Blir Umeå ett nytt Uppsala?

Uppsala hoppas nu i år bli 200 000 invånare. Samma mål som Umeå alltså har till år 2050. Uppsala har nått sitt mål på ungefär samma tid som Umeå hoppas fördubbla sin befolkning.

Det finns alltså en del likheter.

Därför befinner sig VK:s reporter Elin Johansson just nu i Uppsala för att beskriva hur staden har förändrats av sin befolkningsfördubbling.

Har du tips på vad vi borde kolla närmare på i Uppsala? Kommentera här – eller mejla till [email protected].

Redan när Elin hoppade av tåget i Uppsala hittade hon fler likheter, resecentret är nämligen en stor byggarbetsplats. Ett nytt resecenter är under uppförande.

Dessutom har Uppsala ett kulturhus. Omdiskuterat? Jajamen.

/Jessica Wennberg

2 kommentarer

  1. Johnny

    Ni kan ju alltid passa på att berätta om den ”lustiga” processen som omgärdade kulturhusbygget i Uppsala. En hint: Det börjar med ett K-märkt hus som inte får rivas, ett k-märkt hus som sedan brinner under mystiska omständigheter. Är det så en stad växer?
    Annars kan ni ju passa på att nämna den avsevärda skillnaden i avstånd till både huvudstad och internationell flygplats. Vi kanske måste flytta Stockholm till Nordmaling och bygga ett eget Arlanda i Vännäs? 😉

  2. Henrik

    Umeå är väl snarare på väg ett nytt Sundsvall, genom att satsa på att bebygga kvarvarande öppna parkeringar i centrum mer eller mindre tvingar ut folk till externa handelsområden. Sen skulle jag gärna vilja veta hur de avtal som finns med migrationsverket påverkar befolkningsutvecklingen i Umeå respektive Uppsala.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.