Ungdomslag!!!

Att starta en blogg om brännboll redan i mitten av april är lite som att stata en blogg om hockey i slutet på juli. Det kommer inte att hända så mycket den närmaste tiden. Jag får istället ägna mig åt funderingar, anekdoter och annat som korsar mitt brännbollsskadade huvud. Idag har jag en fundering…..

……den handlar om unga lag och om generationsväxlingar. I diskutionsforum klagas det ofta på att för få unga lag slår igenom. Att det är samma lag i toppen år efter år. Sanningen är att ett nytt lag etablerar sig i topp 10 ungefär vart annat år. Det är bara det att BK Rel har en permanent plats. De senaste sex åren har tre lag lyckats ta sig in topp 8. Bränn inte Bullen, BCZ och Salming.

Tittar vi på de tre senaste årens topp 8 lag så är de 14 till Antalet.

BK Rel – 30-32, Raska Taskar 28–29, BCZ 27-29, Salming 23-24,

Västteg 38-42, Übermensch 35-37, Fama 28-30, Alf Purde 22-24,

Bränn inte Bullen 25-26, Tesa Tjep 30-35, Esox 34-37, Fantomen 32-35,

På Bana 1 30-32, Storspov 35-45.

Siffrorna efter lagen är en uppskattning av medelåldern i lagen. Det som då blir lätt att läsa ut är att endast två lag har lyckats nå topp 8 de tre senaste åren med ett lag under 25 år. Salming och Alf Purde.

Bakom dessa två lag har tre ungdomslag nått top 16: Vi är bäst i Medvind, Boston Bruins och Smashboosters. Mevind tog sig till 8-del första gången genom en turlig lottning men i fjol visade de klass genom att slå ut Tesa Tejp i 16-del. Boston Bruins slog förra året ut Västteg för att nå 8-del. Smashboosters krossade Suger som Wettex för att sedan pressa Raska Taskar. Bland lagen utanför topp 16 finns det tre ungdomslag som utmärkt sig. Herman och Hans Hund, Ring Mig samt Lilla Svängen.

Har då något av dessa lag chansen att slå sig in bland de allra främsta(topp8) bortsett från Salming och Purde som redan varit där. Inte i år enligt mig.

Tittar vi på lottningen i år måste Smashboosters slå Salming för att nå topp 8,  Vi är bäst i Medvind måste slå Bränn inte Bullen och Boston Bruins åker på BCZ i 8-del. Detta i kombination med att en hel del bra lag finns redan tidigare i turneringen gör det mycket svårt. Mtt tips är alltså att inget av lagen klarar att nå topp 8.

Vilket är då nästa lag att nå topp 8 nästa år om inget nytt lag gör det i år?

Det är någon av de tre Smashboosters, Mevind, Boston Bruins som ska göra det men då kommer det att krävas precis som det gjort för BCZ, Bullen och Salming en himla massa träning och kanske något nyförvärv.

Finns det några lag bakom dessa som har kapactet som jag missat? Upplys mig!

* * *

Jag tänkte här lista lag som gått långt i tidiga åldrar:

Dom Röda – Semifinal 2005 22-23 år gamla. Dom Röda har inte nått längre än 8-del efter det året.

Raska Taskar – Semifinal 2001, 19-21år. Raska har stannat på toppensedan dess.

På Bana 1 – Semifinal 1997 som 18-19-åringar. Har nått mängder av semifinaler sedan dess men aldrig längre.

Hårdare än Antes Frilla – Kvarsfinal 2001 som 18-19-åringar. Åkte ut tidigt nästa år och upplöstes.

Esox – Kvartsfinal 1996 som 21-åringar. Nådde semi nästa år och har sedan tre finaler och åskilliga semifinaler under 15-års tid.

Fyll gärna på med lag som jag glömt.

* * *

Jag avslutar med ett par härliga bilder…

En avancerad mur från 2007 av förra årets Best in Show-vinnare The Lost Vikings.

Kolla! Det var sol även på Yran 2005. Här Booyaka BK in action.

Cupen hör hemma på Campuz. Jag saknar finalerna där. Det var ju sjukt onödigt att bygga en konstgräsplan just där.

Etiketter: ,

14 kommentarer

  1. Killen med koll

    Medvind är riktigt duktiga. Kan definitivt slå ut Bullen, rankar nog Medvind något högre än Bullen som egentligen inte är så överbra. Borde egentligen ha tagit BCZ förra året i 8-delen, men brände ut sig pga MYCKET tveksamma bränningar 3 min kvar…

  2. Snart maj

    Medvind är rätt duktiga, men de måste ta sig förbi Purde, som inte är någon lätt motståndare. Innan dem och Bullen eventuellt kan få mötas.

  3. Gurra

    Ja ni har rätt. jag snackade runt lite igår och Medvind är nog laget av de yngre som har störst kapacitet. Lite träning så kan det bli bra. Lilla Gruppen glömde jag bland de som inte nått topp 16. Dom är 22-23 i ålder va? Dom är ganska bra men har inte samma högstanivå som ett lag som Medvind av det jag sett.

  4. Herman

    Skulle då säga att lilla gruppen är betydligt mycket bättre än oss, men tack för att du tycker annat =)

  5. Gurra

    Ja. Jag får verkligen en chans att se hur bra Lilla Gruppen är i år. Jag spelar själv med Hjärnsläpp och om varken vi eller lilla Gruppen gör någon plattmach före det så möts vi i 16-del.

    Då får jag väl smaka på den blåvita maskinen…

  6. Killen med koll

    Medvind är hästlängder bättre än Purde. Speciellt hur Purde har spelat senaste 2 säsongerna…

  7. Alf

    Purde har druckit några badkar för mycket öl och rökt några bortsbindardoser cigg för mycket det senaste åren. Vi har dock en snittålder på typ 21.66 i år så när vi kom till kvarten så var vi betydligt yngre. Vilket år det nu var…

    • Joel

      Hej Alf!

      Jag försöker få tag på någon kontaktperson i Purde (Alf Purde?) eftersom jag filmade matchen mellan Purde och Boston Bruins i gruppspelet 2016 och vill få en namnlista på alla som spelade i laget detta år för att visa laguppställningen i eftertexterna till matchvideon som ska läggas ut på Brännbollsyrans youtubekanal. Om du ser detta hoppas jag att du kan assistera mig med detta. Du får gärna lägga till mig på Facebook (Joel Grundelius) så kan vi föra kontakten där.
      🙂

  8. stödgruppen

    gruppensällskapet firade hämningslöst förra årets lördag då vi hade räknat ut vilka vi skulle få möta nästa år, hjärnsläpp, guld, inte bara för att dom är det enklaste motståndet i turneringen i en sån match, utan även för att vi hatar dom så jävla mycket. har inget med dig att göra gurra, men ett antal incidenter under ett antal försäsonger har gjort dom tillsamans med bullen och rävspel till ett av hatlagen. vi har alltid sett fram emot den dagen vi ställs mot dom i yran, jävla idrottslärarstudenter, trakasserar sina motståndare med nördighet och idrottslärarfasoner. vi ses.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.