11849098_667970503338297_1275903510_n

En helg tillsammans

Hejsan!

Denna lediga helg väl behövlig för mig då jag arbetat den senaste tre(!) helgerna. Underbart med härliga solen och värmen, har mestadels varit utomhus. Rensat ogräs, plockat hallon och lapat sol…De säger ju att D-vitamin behövs här uppe i norr, så varför inte ta vara på den när den finns tillgänglig. Igår kväll(Lördag) blev det en lyckad kräftskiva med mina föräldrar, syster och sambo. Vi hade tre förpackningar olika kräftor…dock endast utländska, men det gick ju bra denna gång. Vinnaren för oss var de Egyptiska kräftorna!! Fin röd färg, ganska stora och god smak. Men de turkiska var bottennappet…alldeles för ljus i färgen och alldeles för salta. Idag ska jag dock försöka mig på att koka en kräftsoppa på skalen, får se hur det går.Annars så blir det en lugn Söndag, vädret avgör om det blir bad vid en strand eller inte.För tillfället ser det lite molnigt ut.

Vad jag har sett via sociala medier och annat, så har det ätits kräftor på flera håll i helgen. Hur äter ni dessa härliga skaldjur bäst? Behövs det vara svenska eller går det bra med andra?

 

Vi hörs allihopa…//systerfrida *smlie*

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>