En bok för dig

Dags för ett boktips! Jag har läst pinsamt lite senaste året (om man bortser från löpartidningar, forskningsrapporter, träningsprogram, e-mail och bloggar). Så när jag började höra talas om Haruki Murakamis bok "What I talk about when i talk about running" kändes det som att det var en bok jag skulle kunna ta mig igenom. Alldeles nyligen har den blivit översatt till svenska, så jag köpte helt enkelt boken. Författaren, som alltså säljer drösvis med böcker berättar under de 200 sidorna om sitt liv och kärleken till löpning.

Jag läste boken på en dag. Trots det kändes det inte så speciellt. Kanske är det översättningen som är dålig men han beskriver bara det som jag vet att alla andra löpare känner; Hur härligt det är att ha löpningen som en del av vardagen, som ett andningshål när livet rusar sådär snabbt. Idag finns det ju massvis med bloggar och skribenter som skriver om just detta. Skillnaden med Murakami är ju att han inte är den typiske macholöparen. Han är en intellektuell person som gillar att svettas, kanske har det genom historien varit ovanligt?

Två saker gillar jag med boken. Han beskriver frustrationen över åldrandet bra, hur tiden rinner iväg under sina lopp utan att han kan göra något åt det. Maktlös över att inte kunna träna sig bättre länge. Dessutom är hans berättelse om sitt marathonlopp från Athen till Marathon härligt. Jag kan verkligen se denne japan springa längs motorvägen i hettan med saltet från svetten som har bildat en vit hinna på huden. Det gjorde han banne mig bra!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.