Sonja(s) blogg

Bedrövligt SVT, Skäms!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bedrövligt av SVT att påstå att vi på Liljaskolan skulle låta någon elev bo i en källare under gräsliga förhållanden. Jag tycker att det är snudd på förtal. Finns det ingen källkritik överhuvudtaget?

 

Nedan finns det pressmeddelande vi skickat ut:

 

”Med anledning av att SVT i ett inslag denna morgon felaktigt hävdar att ”Vännäs fastigheter och Liljaskolan har låtit en person bo under odrägliga förhållanden i ett källarutrymme” vill vi från Liljaskolan lämna följande fakta om det inträffade. Liljaskolan förhyr ett antal lägenheter av Vännäs fastigheter vilka Liljaskolan i sin tur hyr ut till elever vid skolan. Det utrymme personen i fråga vistats i ingår inte i Liljaskolans hyresavtal.

Det inträffade handlar om ett olaga intrång som kommer att polisanmälas av Vännäs fastigheter.

Händelserna i korthet:

  • Den 9:e mars fick rektor Henrik Bolin vetskap om att en elev hade under en tid sovit i källaren. Denna elev avstängdes från skolan vid samma tid på grund av skäl som är sekretessbelagda.
  • Ingen ansvarig på Liljaskolan har efter den händelsen fått vetskap om att någon eller några obehöriga befunnit sig i källarutrymmen i den aktuella hyresfastigheten på Liljas väg.
  • Varken Liljaskolan eller Vännäs fastigheter har gett tillåtelse till någon att bo i källarutrymmet. Det handlar om ett olaga intrång som kommer att polisanmälas av Vännäs fastigheter.
  • Liljaskolan kommer att tillsammans med Vännäs fastigheter se över hur vi kan undvika att obehöriga tar sig in i gemensamma utrymmen.

Henrik Bolin
Rektor och biträdande gymnasiechef”

13 kommentarer

  1. Birgitta Fischer

    Någon hade bevisligen bott i källaren under vidriga omständigheter. Vem? Om det var en elev vid Liljaskolan borde denne ha fått hjälp att söka annat boende. Det var bra att SVT undersökte saken.

    • Sonja Eriksson (inläggsförfattare)

      För att kunna göra något så måste man först och främst känna till att det finns någon i källaren. SVT har inte undersökt något överhuvudtaget utan bara dragit helt felaktiga slutsatser. Ytterligare ett bevis på att media bryr sig inte om att förmedla det som är sant , en skandalös rubrik är viktigare.

      • Jan Moberg

        Det där är nått du inte vet, och helt irrelevant, hela historien är redan infekterad gör den inte mer infekterad med sånt som saknar fakta!

        • Sonja Eriksson (inläggsförfattare)

          Jag är mycket väl insatt i vad som sker på Liljaskolan och kan garantera att ingen har fått tillåtelse att bo i källaren.

    • Sonja Eriksson (inläggsförfattare)

      Idag finns en spekulation från SVT om att det skulle ha varit en elev som bott där efter den 9 mars. I verkligheten så vet vi inte vem som gjort olaga intrång.

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Att media skulle be om ursäkt för fel eller misstag de gjort kan man knappast förvänta sig. Skäms gör det möjligen, men i så fall för sig själva utan att avslöja det för sina läsare, tittare eller åhörare.

  3. Jan Moberg

    Är det verkligen SVT-fel? Jag tror inte det, studenterna förklarade ju hur skolan inte brydde sig i själva byggnaden! Det är naturligvis tragiskt alltihop, men felet ligger väl ändå på den som styr skolan och det är rektorn för hela skolan!!!!!!!!!!

    Egentligen spelar det ingen roll att det är vännäs fastigheter som äger utrymmet, det som är avgörande är ju att liljaskolan förvaltar utrymmet, då blir det ju rektorns ansvar att sånt här inte händer!

    Man kan inte som ansvarig dra gränser på vilken del av huset det är på, eller vilken vägg det har förekommit bakom, både Vännas bostäder och Liljaskolan har ett ansvar, framförallt tycker jag liljaskolan har det tyngsta ansvaret!!

    Jo jag tycker du har fel som skyller på Vännes Bostäder!! Faktum är ju att det är betydligt lättare att skylla på andra, istället för att förstå hur det här överhuvudtaget kunnat fortgå så länge, man behöver knappast vara dum för att förstå att ingen från skolväsendet i Vännäs har brytt sig eller övertagit insett problemet!!

    • Sonja Eriksson (inläggsförfattare)

      SVT påstår att vi låtit någon bo i källaren, det är det min kritik riktar sig emot. Det är grovt felaktigt att påstå något sådant. Sedan skyller jag inte på Vännäs fastigheter, någon har olovligen tagit sig in i utrymmen i källaren vilket också är polisanmält. Att någon begår ett brott kan inte skyllas på varken Liljaskolan eller Vännäs Fastigheter.

  4. Fredde

    Lärare som säljer droger till barnen en kommun som skiter i det mestaMan slår ut de svaga bara man får det bra själv.Sonja med pack eller pakt.

    • Sonja Eriksson (inläggsförfattare)

      Du kommer med en otroligt allvarlig anklagelse. För att jag ska ta det på allvar så kräver jag att du polisanmäler om du har någon som helst fog för din anklagelse. Men jag misstänker att du som vanligt kommer med anklagelser som det inte finns någon grund till.

  5. Bergis

    Varför stängdes eleven av? Skyll inte på SVT samtidigt som du hänvisar till sekretess. Jag har lärt mig en sak. Politiker som klagar på SVT har något att dölja. Läs Lennart Holmlund.

    • Sonja Eriksson (inläggsförfattare)

      Påståendet att Liljaskolan skulle ha låtit någon bo i källaren har inget med varför en elev blivit avstängd. Vi hänger inte enskilda personer i pressen, varken elever någon annan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.