Köttfärssoppa à la hemkunskapen
Den här soppan lärde jag mig att laga till under en lektion i hemkunskap, när jag gick i åttonde klass (På Hedenhös tid, alltså! ;)). Busenkel!
400g köttfärs
1 gul lök
4 ganska stora potatisar
2 palsternackor
2 morötter
1 buljongtärning
2 msk tomatpuré
salt och svartpeppar
matfett, till stekning
1 l vatten
Skala och riv rotsakerna ganska grovt, gärna i matberedaren (går snabbast så ;))Hacka löken och fräs den i matfett i en stekpanna. Bryn köttfärsen och salta och peppra den. Tillsätt tomatpurén och smula buljongtärningen över färsblandningen. Häll över färsblandningen i en lämplig gryta och häll i vattnet och rotsaksrivet. Låt koka i 10-15 minuter. Smaka av och krydda ev mer (om du tycker att det behövs). Servera med (nybakat) bröd.
Smaklig måltid!
Senaste kommentarerna