NoRRdE - Eder tillgifne.

Tankar kring ett yrväder

Hur funkar det där Rut-avdraget egentligen?

Av , , Bli först att kommentera 2

 Vilken stress. 

Imorgon far jag ut och reser, och jag lovade Anna att jag skulle städa innan jag for. Det är inte så roligt att städa då man är sjuk. :( Allt känns ju en aning mer jobbigt än vad det i normala fall skulle vara. Speciellt detta med att städa. Jag måste säga att det verkligen behövs. Anna har ju varit så sjuk att jag inte varit med om något värre. Jag klarade mig som tur var från den förkylningen, men jag fick en annan- inte lika farlig som hennes. Men då vi båda varit sjuka så har vi låtit det rasera här hemma. Så det är väl bäst att jag sätter i gång. 

Imorgon kommer att bli en lång dag. Jag hoppas iallafall att jag känner mig piggare än vad jag gör nu. Det känns inte så roligt att behöva åka iväg. 

På återseende. 

Bli först att kommentera

Förkylt och eländigt.

Av , , Bli först att kommentera 2

 Nu blev ni allt förvånade va?! Jag har ju inte bloggat på evigheter. 

Jag har haft massor att göra, trots att jag inte har gjort någonting alls. Konstigt det där. Nu har jag gått och blivit sjuk, men jag är på bättringsvägen. Jag hoppas att jag ska vara frisk tills jag ska ut och resa på tisdag! Man vill ju inte smitta sina nära och kära. 

Imorgon har jag massor att göra. Hoppas att jag hinner allt. Men det spörs! 

På återseende.

Bli först att kommentera

Vy från en Saab.

Av , , Bli först att kommentera 2

Ibland borde man stanna och bara titta. Man glömmer ofta det när man är ute och åker.

Värmland är allt väldigt fint. Jo, jag trivs ganska bra med att vara hemma och hälsa på. Det hade ju kunnat vara alldeles underbart om Anna och Evert var vid min sida. Jag ska minsann visa dem det fina med Värmland när de kommer med mig hit och hälsar på. Jag måste bara kolla in turistbyrån först..

Idag blir det full rulle. Har redan hunnit äta frukost med en vän och skrivit min uppgift i engelskan. Nja, jag är inte riktigt nöjd med hur den blev, men jag går ju faktiskt kursen för att lära mig. så det är väl lika bra. Nu väntar jag på att få hänga tvätt innan jag ska skjutsa hem Markus innan jag far till M-T. Sen bär det iväg till Café August där Markus spelar. Ja jisses.

Jo jag har lite hemlängtan. Det har jag. Så alla Umebor får passa på att boka in fika med mig om de har lust. Jag kommer till Umeå på torsdag, men har inte tid förrän nästa vecka. Sen tar jag med mig Anna och Evert så far vi till Kalstad igen den 12:e. Så pass på!

På återseende.

 

Bli först att kommentera

Roadtrips och ryggvärk.

Av , , Bli först att kommentera 4

Nu är jag alltså i Karlstad och läser "Creative Writing" på Karlstads Universitet. Ja, jag inser ju att jag är lite seg på att uppdatera den här bloggen, men den som väntar på något gott..

Jag har varit i Karlstad i över en vecka allaredan. Hunnit gå på en workshop, träffat många vänner och grejjat med bilen. Pappa tyckte nämligen att min idé om att köpa en billig skruttbil över sommaren var lysande. Nu var det ju bara så att den där bilen inte var så skruttig, men billig var den. Så nu håller vi på att rusta upp den så att den kanske håller tills den blir veteran.

Igår fick jag dessutom en gubbkeps som passar alldeles fantastiskt utmärkt till "Gamm-SaabN" av min goda vän Markus. Speciellt bra passar den nu när vi ju ska skrapa ner gammalt innertak. Min pappa har ju mognat och tycker inte alls att det är roligt att meka och grejja med gamla bilar, därför har vi en outtalad förståelse; han köper – jag fixar.

Jag ska ta några före och efter bilder så att alla kommer att kunna se denna fantastiska förvandling. Nästan som "Extreme Home-makeover" inklusive alla tårar, skratt och lycka!


Här har vi då Claes nya bil och "Gamm-SaabN" på roadtrip till Arvika.


