Bomben: ”Paris Saint-Germain till Gammlia i sommar”,

Kortet som omgående satte fart på spekulationerna. 

 

Ett årskort delades ut. 

Sedan var spekulationerna i full gång. 

Enligt källor inom Umeå FC ska laget ta emot det stjärnspäckade storlaget Paris Saint-Germain på Gammlia i sommar. 

– Jag kan inte tolka det på annat sätt, säger en trasslig mittbacksrese som vill vara anonym. 

 

På Umeå FC:s årskort för säsongen 2012 går det, längst ner i det finstilta, att skönja att kortet gäller för "seriematcher, nationella vänskapsmatcher och ev. kvalmatcher". 

– "Nationella vänskapsmatcher". Kan det bli mer glasklart? Det gäller alltså inte för den internationella vänskapsmatch som anordnas i sommar. Där vill de krama ur maximalt med slantar, säger en av Umeå FC:s allra trassligaste truppmedlemmar och bloggare, som vill vara anonym. 

Enligt UFC-spelaren ska flera lagkamrater vara lika övertygade om att det vankas stormatch på Gammlia i sommar. 

– Jag satt bredvid Jens Sjöström när korten utdelades. Han blev helt övertygad när jag påpekade den finstilta formuleringen. Han har ju sett Aston Villa på Tegstunet högsommaren -03, och berättar fortfarande skrönan om hur Dion Dublin och, typ, Nolberto Solano stod och vevade helplanscrossbollar till varandra – med idel bröstmottag och volleyträffar. 

Tror du det kan bli Aston Villa igen?

– Det var ju min första tanke. Men då påtalade Jens att den där matchen mot Villa var för så länge sen. "Vi har ju Micke Ek som styr upp saker nu. I år blir det ju nåt riktigt Galactico-lag", sa han. 

Mikael Ek, är det Ronaldinhos gamla vapendragare från Paris Saint-Germain-tiden? 

– Precis. Han är ju nu sportchef och koordinator för UFC:s talangsatsning. Jobbar jävligt tight med SEF. Och med sin bakgrund som ungdomsproffs i PSG så är ju han den naturliga länken mellan Umeå FC och en europeisk storklubb som kan tänkas vilja spela en "internationell vänskapsmatch" i Umeå i sommar. 

Storsatsande Paris Saint-Germain, tvåa i franska Ligue 1 för stunden, mönstrar storstjärnor som Javier Pastore, Thiago Motta och Mamadou Sakho, men i stort sett allting är nytt från då Mikael Ek lämnade klubben. 

– Men PSG:s nuvarande sportchef Leonardo tränade ju Ronaldinho i Milan för bara ett drygt år sedan. Känner jag Micke och hans munläder rätt så har de nog språkats nere på någon brasiliansk grillfest hemma hos Ronaldinho, säger den anonyme UFC-spelaren. 

Det låter på dig som att allting är klart?

– Jag tror det, ja. 

Fotnot: Mikael Ek har inte försökts att nås för en kommentar. Än. 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.