Upprop: Rädda Hamnmagasinets Replokaler

Nu är Umeå Kommun ute och cyklar i min mening, Umeå blir Europas kulturhuvudstad 2014? Det börjar då konstigt genom att en så pass viktig "instans" som Hamnmagasinet varit för musicerande ynglingar genom åren skall så gott som läggas ner, eller för att förtydliga, "Alla analoga instrument tas bort från replokalerna i Hamnmagasinet och att bara digitala instrument tillåts". Detta känns inte direkt kulturfrämjande i min bok att tvinga ungdomarna till att hänga upp de traditionella instrumenten till förmån för en laptop som man kan producera MTV vänlig blipp-blopp musik med. Detta för att Kommunen skall rymma pressa in mer verksamhet i huset och denna verksamhet störs av bullret från traditionella instrument.

Jag har själv varit i musikerbranschen sedan ca ’91-’92 och förstår hur viktigt det är att ha tillgång till lokaler så som Hamnmagasinet och tycker därför att ni skall ta er en titt på följande:
————————————————————————————————————————

Upprop: Rädda Hamnmagasinets Replokaler.(Umeå)

Det som håller på att hända i Umeås musik ungdomsvärld är så sjukt så jag finner inga ord.

Galaxen/Hamnmagasinet har haft replokaler sedan 80talet. Där ungdomar har fått möjlighet att prova på hur det är att spela ett instrument, och bilda ett band. Helt gratis. Många av dagens etablerade band kommer från denna verksamhet. Naglfar, Nocturnal Rites, Meshuggah, The (International) Noise Conspiracy, med flera för att nämna några.

Läs gärna artikeln från VF
http://www.folkbladet.nu/?p=159911

Skriv på för detta upprop och sprid ordet och länken till alla du känner.
http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3921

Vi finns även på Facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=170020512197&v=wall&ref=nf

Mvh
Mats Björklund

————————————————————————————————————————

 

 

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

 1. Mikael "MMN-o" Nordfeldth

  Det handlar väl i det här fallet snarare om ”digitala instrument” som i att ersätta trumseten. Snarare än någon laptop med blippblopp-mjukvara.

  Att det sedan, jämfört med riktiga trummor, är som att lära sig styra flygplan med ett tangentbord verkar dessa icke-musicerande beslutsfattare inte ha greppat.

  Sedan är dock frågan hur långt det ska gå. Får man inte ha förstärkare that goes to eleven där inne, ifall man repar med elgitarr? Hur ska man höra varandra ö.h.t. liksom?

 2. Stina

  Jag tror detta handlar om Gjallarhornets verksamhet som ska flyttas till Hamnis. Kulturcentrum bedriver verksamhet för barn och unga både dag och kväll. (teater mm).
  Tycker att diskutionen kommit på skam och finns det något som får mig att se rött så är det ”mörkningar”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>