Början till raset!!

När jag idag läste på angående tjejcupen fann jag en del fakta från år 2000.

Jag citerar här ur Brännbollsbilagan 2000.

"Back to basics,. Så lyder alltså mottot inför årets brännbollscup. Med färre lag och en mer koncentrerad turnering vill vi hitta tillbaka till glädjen."

"Årets upplaga är nedbandat eller rättare sagt deffad. Förutom företagscupen är alla delcuper slopade som i ett led att arragnögrerna vill hitta tillbaka till den gamla goda tiden.

-Det är tråkigt att segregera menar Jonas Kihlgård men förra året fick vi en känsla av att det blivit så allvarligt med cupen även om till exempel tjejcupen varit en stor framgång."

Förändringarna som gjordes inför år 2000 var att man tog ner taket på cupen från 1999 års 783 lag till 514 2000. Tjejcupen som varit en stor succe slopades och antalet speldagar togs ned till två.

Resultatet av dessa besluten är enligt mig början till nedgången för cupen och inledningen på den torka som sedan 2000-talet varit.

Inför Cupen 1997, tre år tidigare sa den dåvarande Generalen Janne Åhman:

-Med dagens system med antalet omgångar, speldagar och tillgång på spelytor kan ungefär 1200 lag delta i cupen. Men ändrar vi så kan vi få in ett par hundra lag till. En vision är att utöka antalet speldagar så att det blir en hel brännbollsvecka."

¨Vad hände med tänkandet där?

Jag menar att besluten som togs år 2000 att slopa damcupen och banta den stora cupen satte bollen i rullning mot en negativ rikning. Dessa beslut blev de mest ödesdigra som tagits i cupens historia. Sen kan Matts Fåhreus och Jonas Kihlgård säga vad de vill om väder, internet, andra tider och vad som helst. Det året lämnade cupen den mäktiga era som den hade bakom sig.

Åren efter beslutet att deffa fick cupen 2001, 418 lag och 2002, 334. Det kallas inte deffning. Det kallas anorexia. Det har nu tagit 10 år att komma tillbaka till det antalet lag cupen hade 2001.

Låt nu det fina vädret vi haft ett par år tillsammans med hårt arbete göra 2010 till året då cupen började växte rejält igen. Sen får vi göra 2011 till året då tjejcupen började växa igen.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.