thenor

Frihet är det bästa ting som sökas kan all jorden kring

Ny mandatperiod och partiinterna skiften

På förekommen anledning så informerar vi från Kristdemokraterna att en ny gruppledare utsetts för KD:s fullmäktigegrupp. Under förra mandatperioden hade Jonny Kärkkäinen uppdraget som KD:s gruppledare. Jonny blev tyvärr inte invald i fullmäktige men erhöll en 1:a ersättareplats. Ett val får oftast förändringar även i den interna fördelningen av förtroendeuppdrag. Detta gäller alla partier.

För den nya mandatperioden har Göran Jonzon uppdraget att fungera som Kristdemokraternas gruppledare. Med det uppdraget har han också ett särskilt ansvar att informera medlemmar om den kristdemokratiska politiken i kommunen. Som gruppledare kallar/inbjuder han också medlemmarna till medlemsmöten där vår politik informeras, prövas och diskuteras.

Kristdemokraterna i Vilhelmina gjorde en framryckning och landade på 10,3%. Detta gav tre mandat i det ”bantade” fullmäktige. Fullmäktigeförsamlingen har minskats från 35 till 27 ledamöter. Förutom G Jonzon sitter också Rickard Norberg och Olga Makarycheva som KD:s ordinarie ledamöter i fullmäktige. Våra ersättare är nämnde J Kärkkäinen samt Inga-Lena Larsson.

Ronny Thellbro, ordförande Kristdemokraterna Vilhelmina

2 kommentarer

    • Ronny Thellbro (inläggsförfattare)

      Tack för det Toni! Partiet är helt enigt i val av gruppledare, vilket det har varit även i valet av föregående dito.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.