Alliansen ologisk!

Av , , Bli först att kommentera 10

När Maud Olofsson var med o gav tillstånd till köp av NUON så informerades aldrig Fredrik Reinfeldt.

Detta köp kostade oss minst 50 miljarder! Vare sig Maud Olofsson eller Fredrik Reinfeldt fick avgå!

 

Alliansen är därför OLOGISK att man vill kicka försvarsministern!

Det var inte hans ansvar. Men de vill passa på tillfället att kicka en populär person!

För populära personer är farliga för SD-Alliansen!

 

Läs detta:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/reinfeldt-jag-var-inte-informerad

 

 

Bli först att kommentera

Alliansen blodtörstig

Av , , Bli först att kommentera 7

Alliansen drev igenom outsorsingen av IT-tjänster till Utlandet. Det inleddes av moderatministern Catharina Ekmsäter-Svärd. Masor med svenska IT-tekniker skulle avskedas och tjänsterna skulle köpas i utlandet istället. Det blev bla Slovakien och Irland. Alliansen sålde ut Sverige!

 

När det nu går så dåligt för Alliansen försöker man skaffa sig snabba politiska framgångar genom misstroendevotum. Med dyra pengar ska riksdagen inkallas. För att fälla 3 ministrar som gjort vad man kunnat när tjänstemän begått brott. Och ingenting blir bättre med det i läckorna!

 

Den blodtörstiga Alliansen kräver offer. När det i verkligheten är de själva som drivit igenom eländet och gett omöjliga uppdrag till tjänstemän.

 

Hög tid för nyval!

Bli först att kommentera

KD:s tid är ute

Av , , Bli först att kommentera 10

Lyssnade på KD-ledaren imorse på radion.

En trött o desillusionerad Ebba  B-T. Att ha två småbarn och vara partiledare med ett parti på fallrepet kan inte vara lätt. Frågan är bara: När går hon in i väggen?

Från att ha infört pensionärsskatten själv så har KD nu kommit på att man vill ta bort den!!!! Och det är den frågan man nu vill lura i oss pensionärer att rösta på dom för!

Vi glömmer inte vad Ni gjort! Ni har röstat mot många förslag i riksdagen som skulle gynna oss pensionärer! Ni har istället vräkt pengar över de rikaste i landet! Troligen har riksdagsmännen på 10 år fått skattesänkningar på en kvarts miljon!!!!

KDS skapades en gång av pingstvännen Levi Petrus. Det dom bildade partiet för har dagens grundare slängt på sophögen!

Så KD:s tid är nu ute!

Kamrat 4 procent väntar på domen!

Då kan Ebba ta sig an sina barn fullt ut!

 

 

Bli först att kommentera

De kriminella SD-arna

Av , , 2 kommentarer 6

”Brottsligheten inom Sverigedemokraternas riksdagsgrupp är i sanning sensationellt omfattande. Av deras 47 ledamöter är sex dömda för brott och ytterligare två åtalade och kommer att dömas senare i år. Brottsligheten i gruppen omfattar allt från grovt bokföringsbrott, skattesmitning, förtal, misshandel, stöld och våld mot tjänsteman till narkotikabrott.” skriver Jan Gulliou i AB o fortsätter:

Andelen dömda brottslingar i gruppen ligger kring 15 procent. Det betyder att den sverigedemokratiska överrepresentationen i kriminalitet är minst fyra gånger så stor som invandrarnas.

Samtidigt är SD det parti som larmar högst om lag och ordning och vill göra frågan om invandrare och brott till huvudfråga i nästa valrörelse, därtill påhejade av Sveriges Television, Leif GW Persson och Expressen. Här finns ett och annat som inte hänger ihop.

Till att börja med måste man ju fråga sig om det alls går att förklara den höga brottsbenägenheten bland sverigedemokrater. Deras egen standardförklaring till överrepresentation duger knappast, eftersom det inte kan vara invandrarnas fel. Och de många förbrytarna inom partiet är själva inte invandrare.

Möjligen är SD:arnas favoritekonom Tino Sanandaji, känd för sin tes att invandring är mycket dyrare än vad Stefan Löfven säger, något på spåren när han karaktäriserar Sverigedemokraterna som ”ett gäng skånskt trash med låg IQ”.

Man kan instämma till åtminstone hälften i den analysen. Dumhet är en faktor som ökar risken för brottslighet. Däremot har jag svårt att se att skånskhet skulle ha samma olyckliga effekt. Och om man tolkar Sanandajis begrepp ”trash” som människor i socialt underläge med hög arbetslöshet och bidragsberoende så kan det också stämma.

