Livet som mamma

Livet är underbart!

Dagis

Av , , 2 kommentarer 4

Rasmus börjar sin inskolning på dagis imorgon… När den är klar kanske jag hinner med att blogga? skulle nog inte tro det. Det är verkligen fullt upp. Skolan har jag halkat efter med, bara hoppas jag klarar tentan. Och det är så typiskt, på fredag när tentan är… Så är farfars begravning. Hoppas jag får tag på min lärare så jag kan lösa det på nå vänster.

 

På tal om skola. Jag och Sofi ha bytt alternativ. Så nu kommer vi läsa helt på distens. Känns super. Vi kommer ha varandra, vilket känns jätteskönt.

 

Som ni ser på klockan så är sömnen off igen. Men det har sina anledningar som jag inte tänker lägga ut här.

 

 

Annars då… Ja vad händer. Inte så mycket egentligen. Rasmus fyller snart 1. Helt sjukt vad tiden gått fort. Jag som nyss låg hemma med en nyföding och tänkte hur allt skulle se ut om ett år. Vad vi skulle göra, hur vi skulle bo osv. Tyvärr så stämmde inte min tankar och förhoppninar. Men jag har kommit över det som hänt och känner för första gången på väldigt länge att jag är riktigt lycklig. Det är jag och Rasmus som gäller nu!

 

 

2 kommentarer

Underbara unge!

Av , , Bli först att kommentera 3

Hela dagen idag har jag förundrats över hur mkt man kan älska en annan människa… Nu talar jag såklart om Rasmus.. Helt otroligt vad jag älskar honom. Mer och mer för varje dag som går. Älskar honom så det gör ont i hjärtat, hur kommer det då inte vara om 5 år?

 

Nathalie har varit här hemma med oss hela dagen. Vi har varit ute på promenad och bara pratat en massa skit. Min älskade bästaste!

 

Imorgon ska vi och hälsa på dagis för första gången. Ska bli så kul! Får se vilka det är som ska vara med Rasmus, han ska få kolla in sina nya kompisar och så får vi se hur lokalerna ser ut. Halv tio ska vi vara där, är redan nervös…

 

Jag har haft feber… har varit lite smådrygt. Men den är då borta nu iaf!..

Bli först att kommentera

Fy skäms på mig!

Av , , Bli först att kommentera 3

Ja ursch vad skäll jag borde få för att jag är så dålig på att blogga…

Men det har varit så mycket nu på slutet så jag har inte hunnit eller haft lust..

Rasmus har ju som sagt blivit allergisk igen mot mjölk.. Fick det konstaterat idag.

Jag har kommit fram till en sak. Jag ska spara ihop 35000. Jag ska göra en bröstförminskning!! Kommer väl ta ett antal månader att spara ihop dom. Men det ska då göras!

 

Nathalie är på väg upp, och rasmus sover jättedåligt så jag ska sluta knappra på tangentbordet nu. Får fortsätta senare

Bli först att kommentera

No milk!

Av , , Bli först att kommentera 4

Rasmus har skrikit hela kvällen.. Han har haft så ont. Tårar har torkats från både son och mamman… Trollet har somnat på soffan framför macka-packa.

Måste ringa barn imorgon om detta.. För jag är nästan helt säker på att han fått tillbaka mjölkallergin. Har funnits små tecken tidigare kvällar.. Men har ändå inte varit säker. Så så länge han är såhär dålig så kommer han få stanna hemma hos sin mamma. Men vi får hoppas att det går över direkt vi utesluter all mjölk så han får umgås med sin pappa också. Även jag behöver den vilan.

Ska snart flytta över trollet till sin säng. Hoppas, hoppas han inte vaknar. För då är risken att vi hamnar på ruta ett igen.

 

Kom just på en sak… Hur tusan ska jag göra när han vaknar vid fyra och vill ha sin välling?! Jag har bara välling med mjölk i hemma… Måste fråga Therese…

Men hon visste inte… Attans..

 

Näe nu ska jag försöka flytta mitt troll.

Bli först att kommentera

Det är natt!

Av , , 1 kommentar 1

Jaa, nu är det natt. När ska min kropp förstå det?

Jag har plockat, diskat och lite allmänt. Gjort om i vagnen… Men är fortfarande inte trött.

 

Jag klarade provet idag iaf :) Fick ett helt okej G med tanke på att jag knappt pluggat något alls. Läraren förstod helt och tyckte jag kunde mycket ändå. Så det känns super. Nu tar jag nya tag tills på fredag!

 

Jag har fått världens underbaraste fråga, och självklart svarade jag ja! Kommer bli jättespännande och jätteroligt. Kommer stötta och hejja så mycket jag kan! Kommer nog få ganska många flaschbacks men det kommer bli så underbart! Kommer fota mycket! Så mycket jag hinner med iaf!

 

Nej om man ska surfa runt lite innan jag blir trött?