Sen vi kommit fram till Arvika, åkte vi lite båt in till "Olssons Brygga" för att titta på National Teatern. Där jag för övrigt fick sådan ryggvärk så att jag mådde illa. Kom senare på att detta berodde på att jag rattat bilen utan styrservo för mycket…

På återseende.

Loch Ness

Av , , 4 kommentarer 4

Jag har under helgen skrivit en rapport i min kurs Engelska C. Man fick välja mellan x-antal ämnen. Först tänkte jag att jag skulle skriva om Bermuda triangeln, men jag ångrade mig och skrev om Loch Ness Odjuret i stället.

Jag måste säga att jag lärt mig mycket, och det var riktigt roligt att skriva om "Nessie". Jag vill dock poängtera att jag skulle ställa mig kritiskt till ämnet, vilket jag lyckades riktigt bra med om jag får säga det själv.

Detta är då "The Surgeon’s photograph" den mest kända bilden på "Nessie". Anledningen till att man kallade den "Kirurgens foto" är att läkaren i fråga inte ville förknippas med fotot.

I efterhand, vet man nu att det beror på att Dr. Wilson a.k.a "Kirurgen" inte hade tagit bilden, utan bara skickat in den till tidningen och gått i god för dess äkthet.

Men ajaj. 1994 kom det fram att denna bild bara var en bluff. Ett försök till hämnd på Daily Mail efter att en herr Spurling offentligt blivit förlöjligad då han var anställd på tidningen i fråga.
Där ser man.

Hur som helst. Jag kanske i framtiden lägger upp min uppsats, men jag borde kanske översätta den till svenska först. Vi får se..

På återseende.

Hemma igen

Av , , 1 kommentar 4

Tåget var såklart försenat, men trots detta hann jag ut till Bromma i god tid. Det var t.o.m så att jag hann till Köpcentrat och köpa scullcandy-lurar och ett nytt tv-spel..
I Umeå var vädret lika fint som i Värmland, fast det var några grader kallare, och det blåste polarvindar. Men man ska inte klaga, nu kommer jag ju hinna med att se våren här med! :D

På Bromma såg jag ett välbekant ansikte, men kunde inte komma på varifrån. Sen insåg jag att det var några från Umekören i Körslaget. Jag tänkte jag skulle gå fram och beklaga att de inte gick vidare, men jag var för feg och såg inget bra tillfälle. Jag har ju dessutom slutat att titta nu när Team Lisa inte är med mer. :(

Evert och min sambo Anna var så glada över att se mig igen. Jag var såklart glad över att se dem med! Fast Anna försvann till RFSL på en endaste gång för styrelseutbildning så jag och Evert passade på att ta igen för lost mys och catching up. Han anförtrodde sig till mig och sa att han ville behålla sina kulor.

Så var det skola igen. Jag fick reda på hur det hade gått på matteprovet jag hade innan påsk. Första gick ju inte alls bra då jag hade varit sjuk och haft lov, jag hade inte tittat på ett mattetal på två veckor innan det var dags för prov, så man kan ju tänka sig hur det gick.
Det här provet gick iallafall bättre. Klart godkänt. MatteC är ju rena grekiskan så jag är riktigt nöjd med resultatet. Nu gäller det bara att plugga inför nationella som jag har om exakt 20 dagar. Min lärare säger iallafall att det ska gå bra bara jag lägger manken till. Så det får man ju ta och göra. Jag har hört att det ska gå lättare med MatteC om man inte försöker förstå vad det är man gör. Jag brukar vilja veta vad och varför jag gör saker i matte, men jag har släppt taget om det och försöker istället att nöta in alla dessa regler.

Måste ta mig i kragen och skriva argumenterande uppsats i EngelskaC också. Jag läser den på distans så jag behöver inte lämna in något förrän sista dagen om jag vill, men det vore så skönt att ha det gjort så att jag kan koncentrera mig på matten på heltid. Utan matten kommer jag ingenvart med dit jag ville eller skulle..

På återseende.

 

1 kommentar
Etiketter: , , , , ,

Åka tåg, flyga och komma hem!