Arbetslöshet är den enskilt viktigaste av många faktorer som kan förklara samband med brottslighet. Sverigedemokraternas anhängare står nämligen ut i jämförelse med andra partiers just genom lägre utbildning, högre arbetslöshet och högre grad av bidragsberoende.

Nu gäller ju förklaringen om arbetslöshet inte gruppen av sverigedemokratiska riksdagsledamöter eftersom de har en väl tilltagen lön. Men de kan ju ha fört med sig sin livsstil från tidigare i livet, innan de fick riksdagslön.

Säväl partiet som deras anhängare tror ju att brottsligheten ökar i Sverige, fastän alla kända fakta pekar på motsatsen

Återigen: arbetslöshet är den viktigaste enskilda förklaringen till ökad brottsbenägenhet. Det gäller även invandrare. På 1960-talet tog Sverige emot många invandrare som arbetskraft. Eftersom dessa invandrare alla hade jobb, det var ju därför de kom hit, så var de också underrepresenterade i brottsstatistiken.

I dag är läget som bekant det omvända, arbetslösheten är mångdubbelt större i vissa invandrargrupper än i det svenska genomsnittet. Därför högre brottslighet.

Men detta enkla och grundläggande förhållande kommer inte att få någon plats i SD:s kommande valkampanj om invandrare och brottslighet. Såväl partiet som deras anhängare tror ju att brottsligheten ökar i Sverige, fastän alla kända fakta pekar på motsatsen. Och på den punkten är de faktaresistenta.

Om just Stina Andersson existerar eller bara är pseudonym vet jag inte. Men hennes mejl i förra veckan var typiskt som illustration till SD:ares verklighetsbild. Hon upplyste mig om att varje mindre ort i Sverige drabbas av ”mellan 5 och 15 överfallsvåldtäkter i veckan” och att denna ”enorma mängd överfallsvåldtäkter sker varje dag i Sverige året runt” och att gärningsmännen kommer ”från länder där mannen ser våldtäkt som sin rättighet”.

Muslimerna skulle alltså dra runt i horder i Sverige och prestera uppåt 10 000 våldtäkter om året, allt enligt en kultur som ser våldtäkt som en rättighet?

Problemet är att fakta inte biter på människor med den här typen av närmast vidskepliga föreställningar. År 2015, det största invandringsåret någonsin, dömdes 176 personer för våldtäkt i Sverige, de flesta vita svenskar. Det var en minskning med tio procent. Den enda våldsbrottslighet som ökat på senare år är dödligt våld med skjutvapen, gangstrarna som skjuter varandra.

Men vad hjälper fakta mot den hatstorm som hela tiden piskas upp på nätet? Inte mycket. Och denna hatstorm har bevisligen skapat ”oro” som alla politiker tvingats säga att de ska ”ta på allvar”, det vill säga respektera.

Med den utgångspunkten behövs ingen sanning. För, som jag hörde Jimmie Åkesson förklara i radion, eftersom oron finns, spelar det ingen roll vad som är sant. Man måste ta oron på allvar, nämligen. Allt annat vore ett hån mot de oroliga medborgarna.

Enligt Åkessons logik blir det då närmast en oförskämdhet att påpeka att antalet våldtäkter i Sverige minskat under senare år, samtidigt som invandringen ökat. Då tar man nämligen inte ”oron” på allvar. Återstår bara att ständigt upprepa en oomkullrunkelig sanning i denna debatt. Det finns inget känt samband med brottslighet starkare än att vara sverigedemokrat.”

Källa: http://www.aftonbladet.se/a/zo6A1/brottsbenagenheten-inom-sd-gruppen-ar-i-sanning-omfattande

 

2 kommentarer

(m) banar för onskan

Av , , Bli först att kommentera 3

På årsdagen av Auschwitz befrielse öppnade Anna Kinberg Batra upp för ett möte med Sverigedemokraterna. Lär av historien, skriver Förintelseöverlevaren Emerich Roth i ett öppet brev till moderatledaren.

” 27 januari, på årsdagen av Auschwitz befrielse tillika minnesdagen av Förintelsens offer, valde du att öppna upp för Sverigedemokraterna och därmed medverka till att de kan ta ytterligare ett steg över tröskeln och in i salongerna. Du riskerar på ett ödesdigert sätt att normalisera och bana väg för ondskan.” skriver Emerich Roth.

https://www.svd.se/forintelseoverlevaren-kinberg-batra-du-banar-vag-for-ondskan

Bli först att kommentera

Trumph psykiskt sjuk?

