Vikten av snabb sjukvård

"Många infarktpatienter skippar ambulans" och tar den egna bilen till närmaste sjukhus. Förhoppningsvis kör de inte själva… I artikeln rekommenderar man att dessa patienter ska åka ambulans, eftersom behandling då kan sättas in snabbare.

Men, snälla, i dessa tider när tidningar och andra medier ständigt rapporterar om människor som avlidit sedan de, trots livshotande tillstånd, nekats ambulanstransport av SOS Alarms personal. Kanske man låter pigg på rösten och därför inte bedöms ha allvarliga besvär?

Dessutom, marknadsför man Sjukvårdsupplysningen som första instans att kontakta… Om man lyckas få personalen där att förstå att man är sjuk, ska man sedan kontakta SOS Alarm, för att eventuellt få en ambulans skickad…

Man ska inte vara allvarligt sjuk för att orka med att diskutera sitt hälsoläge någon längre tid. Är du dessutom kvinna, och ringer för att du har bröstsmärtor, får du också vara beredd på att redogöra för din sociala och mentala status, förutom de rent fysiska besvären.

Förmodligen gör dessa patienter sina val grundade på sina tidigare erfarenheter av sjukvården och rädsla för att inte bli tagna på allvar av personal vid olika instanser. Så långt har det gått i vårt samhälle!

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>