Så här är det

Lilian Holloway säger:

"Det är väl ingen överraskning att du gnäller. Du gnäller dessutom så till den milda grad att man blir förvånad över att du överhuvudtaget är anställd i den organisation du hatar så mycket. Jag börjar oroa mig för att du inte har passerat 50-skylten Dessutom använder du din arbetsplats för att få ur dig all skit. Tänk om och göt bättre. Vi behöver all din kompetens som kan bli något för framtiden.

PS. Jag känner dig inte personligen – jag försöker kommunicera med dig som kommuninnevånare. DS."

Jag behöver hjälp från er som orkar läsa min blogg. I mina senaste blogginlägg finns kommentarer från denna politiker som jag valt att publicera trots att jag blev både förbannad och kränkt av hennes kommentarer. Skrev ett långt svar till henne på min privata mail som hon väljer att ignorera och skriver istället här där alla kan läsa. Därför vill jag att ni verkligen läser och hjälper mig förstå vad som menas? Och så undrar jag om man verkligen får häva ur sig vad som helst? Jag tycker att jag har varit väldigt försiktig i mina bloggar och aldrig hängt ut någon.

Här är en person som inte känner mig personligen men tycker att jag "hatar den organisation jag är anställd i" Kunde jag gått på om hon någon gång besökt min arbetsplats och ser vad jag gör där, men det har hon inte. Hon vet INGENTING om mitt engagemang. Att jag skulle använda min arbetsplats för att "få ur mig all skit" hoppas jag inte stämmer heller, då jag upplever att vi har en mycket god stämning på SFI och jag lyckas alltid få en bra kommunikation med våra elever. De vikarier som varit hos oss har alltid trivts bra och velat komma tillbaka.

Det här med 50 skylten förstår jag inte, men det kanske någon annan gör?

Att först göra ned mig som person och sedan påstå att man "behöver min kompetens som kan bli något för framtiden" får mig nästan snurrig av förvirring. Att jag ska göra om och göra rätt är förmodligen att skriva så här i fortsättningen:

  • I Sorsele finns inga som helst problem med att vi har ett sånt stort flyktingmottagande!
  • I Sorsele har vi engagerade politiker som mer än gärna sätter sig in i alla verksamheter och uppskattar de människor som jobbar där.
  • I Sorsele är det inga problem att hitta utbildad personal.
  • I Sorsele är förskolan full, men det gör inget för vi har så duktig personal.
  • I Sorsele finns inga jobb och våra ungdomar måste flytta. Men det gör inget!
  • I Sorsele finns inga små lägenheter men det gör inget för ungdomarna kan ju fortsätta bo hemma.

Eller så ska jag bara hålla käften helt enkelt.

25 kommentarer

  1. Maja Larsson

    Såna här personer kommer tyvärr alltid att finnas i vårt samhälle.

    Ju mer du ger personen uppmärksamhet, desto mer kommer hon att få bränsle att fortsätta. Jag tycker inte det verkar som att hon har något konkret att komma med. Dessutom verkar hon mer ute efter att försöka sänka dig som person, istället för att lägga fram vettiga åsikter.

    Jag förstår och respekterar att det är svårt att låta det bara passera. Men som utomstående i allt detta så råder jag dig ändå att försöka.

    All lycka till dig.

  2. yvonne

    Du ska inte ”hålla käften”. Det är faktiskt vår rätt att ha åsikter. Jag beundrar dig så mycket, att du säger vad du tycker, det vi andra också tycker , men inte kan formulera så bra som du. Min gamla farmor sa ” kasta ett ben i hundhopen och den som träffas piper” Kan det möjligen vara så det är . Kritiken träffar och gör ont , på somliga. Men det är deras problem inte ditt. Kram och tack för att du finns och att du orkar engagera dig.