Av , , 2 kommentarer 4

Två amerikanska professorer har uttalat sig på MSNBC om Trumphs psykiska hälsa. De har varnat för att han är psykiskt sjuk:

Dr. Lance Dodes and Dr. John Gartner

 

http://www.msnbc.com/the-last-word/watch/mental-health-experts-say-trump-is-unfit-to-serve-882688067737

 

2 kommentarer

Rysskräcken & svenskt spioneri

Av , , Bli först att kommentera 14

Påståendet från USA:s underrättelsemyndigheter FBI, CIA och NSA (National Security Agency) att Ryssland skulle ha försökt påverka presidentvalet används nu av makteliten i Washington i ett försök att kontrollera Donald Trump.

I Sverige används samma incident till att ytterligare trappa upp en närmast paranoid rysskräck hand i hand med en tävlan mellan Alliansens partier och regeringen om vem som vill satsa mest på svensk upprustning av både det militära, digitala och psykologiska försvaret. 

Inte bara Alliansens partiledare utan även Stefan Löfven och försvarsminister Peter Hultqvist varnar nu för att Ryssland även kan försöka påverka det svenska valet med falska nyheter och medie-”troll”, samtidigt som ingen nämner Sveriges samarbete med Natos propagandacentral StratCom. 

Ingen förståelse får längre andas för rysk oro om att de runt alla sina gränser omsnärjs av Natobaser om man inte vill pekas ut som närmast landsförrädare och Putin­anhängare, trots att en liknande militär aktivitet av konkurrerande imperialistiska makter runt USA vore fullständigt otänkbart. Konsekvensen blir att den ryska nationalismen därmed spelas rakt i händerna och försvårar en demokratisk opposition mot Putins auktoritära styre.

I sin presentation av regeringens nya säkerhetsstrategi på DN Debatt inför öppningen av Folk och Försvars rikskonferens den 8 januari listade statsminister Stefan Löfven ”militära hot” och ”informations- och cybersäkerhet” som punkt ett och två av åtta hot mot säkerheten, med ”klimatförändringar” på sista plats. 

Att vi idag lever i en snabbt datoriserad men också mer sårbar värld, där det inte är så mycket bevänt med cybersäkerheten (it-säkerheten), är förstås ett faktum. 

Om det verkligen var statliga ryska dataintrång som låg bakom Wikileaks avslöjande om hur demokraternas partiledning motarbetade Bernie Sanders i primärvalet och att Hillary Clinton sa en annan sak i möten med sina sponsorer på Wall Street än hon gjorde på valmötena har vi bara de amerikanska säkerhetsmyndigheternas ord på, de som för inte så länge sedan förde en hel värld bakom ljuset inför Irakkriget. 

Klart är förstås att Ryssland kan ha haft ett motiv av att stödja Trump mot Clinton, men det kan även ha funnits andra intressen bakom. 

Både Ryssland och Wikileaks Julian Assange avfärdar som väntat att den ryska staten skulle ligga bakom.

USA-företag avvisar påståendet!

Mer intressant är att detta även görs av John McAfee, som har skapat mjukvaruföretaget McAfee och har kallats den moderna cybersäkerhetens fader efter att ha utvecklat den första kommersiella antivirusen. 

Om det ser ut som att ryssarna gjorde det, kan jag försäkra er att det inte var ryssarna, säger McAfee, som hävdar att vilken hackare som än har kunskapen att hacka sig in i DNC (demokratiska partiets ledning) kan också dölja sina spår, till exempel med ryska koder och teknik. 

Ingen säkerhetstjänst kan heller matcha den nivå av dataintrång och övervakning av allt och alla som praktiseras av USA:s egen NSA. För tre år sedan skapade det starka reaktioner i Tyskland när visselblåsaren Edward Snowden kunde avslöja att NSA hade avlyssnat den tyska förbundskanslern Angela Merkels mobiltelefon, som då utbrast att: ”Det här är som Stasi” (den före detta östtyska säkerhetstjänsten). På bara en månad under år 2013 uppgavs det att NSA hade avlyssnat 124,8 miljarder (!) telefonsamtal, inklusive svenska. 

