Ultrahögern som (m) inte säger nej till…

Av , , Bli först att kommentera 3

Ikväll gick ett skrämmande program på TV om vit-makt-rörelsen i Sverige som nyss-nazisterna i SD är med i. Och dom kan Moderaterna rösta bort regeringen med…. Skrämmande att moderaterna inte kan hålla rent!

 

https://www.svtplay.se/video/19094567/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-19-avsnitt-2-1

Bli först att kommentera

(M)iljösabotörerna i Alliansen

Av , , Bli först att kommentera 4

Efter sommarens bränder och torra klimat så är det väl allt mer uppenbart att det måste SATSAS på miljö. Men si det gör inte Alliansens partier!

 

Liberalerna vill skära bort mest på utgiftsområde 20 allmän miljö- och naturvård, nämligen 6,6 miljarder kronor år 2020, Centern minst (4,7). Moderaterna och Kristdemokraterna ligger däremellan. Samtliga vill kapa mest på klimatinvesteringar. Detta ska alltså jämföras med de rödgrönas ambition att öka på budgeten med cirka 5 miljarder kronor jämfört med i dag.

 

De borgerliga har goda möjligheter att finna stöd hos Sverigedemokraterna, vars nedskärningar ligger i samma härad.

 

Att Alliansen dessutom vill bränna mer genom att öka förbrukningen av oija och bensin genom att sänka bensinskatterna! Samt ta bort flygskatten som gör det billigare att flyga.

Så kommer miljön att försämras ytterligare!

Snacka om att kasta olja i elden!

 

Alliansen ÄR SANNA miljösabotörer!

Bli först att kommentera

Nyss-nazisterna SD

Av , , Bli först att kommentera 5

Nyss-nazisterna SD är ju så emot invandring. Har dom ens läst historia??

Svenskarna utvandrade till Amerika nån gång runt 1850 talet. Dom flydde från hunger nöd å elände i Sverige. Vad hände Joo vissa dog på havet vissa anlände till det förlovade landet. Där dom fick kämpa för att lära sej språket. Kvinnor bar sjalar och vissa annamade aldrig den amerikanska kulturen. USA tog emot våra förfädrar till sitt land.

Kanske det är dags för SD att läsa historia och inse att vi har lite å betala igen. Flyktingar flyr i båtar till europa å Sverige. Historien upprepar sej. Men nu får vi ta hand om dom istället för tvärt om.

Låt det aldrig bli som under Hitler tiden. Rösta rätt. Sej nej till Nyss-nazisterna!

Bli först att kommentera

Vansinnig militär upprustning

Av , , Bli först att kommentera 7

De som vurmar för upprustning verkar inte ha några gränser idag. Allianspartierna vill tvinga in Sveige i Nato med den amerikanska presidenten som härförare. Han som kräver att 4% av BNP att gå till militärutgifterna när vi har drygt 1% idag.

 

Ryssland som vi haft fred med i 200 år utmålas som det stora hotet. Enligt svenska SIPRI så minskade Ryssland militärutgifterna 2015 med 20%!!! Med andra ord så nedrustar Ryssland. Medan USA och Nato upprustar oerhört.

 

Det enda parti som vill minska militärutgifterna kraftigt är faktiskt Feministiskt Initiativ. Alla de andra partierna har fallit för extremmoderaternas och folkpartiets upprustningspropaganda. Moderaterna vill ge militären 100 miljarder – men endast vård och omsorgen smulor därav!

Pengar behövs i vård och omsorg samt högre pensioner. Inte till skattesänkningar för de rika!

 

Bli först att kommentera

Lögner om gasattacken i Syrien

Av , , Bli först att kommentera 4

En amerikansk journalist på nätverket ONE AMERICA /en högerkanal/ . har besökt Douma men inte lyckats hitta någon som sett eller hört om den påstådda gasattacken som utlöste tre västmakters anfall på Syrien.

