Behovspröva barnbidraget!

Jag tycker att barnbidraget ska vara inkomstprövat och lika regler ska gälla oavsett könet på föräldern! Det finns barnfamiljer där barnbidraget oavkortat går till familjens uppehälle och familjer där samtliga barnbidrag förs in på barnets konto, som ett startkapital när barnet blir vuxet. De senare familjerna klarar ju uppenbart sina liv utan att egentligen behöva barnbidraget och det är inte rättvist.

Om man behovsprövar barnbidraget kan det ske en omfördelning, så att de fattiga familjerna skulle kunna få ett högre barnbidrag, vilket skulle kunna vara en del i bekämpningen av barnfattigdomen. Sen kanske inte alla ensamstående föräldrar heller behöver barnbidraget, några finns det väl som har en skaplig inkomst?

En kommentar

  1. Anders

    Har tidigare undrat varför barnbidraget inte behovsprövat men inte sett/hört ngn riktigt bra förklaring. En del hävdar att det är för dyrt att administrera, men det borde väl inte vara ngt problem i dagens datoriserade värld? Kanske är det för att det är en för het potatis för politikerna att ta tag i? Håller med om att barnbidraget borde omfördelas till de som bättre behöver det och tycker att det inte borde vara ogörligt att ändra det nuvarande systemet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>