I brist på annat upplägg,

Hej. Det var inte igår. 

 

Jag ber om ursäkt för det. 

 

Är man till viss del ursäktad ifall man säger att man i dagarna tre befunnit sig i Norrlands Huvudstad? Kan man hänvisa till andra bloggar för täckning av såna UFC-orelaterade händelser? 

 

Inte det? Häpp. 

 

Nu är jag hur som helst tillbaka i Västerbotten. I Umeå. I ett av stadens allra mest hemtrevliga grävlingsgryt. De yttre förutsättningarna är åter så perfekta som de brukar vara; jag borde diska, jag borde städa, jag borde sova – men jag måste skriva. Och jag har ingenting att skriva hem om. 

 

Ingen. Idé. Alls. 

 

Kan man göra ett sånt där inlägg där ingenting hänger ihop? Där man bara staplar en massa strukturlösa anekdoter på varandra? Kan man det? I en sån här klassblogg som alltid har levt på sina strukturerade och välplanerade inlägg… äh, va’nget. Nu åker vi. 

 

… igår tisdag hade vi ett kortare matchsnack än vi haft på sistone. Efter både Dalkurd- och Väsbytorsken hade vi långa diskussioner och några kände att "vi pratat för mycket om de senaste förlusterna inför Karlstadsmatchen". Nu bestämde vi på kort tid att allt fokus skulle skeppas vidare till helgens match mot Kerburan. Sedan gick vi ut och genomförde en av säsongens roligaste och bästa träningar. Där mitt lag självklart tog hem totalsegern i fotbolls-trekampen som arrangerades mellan tre lag. 

 

… hemma i Sundsvall såg jag för första gången i år Giffarnana spela seriematch. Stabila 5-0 mot ett Brage som var så pass svagt att Tycho Brahe måste vänt sig både en och två gånger i sin grav för de grönkläddas vanhelgande av stora delar av Tychos välrennomerade efternamn. 

 

… ni kanske har sett hur jag cyklar runt i för stora huvtröjor och formar ett "V" följt av ett "T" med händerna? Den här veckan är jag extra stolt över att vara Västteg Represent. Teg Publishing har nämligen gett ut det här årets bästa svenska skiva; Mattias Alkbergs "Anarkist". 

 

… jag hoppade av spelarbussen i Norrlands Huvudstad och lämnade därmed mitt Chelsea vind för våg med inhämtade Martin Keown som tillförordnad vid rodret för skutan fram till Karlstad och tillbaka. Enligt uppgift har Martin "häng på en Europaplats" när FM-saven är inne i februari. 

 

… Marko Mihajlovic har sparat ut en Ron Jeremy-mustasch. 

 

… Väsby tappade två poäng mot Vasalund hemma. Vi har fem poäng upp till direktuppflyttning med femton poäng kvar att spela om. 

 

… vi lottade om lagen vid FM-savens start. Jag rev ut några bilder från en oviktigare Aftonbladet-sida (den handlade inte om varken sport eller spel). Seif drog en okänd gammal gubbe och fick Arsenal. Danny drog en bild på en pingvin, vilket innebar nitlotten Liverpool, och jag ryckte upp Maud Olofssons gapiga nuna och fick sätta tänderna i Chelsea. Jens Sjöström hoppade, under Karlstadsresan, in som Tottenham-manager. 

 

… Danny Persson två träningar förra veckan. Först på grund av en lindrigare bilolycka och sedan på grund av ett akut utplock av en tand. "Jag fick lugnande plus sex sprutor i käften och sen krafsade dom på med en gaffel i två timmar", sa Danny. "Det är inget utplock – det är en operation. Jag skulle tippa på att det är så nära jag kommer barnafödande i smärtväg", försökte han. 

 

… hand upp på alla som finner det en aning misstänkt att dessa två suspekta frånvaroskäl sammanfaller med två av säsongens allra hårdaste löppass? 

 

… det var många händer, det. Jäklar. 

 

… hörde jag en fråga om "hur gick det för Seif Khadim på FM-saven"?

 

 

… efter 0-4 hemma på Emirates mot Dannys medriggade Jay Spearing- och Maxi Rodriguez-innermittfält. Några dagar senare dök dock en ny, oadlad Khadim upp och smilade upp sig inför pressen som ny Arsenal-tränare. 

 

… ett litet tips, så här i onsdagsnatten; om du studerar vid universitetet – tolka då inte den schemalagda "Självstudier i grupp" som "FRI LEK". Det kan… försvåra saker när du närmar dig grupparbetsinlämningen och inte ens vet vilken grupp du tillhör. Så kan vi säga. 

 

… idag innebar "FRI LEK" att jag tog bussen ut till Ersboda för att hämta ut ett par nya fotbollsskor. 

 

… "vilken färg har dina nya fotbollsskor?"!?! Vad är det för fråga? Svarta och vita. 

 

… ett litet tips till: Patrik Backlund. Här har jag bott i Umeå i över ett halvår och först nu snubblar jag in på hans musik; varför har ingen sagt något?! Och; vart går jag och ser honom spela? 

 

 

… hans vinylskiva är bokad och klar. Sedan fattas det bara en vinylspelare till grävlingsgrytet. 

 

… den uppmärksamme märker att jag ännu inte nämnt dagens träning med ett enda ord; det tänker jag heller inte göra då vi blev utspelade i poängspelet och föll stort. 

 

… imorse – i den arla morgontimma vi känner som 10.30 – tränade jag, Lundström och Wennebro med Björn-Åke igen, efter någon veckas uppehåll. Det måste ske mer kontinuerligt framöver om här ska hittas någon storartad höstform. 

 

… ni minns hur Joel Burström hängdes ut som daminnebandyentusiast härom sistens? Han kom väldigt lindrigt undan. Jag fick ju, helt oförhappandes på en bortaresa, tag på fantastiskt bloggmaterial om herr Burström som skulle kunna slå hål på hela hans maskulina snickaraura. Jag ska försöka ta upp ämnet igen och återkomma med ett inlägg. 

 

… Dannys ryktesomsusade tandutplock härom veckan ledde till en drömdiet; bara flytande föda i ett antal dagar. 

 

"Drömdiet?"

Jo. För Coffee Slush-Danny, så. 

 

Mackägare i Västerbotten; om ni någon gång i början av förra veckan noterade att en storväxt, rödlätt man stormade in i butiken och slängde upp en femhundring på kassadisken för att sedan rusa bort till Coffee Slush-maskinen och lägga huvudet dubbelvikt under kranen, fästa läppgipan mot mynningen och sedan bara veva i slushspaken tills bägaren var tom… hör av er till UFC-bloggen. 

 

Så. Det var nog första och sista gången vi prövade på staplings-idén. Jag behärskar den inte. Men klockan har skenat iväg och nästan blivit ett och jag måste sova. 

 

… eller måste och måste; det är förvisso "FRI LEK" fram till lunch imorgon. 

 

På återseende, peace, Västteg represent och allt det där. 

Etiketter: ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.