Av , , 6 kommentarer 3

 Idag ska jag åka hem till Umeå igen efter att ha varit hemma i Karlstad en vecka. 
Jag ska först åka tåg till Stockholm, vilket alltid är spännande. Man vet aldrig riktigt om tåget går i tid eller om man kommer fram i tid. Sen så blir det flyg hem till Umeå med Malmö Aviation. Jag gillar verkligen Malmö Aviation. De är så trevliga, man får alltid mat, sen så tar de inte extra betalt för att checka in bagage. 

Karlstad har varit fint! Fint väder varendaste dag då jag har varit här. Jag har sett det slå ut, och det känns alltid fint att få se det två gånger. Jag hoppas att jag inte missat det i Umeå. Det verkar som att det har gått lika fort där. 

Jag har inte ens åkt än, men jag saknar redan pappa, M-T och Marcus. Men jag kanske kommer att tillbringa mesta delen av sommaren i Karlstad. Jag har sökt både sommarjobb och universitetskurser här. 

När jag kommer hem ska vi kastrera lille Evert. Det känns både bra och inte alls bra samtidigt. Jag vet att det låter konstigt, men hans små testiklar är ju en så stor del av honom. Men jag får vänja mig. Ingen idé att ha kvar dem nu när han väger för mycket och ändå inte kan ställas ut. Vilket är riktigt synd. För jag hade velat prova på hur det var. Men jag tror nog att Evert är rätt nöjd utan kulor och utan spolar i pälsen då man ska gå ut. 
För övrigt har jag aldrig satt upp hans päls på spolar, men på Yorkshireklubbens hemsida står det att man ska göra det.. 

Till mina nära och kära i Värmland, jag saknar er redan!
Till mina nära och kära i Umeå, jag har längtat efter er! :)

På återseende.

6 kommentarer
Etiketter: , , , , ,

Kissa inte på mitt ben och säg att det regnar

Av , , 2 kommentarer 1

Jag vet inte om nin märkt det, men klockan 15.25 på TV4+ alla vardagar så visar de inte bara ett, utan två avsnitt av min idol Domare Judy.
Jag sitter såklart vid denna tid alltid (om jag har möjlighet) bänkad framför tv:n. Jag tänkte fira detta med att lägga upp en klipp på denna fantastiska människa!


Det roligaste är när hon berättar om vad hennes pappa brukade säga till henne. Jag vet inte vart han fick allting ifrån, men han var ganska klok den där karln var ganska klok. "Kissa inte på mitt ben och berätta att det regnar" är ett väldigt fint exempel.

Domare Judy är som en levande lögndetektor. Jag förstår inte att folk törs komma dit!  Har ni missat detta, så visar  de repriserna tidigt på morgnarna dagen efter.

På återseende.

2 kommentarer
Etiketter:

Vårkänslor

Av , , Bli först att kommentera 1

Våren är på gång.
Jag har varit så less på vintern i år. Klart att man alltid brukar bli less på vintern, men i år har det varit värre än vad det brukar vara.

I morgon så far jag hem till Karlstad och hälsar på. Det är alltid så fint att vara där i påsk, man får se våren komma två gånger! Fast i år verkar jag vara en aning sen. Jag brevväxlar med min farmor som har berättat att krokusarna och snödropparna redan har kommit fram. I går såg jag de båda på Ålidhem också.

Ja, våren. Du är efterlängtad, jag klagar inte ens på flugorna som tagit sig in och bor i fönstret!

På återseende.

Bli först att kommentera
Etiketter:

The Sims: Medeltiden

Av , , Bli först att kommentera 1

 Jo jag har nu provat The Sims Medeltiden. 
Vilket skämt! Tydligt ett försök att locka rollspelarna och framförallt WoW:arna att börja spela Sims. Jag tror inte att det kommer att funka särskilt bra. 

För mig är det roliga med Sims att bygga hus. Ja, jag brukar fuska till mig en massa simdaler, bygga ett jättestort och dyrt hus och sen bli less och börja om. 
I Medeltiden kan man inte bygga några hus. Det hela går ut på att man ska göra en massa uppdrag, så man har inte alls tid med allt det där andra som är roligt i Sims. 

En sak som dock var liiite roligt med Medeltiden var att man ju kunde gå och slåss med folk. Och ja, hela upplägget är ganska snyggt, men absolut inte värt de pengarna. 

Nej, köp Sims 2 och alla expansionerna i stället! :)

 

På återseende. 

Bli först att kommentera
Etiketter: