Veckans Recensioner V.16

———————————————————————————————————————-
Artist: Defeated Sanity
Skiva: Chapters of Repugnance
Genre: Brutal Death Metal
Utgivningsår: 2010
Bolag: Willowtip Records
Låtar: 9 | Speltid: 31,50 min
BETYG: 111/666

Chugga-Chugga..Blouuurrrriigghhh…Wihwihwoh..schweee…bloribligh…blast-beats…voivoi…överton…Basslinga…bleeeee…roooooooooooo-aigh…jazz-parti…chugg-chugga….wrutu…wruwruuu…tuuuuuuuu osv.
Jag förstår mig fan inte på detta skit? Brutal, slamming, guttural dödsmetall liksom, va? Det som i mina öron skulle kunna vara hyffsad teknisk dödsmetall förstörs av en sångare som låter som en aspackad grizzlybjörn som tappat bort sin honungsburk i skogen. Jag älskar dödsmetall som är brutal men när sången endast består av en enda tjock grötig klump ackompanjerat av random riff så väljer jag fan i mig att avstå…Fy fan vad dåligt!! Slöseri på musikalisk talang är vad detta är. 

www.myspace.com/defeatedsanity

———————————————————————————————————————-Artist: Bitter Frost
Skiva: Bitter Frost
Genre: Neo-Classical/Melodic Black Metal
Utgivningsår: 2010
Bolag: Osignerat
Låtar: 13 | Speltid: 73,32min (utan Bonus-spår)
BETYG: 444/666

"BITTER FROST – from sunny california" känn på den. En-mans-projekt av svenskättade Lord Christopher A. Erikson, känd som metal-ikon i kalifornien(?!). Sex år i produktion, 21 låtar och 7 sångare senare sitter jag nu och lyssnar på detta neo-klassiska melodiska black metal mästerverk eller hur var det nu?
Vid första lyssningen på bandets Myspace så lät detta exakt som något jag skulle kunna älska, fläskig orkestral black metal, tyvärr så har dock "Lorden från soliga kalifornien" tagit sig lite för mycket vatten över huvudet. Jag kan förstå att ambitionerna och avsikten med musiken som nu ljuder i mina högtalare är god men det blir tyvärr ofta lite för mycket av det goda, kaka på kaka helt enkelt. Vad jag skulle vilja är att Lord Erikson lägger sitt ego åt sidan och koncentrerar sig på att hitta en uppsättning med duktiga musiker och gör detta hemmasnickeriprojekt till ett fullskaligt band. Mannen i fråga har absolut talang för att komponera en fin komplott av boombastic black metal men som en-mans-projekt så kommer nog detta inte att lämna ett värst stort avtryck efter sig i metalvärlden. Betyget 444/666 som är klart över godkänt får dock detta alster för att det faktiskt finns partier som får mig att hoppas på något i framtiden.

www.myspace.com/bitterfrost
———————————————————————————————————————-

Etiketter: , ,

2 kommentarer

 1. Bitter Frost

  Thanks for the review!!! Actually my image is a total joke, I don’t take myself that serious and I know it can appear as if i have a large ego. I just do that as a mockery of the image of black metal and my favorite guitarist Yngwie (Which has a huuuuge ego). After all i start off the album with a song called ”Delusions of Grandeur”

  Id start a band but unfortunately i simply cant find musicians that can keep up with the music i want to write, i auditioned about 13 people!

  I’d write this in Swedish but my keyboard doesnt have the extra letters. Keep it metal!

  -Chris

 2. Tommi Konu

  Svar till Bitter Frost (2010-05-17 22:51)
  Thanks for the feedback Chris…
  So I see We have a common favourite guitarist, Yngwie:) I sort of figured out that Your ”image” wasn’t too be taken that serious and I’m not one of these folks that care about the whole True/Non-True thingie, so I’m fine with it. Too bad to hear it is so hard to find musicians that can live up to the standards. Well, the main thing that came across in the review is that I like Your stuff and look forward to hearing new stuff in the future.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>