  3. CA Otterhall

    Hej Carola:) Har faktiskt gått tillbaka och försökt sätta mig in i vad Lilian skriver. Verkar vara lite ”hit och dit” som jag upplever det. Bry dig inte! Jag tycker du skriver jättebra och tar upp sådant som man absolut måste få, eller rättare sagt kanske ska, lyfta upp i dagsljus när vi har denna möjlighet. Tyvärr tar inte våra politiker oss på allvar. Eller så bryr de sig inte utan tycker bara att vi ska ”hålla käft”. Om de tog oss på allvar och intresserade sig för de frågor som lyfts upp så kanske vi kunde få till en dialog och de kanske skulle få lite mera insikt/underlag för hur de ska jobba vidare. Det skulle nog innebära att det blev lite mera positivt skrivet också:)Tyvärr vill de inte det! Och man kan verkligen undra varför. Du minns väl hur det var när vi började lyfta den här frågan med kommunens flyktingpolitik:) Har ni förresten haft något besök av vårt kommunalråd eller annan politiker på SFI? Har Lilian varit där?

  4. Annevi

    Låt inte andra tysta ned det du tänker och känner. Den åsikt hon har är enbart hennes, och enbart på hennes ansvar. Din åsikt är DIN och den ska du kunna presentera lik väl som någon annan. Stå på dig för det du känner och tänker. Kramen till dig Carola.

    Annevi

  5. Lilian Holloway

    Ja, du Carola. Använd inte ordet kränkt – då köper du ner dig totalt. Fortfarande förstår du inte att ditt gnäll bara föder negativa tankar hos oss kommunbor. Självklart är det så enkelt att bara sopa till en lokal politiker som en av alla puckon. Men ditt personliga ansvar är fortfarande ditt eget val, och du har ju valt att lägga ut dina funderingar på din blogg. Och då gör du det fundamentala misstaget att jag som inte rakt över köper dina åsikter, utan istället vill ha en rak kommunikation, möts av att jag ”kränker”. Det är nog dags att börja ta ett personligt ansvar – och kanske vid en lugn stund i ditt liv fundera över om det här är rätt väg att gå framåt för att få ett större engagemang hos oss kommuninnevånare. Det var väl ändå pudelns kärna i din blogg? Jag är med!
    Hälsar Lilian

  6. Carola Boström

    Svar till Annevi (2012-06-03 13:36)
    Tack Annevi! Jag har alltid tyckt att det är viktigt att få säga vad man känner och tycker, så jag tänker inte låta en person tysta ner mig. Kram tillbaka!

  7. Carola Boström

    Svar till CA Otterhall (2012-06-03 12:35)
    Tack Carl-Axel! Jag förstår inte varför mina åsikter tas som ”gnäll” när jag dessutom understryker att det INTE är mitt syfte?! Jag önskar att man kunde lyssna på oss som jobbar i verksamheten och ta oss på allvar, först då tror jag att det kan bli bättre. Och ingen politiker har besökt oss på SFI så länge jag jobbat där, men ändå verkar de veta att allt jag skriver är gnäll…

  8. Carola Boström

    Svar till yvonne (2012-06-03 12:09)
    Tack snälla Yvonne! Jag är medveten om att jag kan få utstå kritik för att jag förmedlar vad andra med mig tycker. Det jag tar upp är inget jag sitter och hittar på bara ”för att”. Kritik kan jag ta men det finns en gräns för mig också. Frågan är precis som du skriver hur de andra tar det? Kram tillbaka.

  9. Carola Boström

    Svar till Lilian Holloway (2012-06-03 14:17)
    Ja du, Lillian. Jag tar till vilka ord jag vill och du kan aldrig bestämma vad en annan människa ska känna. När du slår ned på min intelligens och ifrågasätter min kompetens har jag all rätt att bli berörd. Du är ganska duktig på att sopa till mig och jag är inte sen att sopa tillbaka. Du har valt att svara mig offentligt och då gör jag detsamma. Jag har aldrig någonsin begärt eller trott att ”alla ska köpa mina åsikter” för då skulle jag inte bry mig om att blogga. En vettig diskussion har många efterlyst länge, men intresset från er politiker har varit noll.
    Jag tror du har missat vad pudelns kärna är i min blogg, och du- mitt personliga ansvar är det inget fel på.

