Artikeln om Salming uncut!

Jag hade lovat att posta den fullständiga artikeln om Salming idag. Nu är det så att jag trots vad alla tror faktiskt ibland har ett liv vid sidan av bränbollen så jag har inte hunnit det. Men här kommer den i helt oskuret format. Imorgon släpper jag hela intervjun med Lost Vikings och den bortopptade intervjun med Maria PH,

 




Två generationer mot seger med Salming

 

I början av 90-talet mitt under Brännbollsyrans glansdagar startades laget Börje Salming Underware. Laget nådde två gånger ända fram till kvartsfinal och var under en tioårsperiod ett stående inslag långt fram i Brännbollsturneringen.  Sedan försvann laget ett  par år tills 2008 när de nådde kvartsfinal igen  men nu under det något kortare namnet Salming. I Fjol blev det semifnalförlust mot Übermensch och i år siktar laget på vinst.

-Jo, visst siktar vi på vinst, säger Johan Boström.

-Vi har varit en bra trend de senaste åren. Vi har lärt oss att vinna matcher, fått vinnarrutin så det kan gå bra i år, säger Roger Boström.

 

När laget startades  i början på 90-talet fanns bröderna Roger och Peder Boström med i laget som i övrigt bestod  av framför allt Peders vänner. Två av de mer pålitliga supportrarna till laget var rogers söner Johan och Eric som följde laget i ur och skur.

      När sedan Salming föll isär åren runt milleniumskiftet var Erik och Johan på väg upp i tonåren. Det dröjde inte länge föränn deras iver att själva få vara med och spela i Bränbollscupen blev så stor att de tog plats i pappas lag. Nu spelade alltså två generationer Boström tillsammans. Efter en förynring av laget under mitten av 2000-talet består det nu främst av Erics vänner med brännbollsintresse men både pappa Roger och farbror Peder finns fortfarande kvar. Det visade sig att sönerna och deras vänner hade stor talang för sporten då laget snabbt blivit ett av de bästa i hela Brännbollscupen.

 

Snabb klättring mot toppen

När Erics och hans  vänner började spela med laget var han endast 17 år och lillebor Johan bara 14. Laget hade med den unga åldern lite svårt att hävda sig de första åren. Med åren har dock laget stadigt blivit bättre och bättre. 2007 tog sig Salming till 32-delsfinal där det blev förlust mot Rex och året därpå nådde de hela vägen fram till kvartsfinal där BCZ blev för svåra.

      -Vi var inte så himla bra 2007 även om vi kanske hade kunnat bli seedade redan då om vi haft lite tur. 2008 var vi betydligt bättre men vi fick se oss besegrade mot BCZ, säger Eric.

      Förra året var Salming en riktig segermaskin och krossade allt motstånd ända fram till semifinalen mot Übermensch. Den matchen var mycket välspelad och avgjordes i slutskedet efter en tveksam bränning av Markus Bohlin i Übermensch som sedan även vann finalen mot niofaldiga vinnarna BK Rel.

      -Det var surt att förlora men det visar hur små marginalerna är i brännboll. Vi spelade nästan felfritt och förlorade ändå matchen, säger Johan.

 

Blandad idrottsbakgrund

Laget är idag bortsett från ”gubbarna” Peder och Roger i tjugoårsåldern och alla är aktiva idrottare. Det går att hitta allt från innebandy, hockey och fotboll till badminton och tennisspelare i Salming. Trots det individuella idrottandet har det funnits mycket tid för brännbollsträning under både vår och sommar. Laget brukar förutom Brännbollscupen spela alla mindra sommarcuper som IKSU Brännboll arrangerar.

      -Träningarna är nästan lika roliga som matcherna. Vi spelar mycket på träningarna och är oftast ganska många från laget där, sgäer Johan.

      -Alla känner varrandra bra i laget, vi har roligt tillsammans och då blir det ännu roligare att både träna och spela. Det är roligt att hålla på med brännboll helt enkellt, säger Roger.

      Det idoga tränandet och spelglädjen har gjort spelarna mycket slagstarka. Laget blir sällan utebrännda då nästan ingen missar några slag. Eric, Roger och Peder är alla tre oerhärt slagsäkra men trots det tycker inte Eric att någon av de tre är nyckelspelare i laget.

      -Vi har ett ganska jämt lag men om någon är nyckelspelare är det  Johan och Johannes. De slår båda extremt långt och är de som gör de spektakulära bränningarna. Det är de två som har det där lilla extra.

 

 Vilka blir de tuffaste motståndarna i år?

-Raska Taskar har ett liknande spel som vårat och dom ser vi som den motståndare vi kanske kommer att ha svårast mot. Annars är det samma lag som vanligt som blir farliga. BCZ, BK Rel och Übermensch, säger Eric.

Vad talar för er i år?

-Vi har fått en högre lägstanivå. Tidigare kunde vi vara riktigt dåliga ibland men nu kan vi slå de flesta även om viinte spelar på topp, säger Roger

Varför ska publiken komma och kolla på Salming?

-Vi har många som slår långt och högt. Vi har jobbat mycket på utespelet och har bra kastare. Sen bortsett från ”gubbarna” är vi ett ganska ungt lag också, säger Eric.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.