Sonja(s) blogg

Regonal äldreplan

Idag har det varit samling i Lycksele för att diskutera en regional äldreplan för hela Västerbotten. Det har varit politiker, tjänstemän samt företrädare för pensionärsorganisationer som diskuterat innehållet i den. Det känns som något verkligt stort om alla kommuner samt landstinget ska kunna enas om en plan för hur vi ska möta framtiden.

Jag har varit med i styrgruppen för denna plan där vi under en tid har diskuterat och kommit fram till ett förslag till skrivning som vi idag har fått presentera för en större grupp. Sedan har vi i idag diskuterat i mindre grupper och gett förslag till ändringar.

Det är spännande att få respons och det kommer att bli ännu mera spännande att se det reviderade förslaget när allt har sammanställts och renskrivits. Det kommer vi att få se i början på nästa år och då kommer också planen ut på remiss.

Planen handlar inte bara om vård av äldre utan även om hur vi vill att samhället i stort ska utvecklas för alla äldre. Tex så handlar det om hur vi vill att bostadsplaneringen ska se ut. Den handlar också om delaktighet, inflytande, förebyggande arbete och hälsofrämjande insatser mm. 

Det är många spännande frågor att ta tag i. Jag tror att vi bara har sett en början på ändrade krav och önskemål vad gäller hur man vill ha det som äldre.   

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.