Materiallirare och Träskallar

Finalen i Champions League smmanstrålar varje år med de mest intensiva förberedelserna inför Brännbollsyran. För mig har det blivit lite av en tradition att kika på finalen tillsammans med en massa brännbollsspelare.

Igår var det semifinal mellan Inter och Barcelona, en fantastiskt match om man gillar taktiska uppvisningar men nu är det här ingen fotbollsblogg så jag ska inte analysera matchen här. Men Champions League och Brännboll hör ihop för mig.

Nog om det och till dagens ämne.

* * *

Brännbollsträn…

…det har nu efter 37 år av brännbollsyror bevisats att det nästan är omöjligt att göra likadana trän från ett år till ett annat. Det skiljer oerhört mycket mellan blåa och blåa samt mellan gula och gula. Kalla mig materiallirare men igår när vi var ute och slog bytte jag en del mellan de olika blåa träna vi hade med oss och när du slagit med ett lätt blått och får ett blått som är rena bubba klubban. ja då är det ett elände att slå.

Då det är för dyrt att varje år tillverka nya trän till alla banor blir reslutatet att du från en match till en annan kan ha helt olika trän med helt olika vikt.Detta är ett problem. Det är naturligtvis lika för alla men fortfarande ett problem.

Hur löser vi då det problemet? Se till att alla trän som tillverkas är mer lika varrandra än idag vore ett sätt, men som sagt har det varit svårt att förverkliga. Att lagen får ta med trän till matcherna bara de är godkända IKSUträn som båda lagen går med på att spela med är ett annat.

Speciellt svårt att få liknande trän är det i gruppspelet då så många banor används och det är nog svårt att komma helt ifrån problemet där. Från 16-el och frammåt borde det dock inte vara omöjligt att se till att just årets trän används till dessa matcher.

Är jag bara en gnällig materiallirare eller ligger det något i vad jag skriver? 

* * *

Angående bra namn så måste jag säga att Kalles förslag "Klart grabben ska ha en husvagn" kan vara ett av de bästa lagnamnen jag hört.

/

Gurra

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Bobbo

    Jag håller med! Från 16-del och framåt ska det inte skilja många gram mellan blått och blått och det det borde gå att lagen kommer överens om medtagna trän i de fall de slagträn som iksu handhåller är en trumpinne eller bubba klubba. Visst kan folk tycka att det är gnälligt men en hockeylirare som tränar med en viss typ av klubba kommer aldrig till match och får använda en innebandyklubba. Så svårt borde det inte vara att tillverka trän i liknande vikt från ett år till ett annat. Jag har kollat på årets trän på Iksu och de verkar väldigt lika förra årets…så det verkar lovande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.