TV4:s reporter Stefan Borg lyckades ta sig till den källare där ett antal människor ska ha omkommit. Enligt en ung man som ledsagade Borg befann sig människorna i en källare under ett bombanfall.

Den amerikanska journalisten har inte funnit några bevis för ett gasanfall i DOUMA!

Så allt är alltså en bluff!

Lyssna själv här:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=131&v=iD9C9koRmro

Bli först att kommentera

Kärnvapenkramare hos Alliansen

Av , , Bli först att kommentera 4

Tre politiker ur det borgerliga blocket angrep igår Margot Wallström på en punkt där hon faktiskt har tjänat fredens sak.

Sveriges röst för FN-konventionen om kärnvapenförbud. Stryk dem om du ska rösta på c, m eller sd i höstens val.

I debatten  var tre riksdagsmän uppe för att angripa Margot Wallström i denna viktiga fråga. Kerstin Lundgren (c),  Björn Söder (sd) och Jonas Jacobson Gjörtler (m).

Lägg de tre namnen på minnet. Det är personer som tydligen är så angelägna om ett fortsatt närmande till Nato att de även är beredda att acceptera kärnvapen i Sverige.

För den konkreta innebörden av Sveriges ja till ett kärnvapenförbud är att det riskerar att bli ett aber för Nato, vars ”kärnstrategi” (core strategy) bygger på kärnvapen.

Enligt Björn Söder riskerar Wallströms nej att sätta ”käppar i hjulet” för svenska försvarssamarbeten (underförstått med Nato).

En kuriös aspekt på dessa tre figurers agitation är att de delar argumenten inte bara med Nato:s högkvarter och Pentagon – utan också med det av alla så fruktade Ryssland.

Det är en gemensam rysk-amerikansk ståndpunkt att ett kärnvapenförbud det inte gagnar kärnvapennedrustningen.

När det gäller kärnvapnen passar det minsann att krama Trump och Putin!

Förnuftet talar för att Sverige istället ska förena sig med den majoritet av världens nationer som säger ja till kärnvapenförbud.

Bli först att kommentera

USA kraschen på väg

Av , , Bli först att kommentera 7

Trump har många gånger kallat sig själv för ”the king of debt” (skuldernas konung). Under presidentvalskampanjen utmålade han sig däremot till de amerikanska skuldernas största fiende. Under hans första år vid makten steg USA:s nationella skuld med sanslösa 700 miljarder dollar. Bara för några dagar sedan meddelades att US Treasury avser att låna upp 955 miljarder dollar under innevarande år 2018 – en uppgång med ofattbara 84%  – från 519 miljarder dollar året innan (2017). Trump är skuldernas konung. Trump vet att ingen annan väg är möjlig.

 

Det kinesiska handelsöverskottet i varuhandeln med USA talar sitt tydliga språk. De senaste nio månaderna har överskotten stigit som en trappstege. Siffrorna (mätt i miljarder dollar) äro: 23 – 24.6 – 27,6 – 31,6 – 32,6 – 33,6 – 34,9 – 35,3 – 35,4 (nov månad 2017). Om några dagar rapporteras december månad 2017. Alla marknadens förväntningar visar ytterligare ett trappsteg uppåt. Kina tjänar astronomiska förmögenheter på handeln med USA – månad ut och månad in – år ut och år in. Naturligtvis kastar inte Kina första stenen.

 

Trump kör avsiktligt ”to the bitter end” – The Fiscal Cliff. Det finna absolut ingen anledning att tveka. USA måste starta om igen. Han sänker skatterna medvetet – trots att han vet att skuldtaket måste lyftas över molnen. Trump vet att ingen annan väg är möjlig.

Alla handelsunderskott skenar för USA – samtidigt som USA:s skuld stiger som aldrig förr. Trump och alla ekonomer vet att USA:s skulder aldrig någonsin kommer att kunna betalas tillbaka. Läget är så desperat att USA snart inte kan betala räntorna på alla sina skulder. Trump tvingas sannolikt  avbryta FED:s äventyr med höjda räntor. En högre styrränta slår hårt mot alla möjligheter att finna nya köpare av bonds. Trump vet att ingen annan väg är möjlig.

