Vikarierapport del 118

Mer än 50%, noga räknat 8 av 15, av eleverna spelar spel, surfar eller messar någon under lektionstid. Att det står i skolans ordningsregler att mobiltelefonen inte får användas under lektionstid bekymarar dem inte. Derar föräldrar bekymrar sig heller inte över denna regel och därför ringer de gärna till sina barn under lektionstid. Åtminstone säger eleverna att det är Mamma eller pappa som ringer…

3 kommentarer

  1. Anders

    Studie efter studie efter studie visar att svenska elever halkar efter kunskapsmässigt jämfört med elever i andra länder. Att det har blivit så har säkert en mängd olika förklaringar, men att man från vuxenvärldens sida har en ”låt gå attityd” gentemot dagens unga inverkar kanske också?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>