  10. Lilian Holloway

    Carola! Ibland så väljer mas sina personliga vägar i livet. Du har valt att ha en blogg på VK, där du luftar dina åsikter. Sen i går så har jag valt att besvara din blogg och dina åsikter. När jag besvarar och har åsikter, så försöker du gömma dig bakom andra. Förstår du inte på riktigt att om man har en blog så är den allmänt gods. Det är faktiskt fritt fram att kasta ur sig sina personliga åsikter. Di vill ju undvika det positiva, det är lätt som fan att gnälla. I tidigare inlägg har jag bett dig att anta utmaningen om engagemang där jag vill vara med utifrån din kompetens och dina erfarenheter. Istället förstår jag nu att du gömmer dig bakom att jag är politiker (med ett av två mandat) i kommunen, och då är det tydligen fortfarande fritt fram från dig att gaffla på med negativitet!

    Jag väntar på dina förslag på hur vi ska komma framåt med våra nya Sorselebor.Av dina svar hittills, så Är jag både ledsen och trörr – du kan väl ändå inte mena att bara för att jag tycker att du är trött och negativ, så kan vi inte ha gemensamma åsikter om våra nya innevånare? Kom igen!

  11. Sara

    Jag tror att hon menar ungefär att ”hissen” inte går ända upp på dig, när hon skriver att du inte passerat 50-skylten. Glömmer hon att hon även är politiker?

  12. Carola Boström

    Svar till Lilian Holloway (2012-06-03 18:38)
    Detta kommer att bli mitt sista inlägg till dig här på vk. Du är välkommen ned på SFI där du kan få ta del av förslagen på vad vi kan göra för att det ska bli bättre. Jag förstår inte ditt resonemang om att jag ”gömmer mig” Ditt otrevliga sätt att besvara mina åsikter gör mig bekymrad- som folkvald politiker (oavsett mandat) har man väl ett visst ansvar för hur man beter sig mot befolkningen. Eller har jag fel där också?? Vet du, allmänt gods eller inte så får man inte skriva vad man vill i en blogg. Det är jag helt säker på!

  13. G

    Denna politiker är helt jävla rubbad! Med dessa politiker så kommer kommunen att gå åt helvete. Folk kan snart inte bo kvar här.

  14. Carola Boström

    Svar till Sara (2012-06-03 19:09)
    Aha, då förstår jag och inte blev det bättre för det. Får man verkligen häva ur sig vad som helst till människor när man valts av oss till politiker?? Det undrar jag.

  15. Carola Boström

    Svar till G (2012-06-03 19:25)
    Jag väljer att publicera dina åsikter för att jag tycker att de har en viss relevans här, du skriver från hjärtat precis som jag försöker göra. Vore lite intressant att veta om hennes partikamrater har samma åsikter och inte skulle dra sig för att bete sig på samma sätt?

  16. Cochise

    Fascinerande Carola,att dina tankar i din föregående blogg – där du dessutom tryckte på att du INTE vill gnälla – fått sån reaktion från Lilian.

    Som utflyttad vet jag väldigt lite om hur det fungerar med SFI och Integrationsenheten osv, så därvidlag kan jag inte säga vare sig det ena eller det andra. Men vad jag kan säga är att Lilians tonläge mot den som framför sina åsikter, är skrämmande likt det man genom åren läst från andra politiker (med samma partitillhörighet). Skräm till tystnad är modellen, eller till att man håller med och bara skriver positiva saker.

    Lilian skrev ”Fortfarande förstår du inte att ditt gnäll bara föder negativa tankar hos oss kommunbor”.

    Oavsett om hon skriver som i huvudsak politiker eller privatperson är det intressant att en politiker går på dig på detta viset. Hos mig som utflyttad föds då betydligt fler negativa tankar av hennes sätt än av ditt.