 

US FINAL BREATH – USA:S SISTA ANDETAG.

När nästan alla länder i världen köpstoppade amerikanska bonds – tog FED över. De amerikanska pensionsfonderna och sjukförsäkringsbolagen tvingas nu tanka bonds. De sista blodsdropparna töms just nu ur patienten – det amerikanska folket. Krigarimperiet i väst är döende. Trump vet att detta är oundvikligt. Trump vet att ingen annan väg är möjlig.

 

DET BLIR MED ANDRA ORD INTE KINA SOM KASTAR FÖRSTA STENEN – DET BLIR TRUMP.  Det är lite synd om oss snälla fina aningslösa människor. Vi får aldrig ta del av några sanningar. Det finns nästan inga vakna ”o-rädda” människor längre. Nästan alla ekonomiska journalister i väst tjänar sitt levebröd på att skriva åt de som stulit mest. Nästan alla har ”tunghäfta”. Det är som det alltid har varit i alla imperier. Vi tvingas att leva i lögnernas dimmor.

Fortfarande har amerikaner åkt tur och retur till månen och kört runt i måndammet med månbilar, övat golfslag på månen och kånkat hem månstenar till förbannelse. Sex månresor tur och retur blev det under Nixons tid vid makten – för ett halvt århundrade sedan. Det djävligaste är att ALLA som vet är tysta.

Trump ökar gaspådraget mot ättestupan. Han vet att imperiet kollapsar. Det är bättre att få detta undanstökat för att sedan bygga upp USA på nytt igen. USA är på väg att gå samma öde till mötes som det spanska imperiet, men det andra amerikanska inbördeskriget blir tio gånger värre än det spanska inbördeskriget. USA blir sig aldrig mera likt. En diktatur är oundviklig under en lång följd av år i USA. Trump har accepterat USA:s öde. Han försöker rädda det som räddas kan.

Usas statsskuld ökar mer och mer. Läs skuldklockan här. USA:s statsskuld är nu 20 600 000 000 dollar!

Bli först att kommentera

Skamlig KD-are

Av , , Bli först att kommentera 6

 

KD-toppen Sara Skyttedals råd till lågavlönade svenskar: ”Åk till Rumänien”.

Skam på torra land! Ut med KD ur riksdagen!

 

Källa: https://aktuelltfokus.se/kd-toppen-sara-skyttedals-rad-till-lagavlonade-svenskar-ak-till-rumanien/

Bli först att kommentera

Snacka med Putin!

Av , , Bli först att kommentera 7

Den här debattartikeln är bra som Pierre har skrivit. Därför läs den! Dax att prata med Ryssland! Natoentusiasterna i Alliansen försöker lura oss in i Nato under Trumps ledning!

 

”Det finns inget större säkerhetshot mot Sverige än Vladimir Putin om man ska tro en genomgång av riksdagsprotokoll, borgerliga ledarsidor och en lång rad utsagor av militära ”experter”. 

Samtidigt är kontaktytorna mellan Stockholm och Moskva minimala, och försvarsministern anser att ryssarna har förverkat sin rätt till dialog med oss på grund av inblandningen i Ukraina och annekteringen av Krim.

 

Kommer vi att få höra en mera nyanserad diskussion än vanligt under årets konferens i Folk och Försvars regi?

Den pågående internationella säkerhetspolitiska debatten ser annorlunda ut, både vad gäller relationerna till Moskva och hoten mot den globala säkerheten.

Mycket betingas av Donald Trump, vars America First-slogan inrymmer en giftbägare av inskränkt nationalism, självgodhet och intolerant världsbild, parad med en militariserad utrikespolitik och förakt för diplomati och multilateralism.

Till och med i det traditionellt USA-vänliga Tyskland, talas det därför om att Europa inte längre kan lita på USA, att vi måste ha en plan B, inte bara för att rädda Paris- och Iranavtalen, utan också för ett utökat europeiskt militärt samarbete.