Två år senare avslöjade Wikileaks att Merkel omnämnts i 300 rapporter från NSA, som även avlyssnat 69 andra telefonnummer med koppling till tyska ministrar och topptjänstemän. Bland de politiska ledare i hela världen som NSA hade avlyssnat under tio års tid var alla tre franska presidenter: Hollande, Sarkozy och Chirac. 

Att motivet har varit att ge underlag för hur USA ska hantera relationerna till dem och påverka dem politiskt står utom allt tvivel.

Svenskt spionage för USA:s räkning…

Snowden avslöjade också Sveriges samarbete med NSA genom att Försvarets Radioanstalt (FRA) övervakar all internettrafik i Östersjöns undervattenskablar för att sedan vidarebefordra information om militära, ekonomiska och politiska förhållanden som rör Ryssland. Sveriges dåvarande utrikesminister Carl Bildt lade också tillsammans med Storbritannien in sitt veto mot att EU skulle diskutera anklagelserna om amerikanskt spioneri mot medborgare och institutioner inom EU i samtal med USA.

En stor del av all världens spionage av såväl stater som företag, kriminella nätverk och även privatpersoner idag går ut på att lätt skaffa sig information genom att hacka sig in. Sabotage kan vara ett annat motiv. 

I Riksrevisionens granskning 2014 av it-säkerheten i den civila statsförvaltningen omnämns att det dittills värsta dataviruset någonsin, som upptäcktes 2010 och fick namnet Stuxnet, var en attack mot styrsystemen i en iransk kärnkraftsanläggning som hade läckt ut på nätet. 

Ingen borde heller vara förvånad över om det i alla sidors krigsförberedelser, som till exempel under dagens vapenskrammel runt Östersjön, också ingår en beredskap att i ett skarpt läge kunna sabotera motståndarens kommunikationer och annan infrastruktur som inte minst elnät.

Enligt en talesperson för McAfee utsätts företag och myndigheter världen runt för miljontals cyberattacker varje dag, vanligtvist finansiellt motiverade. Hackeraktivister som Anonymous bedriver också en kampanj mot banker världen runt i syfte att avslöja penningtvätt, skattesmitare och annan finansiell terrorism.

 

Klart är att den politiska prioritet som nu både Alliansen och regeringspartierna lägger på såväl militär som en slags cyberkrigs­kapprustning enbart leder till en upptrappning även av hotet mot cybersäkerheten, samtidigt som det går ut över både åtgärder mot det allra största klimathotet och det akuta behovet av att rusta upp skola, vård, omsorg med mera.

 

Jag tycker det är dax för Sverige att upprätta diplomatiska förbindelser med Ryssland och verka för fred och avspänning istället för att BARA satsa på upprustning! Är det alldeles för sent att få till ett avtal om riktig nedrustning?

Det är tragiskt att Sverige lämnat Neutralitetspolitiken som tjänat oss så väl i 200 år! Den nya politiken kommer troligen på nåt sätt att straffa oss!

Bli först att kommentera

Om rysk gasledning

Av , , Bli först att kommentera 8

Hysterin kring att lägga tomma järnrör på Gotland fortsätter. Allianspartierna ryter och tycker tydligen att tomma rör som tillverkats i Tyskland och transporteras dit av ett Norskt företag är farliga. Kanske har Putin gömt sig i dom?

Låt den gotlänska kommunen få 50 miljoner kronor i nödvändig inkomstförstärkning!

Rysskräcken tar sig allt mer abnorma uttryck!

Tomma rör…..

Bakom hysterin ligger militärer som bara vill ha mer pengar att upprusta för! Liksom bluffarna om ulbåtarna som visade sig vara minkar! Eller flygplan som kränker svenska gränser som till 80 procent var från Nato!!!

Det är därför militären hemligstämlar utredningen.

Tyskland vill ha ledningen! Varför inte respektera det!

Gas är nämligen miljövänligt!

Bli först att kommentera

Hillary:s svek

Av , , Bli först att kommentera 1

Det amerikanska folket svek Hillary för att hon inte erbjöd någon förändring och förbättring för de breda lagren. Lyssna på Bernie som förstår Trumps väljare när Hillary inte var något alternativ annat än ”same business as usual”.  Hon svek sina väljare. Lärorikt! Lyssna på MSNBC:s intervju o diskussion:

 

http://www.msnbc.com/msnbc-news/watch/sanders-speaks-in-defense-of-trump-voters-811242563609?cid=eml_mda_20161117

Bli först att kommentera