    Stå på dig, du är morsk (jodå!)!! 🙂

  17. Lena

    jag blir helt chockad av Lillians utspel! Åsikter ska dryftas men att peka ut och slå på en annan människa är fult att du dessutom är folkvald skrämmer mig. INGEN av er politiker vet hur det fungerar i verkligheten, VI som jobbar där vet, men istället för att lyssna på oss så skjuter ni ifrån er, och gör personliga påhopp. Skämmes!!! Vi som jobbar vet inte hur politikernas dag ser ut vi vet inte vilka svårigheter ni står inför, men ni har inbjudits att se vår och våra elevers vardag och problem, men det är ni inte intresserade av. Förmodligen är det lättare att fatta ”lönsamma” beslut om man inte vet vad som händer efter dessa. Efter att ha läst dina inlägg denna helg måste paralleller dras till diktatur stater ute i världen. Det är inte konstigt att det är krig i världen, när folkvalda politiker i en demokrati kan fara fram på ett så oproffesionellt sätt. För att avleda fokus från ”pudelns kärna” så går man på en medborgare som bloggar och kastar skit på denne.
    Nä nu räcker det!!

  18. Carola Boström

    Svar till Cochise (2012-06-03 20:01)
    Tack för din kommentar. Jag har undrat om jag varit otydlig på något sätt, men jag tycker att jag skrivit att mitt syfte INTE är att gnälla….
    Mitt syfte är inte att smutskasta någon med mitt bloggande, bara lyfta frågor som man kommer i kontakt med när det gäller flyktingverksamheten. Precis som du skriver så ska man väl skrämmas till tystnad eller till att bara skriva om det som är positivt.

    Visst vill jag ge upp ibland, men då har de ju vunnit! Och det vill jag ju inte 😉

  19. Lilian Holloway

    Det här är helt fantastiskt – och jättebra! Vi har lyckats dra i gång ett engagemang – du med din blogg och jag med mina ”korkade” åsikter! Till och med anonyma inlägg på tyck till! Under den här resan i din blogg, så är det en del för oss båda att ta lärdom av.

    Du välkomnar mig till SFI – jag kommer!
    Då välkomnar jag dig samtidigt till kommunfullmäktige – där finns en punkt på dagordningen där du direkt kan lufta dina åsikter.

    Att bli chockade av mina åsikter (och ditt gnäll) säger också en hel del om oss som människor. ”Bara jag får ett objekt att spy galla över, så får du sleven.”
    Du tog sleven genom att tycka att jag är en politisk idiot – du missade där hela poängen – jag bryr mig, jag engagerar mig och jag har ett bekymmer i mina tankar om kommunens framtid. Du och jag är en del av den, och då kanske även idiotiska människor som jag måste få utrymme i din bloggvärld – vilka andra lokala politiker dräller omkring här?

  20. Camilla

    Lilian har ända sen hennes företag Telestugan upphörde, varit en väldigt negativ person som ifrågasatt andra människors intelligens, andra människors kompetens.
    Ingen har rätt till egna åsikter, och akta sig om man kommer med en sån, då får man minsann stå till svars & ifrågasätts kraftigt av henne, & det ska analyseras & diskuteras tills hon får som hon vill.
    Alla andra har fel utom Lilian.
    Är det nån som är duktig på att fälla kränkande kommentarer om andra människor så är det hon….
    Men det är klart:
    Lever man där uppe i Ammarnäs i sin egen lilla bubbla uppe på berget & inte umgås med kanske mer än 2-3 stycken av byns & kommunens invånare, utan bara är bitter & negativ, ja då kan det inte vara lätt…
    Stå på dig Carola, annars så gör nån annan det!

  21. Emil Vännberg

    Bra skrivet carola, första gången ja e inne på din blogg! 😀 om alla kommun politiket ha lika ”hög” kompetens som lillian se tyck ja dem ska holl-se-away

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.