BK Rel och Lost Vikings

Jag ska inleda dagen med lite skvaller. Efter att stött ihop med Johan Bäckman i BK Rel på ängarna kan vi konstatera att ja, Rel får ihop ett lag i år. Det är inte riktigt klart vilka som kommer att spela med i laget men delta kommer de definitivt att göra. Det ryktas om en tennisspelare från Uppsala som ska försträrka laget.

Johan tyckte att det var märkligt att många ser Salming som favorit i år. Kommentaren, "Vadå hur kan dom vara favoriter. Dom har väl aldrig vunnit någonting?", med ett skratt talar om vem han tycker borde vara favorit. Jag tror att han tänker på den 13-faldiga finalisten och 9-faldiga vinnaren.

* * *

I brännbollstidningen skrev jag i artikeln om Pernilla Bern att Bränn inte Bullen värvat en ny tjej till i år. Johanna är hennes namn. Jag spelade mot Bullen igår och kan rapportera att Bullen gjort en riktigt vass värvning. Johanna slår långt, mycket långt. Hur hon sen klarar pressen ja det får vi inte veta förrän lördagen 29/5.

* * *

199 lag anmälda idag. 418 lag var det 2001. Kan vi pasera denna notering skulle det innebära att årets turnering blir den största på 10 år. I min värld skulle det vara häftigt. Fortsätt att anmäla lag!!!

* * *

Här kommer intervjun med Marcus Ekman i Lost Vikings.




Fyra Snabba frågor:

….med Markus Ekman,  i The Lost Vikings som

vann Best in Show, Brännbollscupen 2009.

Förutom att showa för publiken lyckades även

Vikingarna med spelet och slutade på 24e plats.

Ni vann  Best in Show i fjol, vad gjorde er till vinnarna?

-Vi kombinerar ett fantastiskt roligt spel med att vara ett bra brännbollslag. Det är tredje året i rad vi går vidare till slutspel. Vilket gör att vi får fler och fler matcher på oss att visa vad vi kan. Best in show för oss i Lost Vikings är inte bara att klä ut oss och goofa runt som på en cirkus. Det är att kunna spela bra brännboll samtidigt som du bjuder på ramsor, utklädnader,  godisregn m.m. Det är det som gör att vi är så pass populära. Vi kan få både barnfamiljer och de som tycker att brännboll är en seriös sport att tycka om oss.

 Vad är det som driver er att klä ut er som ni gör år efter år?

-Kärleken till brännbollen. Vi alla är i generationen som växte upp när yran var som störst. Vi har storasyskon och föräldrar som var med och spelade i cupen då.  Vi växte upp med lag som Visst är det fint att älska med rödhåriga. Lag som bjöd på sig själva. Tack vare det tycker vi att brännboll är fruktansvärt roligt. Vi får tillbaka otroligt mycket av publiken. Publik kommer fram och tackar för att vi finns efter matcherna. Vi får responsen att det här är brännboll. Show, bra spel,  soligt väder, en öl här och där.

Vad är det roligaste med Brännbollscupen?

-Stämningen, festen runt i  kring. Ingen i vårt lag tycker att brännboll är en seriös sport men vi vill ändå inte att man ska ta den för lätt.  Vi tränar mycket men cupen är den enskilt största helgen i Umeå på hela året.  Piteå har Pite Dansar och Ler, Östersund har Storsjöyran och vi har Brännbollsyran. Vi växte upp i en period när yran var hur stor som helst och vi tycker fortfarande att det är den roligaste helgen på året.

Vad blir målsättningen för Lost Vikings till årets Brännbollscup?

-Vi vill bibehålla titeln som Best in Show. Vi ska spela roligare brännboll än tidigare. Då vi fick ekonomiska möjligheter efter vinsten i fjol så satsar vi på att göra mer saker runt i kring själva spelandet. En bättre show än tidigare år helt enkelt.  Vi började fundera på nya danser redan i december så det ska helt klart bli bra till yran.

 

Gustav Pettersson




Etiketter: ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.