktor som ökar risken för brottslighet. Däremot har jag svårt att se att skånskhet skulle ha samma olyckliga effekt. Och om man tolkar Sanandajis begrepp ”trash” som människor i socialt underläge med hög arbetslöshet och bidragsberoende så kan det också stämma.

Arbetslöshet är den enskilt viktigaste av många faktorer som kan förklara samband med brottslighet. Sverigedemokraternas anhängare står nämligen ut i jämförelse med andra partiers just genom lägre utbildning, högre arbetslöshet och högre grad av bidragsberoende.

Nu gäller ju förklaringen om arbetslöshet inte gruppen av sverigedemokratiska riksdagsledamöter eftersom de har en väl tilltagen lön. Men de kan ju ha fört med sig sin livsstil från tidigare i livet, innan de fick riksdagslön.

Säväl partiet som deras anhängare tror ju att brottsligheten ökar i Sverige, fastän alla kända fakta pekar på motsatsen

Återigen: arbetslöshet är den viktigaste enskilda förklaringen till ökad brottsbenägenhet. Det gäller även invandrare. På 1960-talet tog Sverige emot många invandrare som arbetskraft. Eftersom dessa invandrare alla hade jobb, det var ju därför de kom hit, så var de också underrepresenterade i brottsstatistiken.

I dag är läget som bekant det omvända, arbetslösheten är mångdubbelt större i vissa invandrargrupper än i det svenska genomsnittet. Därför högre brottslighet.

Men detta enkla och grundläggande förhållande kommer inte att få någon plats i SD:s kommande valkampanj om invandrare och brottslighet. Såväl partiet som deras anhängare tror ju att brottsligheten ökar i Sverige, fastän alla kända fakta pekar på motsatsen. Och på den punkten är de faktaresistenta.

Om just Stina Andersson existerar eller bara är pseudonym vet jag inte. Men hennes mejl i förra veckan var typiskt som illustration till SD:ares verklighetsbild. Hon upplyste mig om att varje mindre ort i Sverige drabbas av ”mellan 5 och 15 överfallsvåldtäkter i veckan” och att denna ”enorma mängd överfallsvåldtäkter sker varje dag i Sverige året runt” och att gärningsmännen kommer ”från länder där mannen ser våldtäkt som sin rättighet”.

Muslimerna skulle alltså dra runt i horder i Sverige och prestera uppåt 10 000 våldtäkter om året, allt enligt en kultur som ser våldtäkt som en rättighet?

Problemet är att fakta inte biter på människor med den här typen av närmast vidskepliga föreställningar. År 2015, det största invandringsåret någonsin, dömdes 176 personer för våldtäkt i Sverige, de flesta vita svenskar. Det var en minskning med tio procent. Den enda våldsbrottslighet som ökat på senare år är dödligt våld med skjutvapen, gangstrarna som skjuter varandra.

Men vad hjälper fakta mot den hatstorm som hela tiden piskas upp på nätet? Inte mycket. Och denna hatstorm har bevisligen skapat ”oro” som alla politiker tvingats säga att de ska ”ta på allvar”, det vill säga respektera.

Med den utgångspunkten behövs ingen sanning. För, som jag hörde Jimmie Åkesson förklara i radion, eftersom oron finns, spelar det ingen roll vad som är sant. Man måste ta oron på allvar, nämligen. Allt annat vore ett hån mot de oroliga medborgarna.

Enligt Åkessons logik blir det då närmast en oförskämdhet att påpeka att antalet våldtäkter i Sverige minskat under senare år, samtidigt som invandringen ökat. Då tar man nämligen inte ”oron” på allvar. Återstår bara att ständigt upprepa en oomkullrunkelig sanning i denna debatt. Det finns inget känt samband med brottslighet starkare än att vara sverigedemokrat.”

Källa: http://www.aftonbladet.se/a/zo6A1/brottsbenagenheten-inom-sd-gruppen-ar-i-sanning-omfattande

 

2 kommentarer

(m) banar för onskan

Av , , Bli först att kommentera 3

På årsdagen av Auschwitz befrielse öppnade Anna Kinberg Batra upp för ett möte med Sverigedemokraterna. Lär av historien, skriver Förintelseöverlevaren Emerich Roth i ett öppet brev till moderatledaren.

” 27 januari, på årsdagen av Auschwitz befrielse tillika minnesdagen av Förintelsens offer, valde du att öppna upp för Sverigedemokraterna och därmed medverka till att de kan ta ytterligare ett steg över tröskeln och in i salongerna. Du riskerar på ett ödesdigert sätt att normalisera och bana väg för ondskan.” skriver Emerich Roth.

https://www.svd.se/forintelseoverlevaren-kinberg-batra-du-banar-vag-for-ondskan

Bli först att kommentera