Julhälsningen, som väckte starka känslor

Jultidningen från Lillkyro (Vähäkyrö) Foto: Terttu

Fullt med glädjetårar tog jag emot en julhälsning från min barndomskommun. Min vän, f d 4H-ledare, skickade jultidningen från Lillkyro (Vähäkyrö).

Innehållet var mycket berikande: Julens budskap skriven av diakonen, kommunchefens artikel om kommunalförvaltningen, som är under förnyelse, kommunpresentationen på dialekt, en kille som skrev om sin tid i skolan, veteranernas minne om Vinterkriget, Veteranernas sångkör, om karelare, som är bosatta i Lillkyro, barnens teaterpjäs, dikt om boboll samt presentation av flick- och pojklagen, artikel om handstickade Vähäkyrö-randiga sockar, 4-generationens bleckplåtslagare, om byaverksamheter, och mycket annat. 

Så att jag kan konstatera enligt flickan i förr att

Hörru, jag är från Lillkyro och om jag är riktigt ärlig skulle jag skämmas att erkänna att jag kommer från någon annanstans. :)

/Sasu

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>