I den ledande tankesmedjan The International Crisis Groups purfärska lista över världens tio farligaste konflikter kan konferensdeltagarna i Sälen finna vägledning. Där figurerar inte Ryssland förrän på nionde plats.

 

 

Betydligt farligare anser tankesmedjan följande kriser vara: Kärnvapenhotet kring Koreahalvön, följda, i rangordning, av rivaliteten mellan USA/ Saudiarabien och Iran, Rohingyafolkets umbäranden i Myanmar, den humanitära katastrofen i Jemen, det ändlösa kriget i Afghanistan, osäkerheten om Syriens framtid, den eskalerande osäkerheten i Sahelområdet, krigshandlingarna i Demokratiska Republiken Kongo, läget i Ukraina och demokratins förfall i Venezuela.

Kanske kan vi rent av lära något om krishantering och diplomati i vad som nu pågår kring världens farligaste konflikt?

I förra veckan verkade det som om koreanerna själva lyckades ta ledningen, när de möttes vid gränsen med tv-kameror kopplade till de två statsledningarna. För första gången på åtta år ska båda länderna delta i de kommande Olympiska Spelen. Nord föreslog att ”mellankoreanska frågor skulle lösas genom dialog och förhandlingar för att nå fred och enighet”.

Syd ville se en gemensam OS-delegation vid öppning och avslutning och att famljeåterföreningsprocessen upptogs.

Sydkoreas president Moons vallöfte var att återupprätta diplomatiska förbindelser för att trappa ned konflikten kring Nords kärnvapenprogram. Nords Kim föreslog i sitt nyårstal förhandlingar för att ”minska den pågående militära spänningen”. Moon accepterade och snart hade en hot line öppnats mellan huvudstäderna.

Samtalen välkomnades i Syd, medan skepsis och även hot kom från Washington. Det talades om en ”fälla” för att splittra alliansen mellan Seoul, och en CNN-reporter varnade för att samtalen kunde vara en fint inför en nordkoreansk militärt angrepp under OS. Nordsidan erbjudande om samtal nämndes knappt. Däremot slog Washington fast att inga militära frågor fick diskuteras. ”Inget frilansande skulle tillåtas”.

Den ökände militärskribenten Edward Luttwak spädde på med en artikel i Foreign Policy den 8 januari benämnd ”It’s Time to Bomb North Korea”. Samtidigt uttalade Trump sitt vedervärdiga hot om att även han hade en avtryckarknapp, fast större och bättre. Men han fick ge sig, när Moon tryckte på om att svara positivt på Nords krav att de amerikanska militärövningarna sköts upp.

Koreanerna på ömse sidor om gränsen verkar ha kommit en bit på vägen efter maktskiftet i Seoul och nyårstalet i Pyongyang, medan hökarna i Washington inte vill se att de närmast berörda ska kunna nå resultat på egen hand.

Tankarna går onekligen till vår egen situation kring Östersjön.

Varför har vi inte en fortlöpande seriös säkerhetspolitisk dialog med Ryssland, när vi hade en sådan under det kalla kriget, då Sovjetunionen ockuperade halva Europa?

Och varför skulle vi inte återuppta planerna, som inleddes av Finlands president Kekkonen och Olof Palme, på en kärnvapenfri zon i vår del av världen och andra åtgärder för avspänning? Varför skulle vi ge efter för på hoten från Pentagon och Nato om att våra relationer försämras, om vi undertecknar FN-resolutionen om ett allmänt kärnvapenförbud?

Är våra relationer med en av världens farligaste makthavare så viktiga och Natoentusiasternas blindhet inför kärnvapnens existentiella hot så total, att vi måste tiga och lunka på som vanligt i denna farliga tid? Eller kommer dessa ödesfrågor upp i Sälen?#


Pierre Schori, tidigare statsråd (S) och FN-ambassadör Källa AB

 

Bli först att kommentera