Liza Jonsson (s)

Borgarna struntar i de demokratiska spelreglerna!

Kommunstyrelsen beslutade i onsdags 22 juli att trotsa kommunfullmäktiges beslut och att inte genomföra den utredning som fullmäktige beslutade om 15 juli i ärendet om förskoleklassen till hösten.

Om borgarna kommer att genomdriva ett beslut i fullmäktige utan den utredning som återremissen den 15 juli innehar har borgarna gjort ett grovt övertramp och visat att man struntar i de demokratiska spelreglerna.

Kommunallagens möjlighet att för en minoritet få igenom en återremiss syftar just till att en majoritet inte skall kunna genomdriva beslut utan att frågor är ordentligt beredda med fullständiga underlag och utredningar. De underlag som finns i ärendet om förskoleklassen är en utredning från i mars och en tjänsteskrivelse från april. Det som har hänt efter det är att föräldrarna i Rundvik blev lovade av Maria Lundkvist-Brömster på ett möte i Oasen att barnen skulle få gå förskoleklassen i Rundvik och de har nu reagerat så starkt över att ha blivit svikna att de aviserar att ha kvar sina barn i förskolan på personalkooperativet Bergslyan 1 år till.

Om så blir fallet kommet det att kosta minst i milj kr. Det är konsekvenserna av detta som vi vill få utreda.

Kommunfullmäktige – de som folket har valt för att styra kommunen – måste ha alla fakta innan beslut tas! Det brukar vara en självklarhet i alla andra ärenden. Om borgarna väljer att genomdriva ett beslut utan att kommunfullmäktige får ta ställning till en befarad kostnad på över en milj kronor, vore att visa förakt för våra demokratiska spelregler!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.