thenor

Frihet är det bästa ting som sökas kan all jorden kring

Stormfälld fura blir vackert golv

IMG_0320
Efter mullbänken kommer nytt golv. Nya golvåsar och 8 tums isolering borgar för ett varm och stabilt golv. Ovanpå golvåsarna kommer furuplankorna 19 cm breda och både sågade och hyvlade i Storsele. Jag känner en stor tillfredsställelse med att bit för bit rusta upp det gamla f.d. posthuset. Nog har jag fått någon lite skämtsam kommentar att det bästa är att renovera med ”solstickan”. Ja det är nu inte riktigt min modell om än gamla hus kräver både tid och pekuniära utlägg. Det gamla huset, detta från 1850, står för en bit bygdehistoria och som hålls ”levande” så länge det står kvar på sin plats vid vägkorsningen. Nu är halva vardagsrummet klätt i furuplank från Vilhelminaskogarna. Efter det nya golvet tar vi ställning till om nästa insats blir i år eller nästa.

2 kommentarer

  1. Göran Jonzon

    Ser tidsautentiskt ut med så breda golvtiljor !
    Det finns alltför många som kan riva och elda jämfört med antalet som kan restaurera och renovera. Det gläder mig stort att du uppenbarligen tillhör den senare gruppen. Det ska bli så spännande att få se slutresultatet?
    Det kan till slut bli en av byns vackraste hus, om arbetet fortskrider så som du drivit det hittills.

    • Ronny Thellbro (inläggsförfattare)

      Som tur är, Göran, så är jag en ”ung man” med framtiden som gåva. Ja, allt har i grund och botten med hälsa och kraft att göra. De gamla husen, fäboden hör också hit, ger mig mycken tillfredsställelse. De får ta tid och allt eftersom det nya och renoverade framträder så känner jag en bit lycka. Till det här har jag också gåvan att ha en god relation med en synnerligen kunnig mentor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.