Den magiska fjällvärlden

I går lämnade vi Camilla och Ante Johansson i Storuman, tacksamma för att vi fått sova där och mätta på lika snygga som goda bullar. Vi fick även med en påse om vi skulle bli hungriga längs vägen. Senare samma eftermiddag kunde två luffare under varsitt paraply ses vid en väg i Tärnaby med kanelbullar fulla käft’n.

Vi fick lifta med den här trevliga norrmannen som var på väg hem till Mo i Rana.

Väl framme i Tärnaby blev vi inbjudna att fika på Turistbyrån tillsammans med de här fantastiska kvinnorna (Gina, Gunnel, Marianne och Elisabet) som hjälpte oss med både det ena och det andra. Snygg-Ingemar var också med på ett hörn.

Helt plötsligt träffade vi de här härliga människorna! Mariann Holmberg och VK-fotografen PA Adsten. Mariann bjöd oss på goda mackor på Tärnafjällens bageri och konditori.

Inger Bromée driver sedan tretton år tillbaka en fin loppis i mitten av Tärnaby. Man går bara uppför en liten backe (och tränar samtidigt rumpan) från Tärnafjällens bageri och konditori så hamnar man där.

Vid femtiden i går eftermiddag var det dags för oss att dra vidare. Vi fick skjuts till Tärnamo i Björkvattsdalen och träffade…

… den här underbara och vackra människan! Ruth Kraft, ursprungligen från Tyskland men som nu bor här i Tärnamo med sin kärlek Bengt-Göran Burman.

Vi badade. Vattnet kändes som knivar mot huden, och det regnade lite under tiden, men pigga blev vi i alla fall.

Helt plötsligt hördes ett skrik inifrån min och Izabelles stuga på Ruth och Bengt-Görans gård. Jag trodde att det var en mördare utanför, men det var bara Izabelle som kikat upp från datorn och sett det här. Magiskt!

3 kommentarer

  1. Genevieve Martin

    Vad underbart att kunna se vår vännina på din blog.
    Meddelande till Ruth: Hej underbara och vackra människa ! Kram från Plaisir i Frankrike där
    vi inte kan bada nackna (för många människor runt omkring) – stackars BG !

    • Rutan

      Åh så kul! Tack snälla. Vilken överraskning! Trodde inte mina ögon när jag såg namnet. Kom hit, då badar vi i vackra uppfriskande Björkvattnet! Inga fula tomater här. Wo darf man nicht rauchen? Och som vanligt fattar du precis rätt med mannen i mitt liv 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.