Sonja(s) blogg

Ny stor satsning i Vännäs

Idag har vi haft kommunfullmäktige i Vännäs. Som vanligt har vi haft många intressanta frågor på dagordningen. Men framför allt en känns väldigt roligt att berätta om.

Vi har tagit beslut om ett nytt särskilt boende med 40 lägenheter. Ett hus som ska byggas utifrån ett hållbarhetsperspektiv och med goda materialval för att det ska bli en bra miljö både för dem som ska bo där och för den personal som kommer att arbeta där.

Detta är en jättestor och nödvändig satsning i Vännäs. Under den senaste tiden så har vi sett ett ökat behov av särskilda boendeplatser och när man tittar på hur befolkningsprognosen ser ut framöver så kommer behovet att öka ytterligre ganska kraftigt.

Utav dessa 40 lägenheter så kommer 14 att ersätta de lägenheter vi har i Vännäsby , Hjorten, vilka inte är ändamålsenliga för ett särskilt boende. De lägenheterna kommer istället att erbjudas som vanliga hyreslägenheter.  Utökningen blir alltså 26 lägenheter. Dessutom ska det nya boendet planeras så att det relativt enkelst ska kunna byggas till med ytterligare 20 lägenheter om det visar sig behövas.

Nu startar en planeringsprocess samt upphandling  som antagligen kommer att pågå under stor del av 2017, bygge under 2018 och inflyttning  i början av 2019.

Jag skulle önska att det skulle gå mycket fortare då vi ha ett stort behov redan nu men det är också viktigt att det görs på ett bra sätt och utifrån alla regler som finns.

Var boendet ska placeras är inte bestämt ännu. Det blir en senare fråga. I media har det skrivits om att det skulle ligga på Vännäsberg, vilket inte finns vad jag vet i alla fall. Ett förslag har varit Vännäsborg men det finns även andra alternativ som vi ska ta ställning till senare.

Var det nya boendet ska placeras tycker jag inte är så viktigt just nu, det viktiga är att vi nu har ett beslut om att det ska byggas.

 

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Jättebra! Och det går faktiskt bara bra att använda ett annat sätt benämna tillskottet i boende för kommunens äldre. Och det även om ledamot (L) har upplyst om att det faktiskt inte är riktiga lägenheter. Men ändå mera det än ”platser”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>