Rabih Ballout (KD)

För ett mänskligare Sverige och ny ansvarsfull opposition i Umeå

Falsk propaganda av SD.

 

I år har Sverigedemokraterna och dess partiledare Jimmie Åkesson kört med påståendet : ” En nyanlänt flykting får i bidrag lika mycket som en fattig svensk pensionär som har arbetat hela sitt liv ” . Detta har han upprepat gång på gång för att spela på nationalism, och ställa grupper mot varann.

Men sanningen är den att i Sverige finns ingen svensk fattig pensionär som har arbetat hela sitt liv. Denna grupp finns helt enkelt INTE. Men ändock ställer Jimmie Åkesson flyktingarna mot en grupp som inte finns, för att spela på nationalismen och vända befolkningen mot flyktingar som är orsaken till att våra pensionärer är så fattiga, enligt SD.

En annan fakta är att en flykting får i bidrag mindre än 100 kr om dagen vilket är det lägsta man kan få i Sverige. Frågan är om Jimmie Åkesson vill byta sin ekonomiska status med denna grupp???

Gott folk : Aktar er för Sverigedemokraterna. En röst på dessa är inte alls en röst för striktare flykting politik. En röst på Sverigedemokraterna är en röst på ett klassamhälle där alla rangordnas efter ras och etnisk tillhörighet, där judar, muslimer, romer,homo och funktionshindrade ligger långt ner på lista.

Vi är det enda land i Europa som inte har partier med denna människosyn representerade i riksdagen.

Detta ska vi vara stolta över, och ska se till att det förblir så.

Låt er inte luras. Rösta istället på ett av de partierna som finns i de två blocken istället.

3 kommentarer

  1. Mikael Eskilandersson

    Jag blir både förvånad och arg när jag läser hur lite du vet och hur illa du behandlar personer som till exempel min egen far. Han är född 1940 och får knappt 4500 kr i pension efter skatt. Han har i hela sitt liv jobbat. Från att han var liten och hjälpte till på föräldrarnas gård tills dess att han slutade som bonde vid 65 års ålder. Påstår du att han inte finns? Eller att invandrare inte får mer? Invandrare får mer, de får nämligen bostadsbidrag och äldreförsörjningsstöd. Vilket inte han kan få. Bara för att du aldrig har behövt göra ett hederligt handtag så gäller det inte alla andra…

  2. Peter

    Vad snackar du för rappakalja ärligt talat?
    Vad menar du med att det inte finns några svenska fattiga pensionärer som arbetat hela sitt liv? Finns stora mängder, ja, större delen av de svenska pensionärerna tillhör denna grupp.
    Pension är en uppskjuten lön och att komma med sådan arrogans du gör gör mig upprörd. Ofta har dessa haft relativt låg inkomst, vilket gjort att de inte kunnat spara till ett kapital som en höginkomsttagare.

    För inte menar du väl att de inte arbetat hela sitt liv för att de inte arbetat sedan de gick i pension?

    Ska sägas att jag absolut inte sympatiserar med SD.

  3. Rabih Ballout

    Svar till Mikael Eskilandersson (2010-08-30 20:07)
    Hej ! Va kul att du hittade hit till min / våra bloggar i VK i Umeå ända från örkeljunga.
    Jag har egentligen ingen rimlig förklaring till varför din far endast har 4500 i pension som har jobbat hela sit liv.
    Garantipensionen, alltså för de som inte har en inkomstgrundad pension, exempelvis hemmafruar ligger på 7526 kr. Det är det enda svar jag kan leverera, men poängen ändå i mitt inlägg är att man inte kan ställa grupper mot varann,flyktingar mot pensionärer etc… särskilt inte om syftet är vad SD står för, syftet som du förmodlingen borde känna till bättre än jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.