1 kommentar

Kan inte…

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu kan jag inte göra mer. Har öppnat boken trots panikångest flera gånger om. Jag har skrivit mail om läget till L och har suttit och pluggat ytterligare en stund.

Nu känner jag att jag har gjort det jag kan göra och får hoppas att gudarna är med mig imorgon.

Jag ska klara detta. har varit med om värre motgångar förut. Så det här kommer gå galant. Även om jag inte ser det just ikväll. Imorgon kommer jag ha en helt annat känsla, tror jag.

 

Nu ska jag krypa ner brevid min älskade son som somnade om i min säng. Imorgon ska vi gå ut på prommis på morgonen med finaste Angel. Sen ska vi sälja vagn och bara mysa!

 

Bli först att kommentera

Döden och Livet

Av , , Bli först att kommentera 1

Nu har det hänt… Eller det hände egentligen i onsdags kväll… Jag var med hela vägen och nu sover du så gott. Sorgen sliter i mitt hjärta… Den ligger där och gror och ibland känns det som att hela jag ska sprängas.

Jag vet att du har det bra nu. Jag känner det i mitt hjärta. Men jag då? Det är bara här, i min blogg jag tillåter mig själv att vara självisk. Jag tycker att jag är den som känner saknaden mest… På det praktiska planet. Jag var den som var hos dig, som var där… Vad händer med våra dagar nu?

Jag vill att du ska komma hem igen.. Komma hem och finans där. Som du gjort senaste 1 ½ åren.. Flera dagar per vecka har du funnits där.. Och jag har funnits där för dig. Det är så mycket praktiskt som ska göras. Och att gå igenom dina saker är nog det jobbigaste utav allt.. Att gå igenom dina kläder. Att se det som var ditt/ert.

 

 

Jag har varit utan dator, därför jag inte kunnat uppdatera.. Jag har just för tillfället ångest, ångest för att jag har massor jag ska kunna till imorgon men har inte kunnat plugga.. Kommer det ens gå lite grann?

Det återstår väl att se.

Bli först att kommentera

Sömnlös hur länge?

Av , , 1 kommentar 1

Jag som sov så lite i natt… Varför kan jag inte sova? eller jag vet varför men det är ingenting jag tänker skriva ut här..

Ikväll är en känslokväll.. Jag älskar, jag hatar, jag sörjer…  Tankarna snurrar och jag kan inte sortera dom. När jag ska få släppa den starka Miia för en stund och bara hitta någon jag kan få gråta hos utan att behöva känna att jag klagar? Behöver inte alls vara en pojkvän eller så.. Utan bara en vän.. Jag vill inte ha förklaringar på varför det är som det är.. Eller någon som ska vara vettig. Utan någon som kan stryka mig i håret och bara hålla med? Är det för mycket begärt?

Kanske, kanske inte..

 

Jag vet att det snart kommer hända.. Och jag vet att han är gammal.. Jag vet att det kommer bli värre för andra.. Men mitt hjärta kommer endå slitas i tusen bitar! Spelar ingen roll om han inte är min riktiga ******. Spelar faktiskt ingen som helst roll. Han är min ******, enligt mig och enligt han. Han är även min bästa vän just nu. Han är någon som jag delat allt med det senaste året. Han är någon som jag sett gjort sånna framsteg. Jag är den som har funnits där. Jag har fått sådan uppskattning, sådan tacksamhet. Jag har blivit så älskad. Jag har fått saker berättade för mig som är helt otroliga.

Jag är så tacksam, tacksam över den här tiden. Men jag kan inte se hur min vardag ska se ut utan honom. Ska han bara försvinna nu? Det är någonting som jag alltid vetat kommer hända.. Men jag vill inte! Jag vill inte vara med i den leken..

Vad ska jag sjunga? vad ska jag säga? vad ska jag göra när du väl är borta och alla ska ta farväl? Hur ska jag bete mig? med tanke på att det finns dom som har det värre än jag…

 

Näe nu vart det långt.. Ska avsluta, torka tårarna och sova..

1 kommentar

älskade underbara

Av , , Bli först att kommentera 0

Älskade underbara. Har tänkt på dig hela dagen. Tycker så synd om dig. Och när jag läste det jag nyss läste så högg det i hjärtat. Hur ska det då inte vara för dig?

Du är stark, och du kommer klara det här. Hur jobbigt det än är just nu. Jag finns här, och kommer alltid finnas här. Du är underbar, glöm aldrig det!

Dina tårar kommer rinna, kommer bli floder. Men du får alltid gråta mot min axel! Jag önskar att jag kunde vara hos dig ikväll.

Vill du så kommer jag ut imorgon. Om jag så ska gå!

Bli först att kommentera

Plugga

Av , , Bli först att kommentera 0

Dags för mig att sätta igång att plugga…

men har svårt att slita mig från apberget. Finns en sån otrolig diskution i en grupp där.. Skrattar så jag håller på att avlida…

 

När dags att börja läsa om urinorgan och allt som hör det till… Roligt! Faktiskt jaa.

Bli först att kommentera