Slopa Karensdagen

Har sagt det länge och säger det igen; SLOPA KARENSDAGEN

Iaf inom vården. Det är ju befängt att vi som vårdpersonal inte ska ha råd att vara sjuk, eller samvetet för det heller, utan att det ska ruinera oss. Det måste bli en ändring någonstans i detta led. Har sagt sen jag började på mitt jobb att vi definitivt borde ha slopad karensdag, åtminstone under våran högsäsong men helst hela året om! Det är vi i personalen som är utsatta mest för dessa sjukdomar och det finns inget skydd i världen som hjälper oss från att vara garanterat frisk år efter år. Trots att vi utför en god vård med exemplariska hygienrutiner på jobbet så hjälper inte det mot dagisbaciller eller bussbaciller.

Jag har turen att , peppar peppar, inte vara drabbad av så mycket sjukdom trots en liten 3 åring. Han har heller inte, peppar peppar, varit sjuk mer än 2-4 ggr på 3 år då vi vabbat. Men mycket kan hända när åren går. Men jag vet med mig att jag har varit på jobbet kanske 2 ggr med feber och tryckt i mig alvedon istället för att vara hemma. Därför att jag vet hur jävligt det är när det inte finns folk som kan komma in och jobba. När det inte finns hjälp att få tag i och avdelningen är i total kaos så är det ingen tvekan om att jag hellre kommer in och jobbar än ligger hemma och trycker alvedon. Det blir ju jag som får använda munskydd och välja patienter som inte är helt immunsupprimerade, men det är för mig en fis i rymden. Huvudsaken vi ha folk på golvet som kan ta hand om dessa sjuka patienter.

Att behöva känna sånt ansvar är inte att rekommendera. Att du sätter dig själv i andra rummet och din hälsa, är just det som får oss att gå in i väggen. en efter en.. Tanken av att man dessutom redan får minimilön, i princip, för det slaviska jobb man utför får en inte att känna sig mer motiverad till att stanna hemma 1-3 dagar gratis. För det är så det märks på lönen. Kapa bort 3 dagar utan lön, det är flera tusen som försvinner och månaden blir ännu svårare att få ihop. Ensamstående har det ännu värre! Samtidigt som hyrorna höjs och löneutvecklingen inte existerar så blir det bara pannkaka av allt. Dags att ta hand om folket kanske?

BORT MED KARENSDAGEN, NU !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.