Rapport från en Uppsala-korre

Efter sju timmars spatserande i Uppsala har jag inte bara fått skavsår utan också hunnit se en hel del av staden och träffat en rad trevliga Uppsalabor. De jag pratat har blivit nyfikna på vår artikelserie och tycker att det är en kul jämförelse som vi gör mellan städerna. Deras kunskaper om Umeå har dock inte varit så stora, men de allra flesta har i allafall känt till att vi har ett universitet i stan.

Under dagen har jag funnit en rad likheter mellan städerna, men också skillnader. Och jag tror mig ha fått en liten inblick i hur Umeå kan tänkas se ut om vi blir 200 000 invånare. Men mer om mina iaktagelser får ni läsa om senare i artikelserien.

En sak som Umeå borde ta efter redan nu är dock den smarta biljettautomaten jag hittade på Stora Torget. Den ser ut precis som en automat som man köper parkeringsbiljett från, men i stället för att köpa biljett till bilen så kan man köpa en biljett till bussen. Och eftersom man i det framtida Umeå planerar för en utökad kollektivtrafik så kanske såna här automater på Vasaplan skulle göra susen för bussåkandet?

/ Elin Johansson, reporter på plats i Uppsala.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.