Tjejcupen och den bästa tjejen

Jag upprepar mig som värsta Micke Starhe(Han sa 800 gånger förra året att han var glad och stolt) och säger att jag är glad över det idoga anmälandet. Vi närmar oss 400 lag. 381 just nu enligt IKSUs facebooksida.

Tjejcupen är redan fullbelagd. Men kan någon förklara varför taket där var detsamma som i fjol? Varför bara 20 lag i tjejcupen när cupen i övrigt växer? Jag vill ha tillbaka den tjejcup vi hade 1996-2000 med 60-70 lag och en fantastisk final mellan Bengans Pumor och Sikta på tjejen…..

…..vad hände egentligen med Bengans Pumor? Laget bara försvann efter 2004. Någon som vet? Finns pelarna i andra lag? Har de flyttat?

Storfavorit i tjejcupen i år är som vanligt Sikta på Tjejen. Som vanligt heter ven utmanarna Loco Boobs och Koka Ödlan(eller vad ni nu ska heta i år). Kommer det fram några nyaduktiga lag i tjejcupen frågar jag mig?

När jag ställde den frågan till Pernilla Bern i intervjun till brännbollstidningen svarade hon.

-Det kävs att ett antal tjejer från de unga duktiga lagen så som Vi är bäst i medvind, Boston Bruins m.fl går ihop och skapar ett lag. Sedan måste de vara riktigt peppade på brännboll för att bli så bra som Sikta på Tjejen, Koka och Loco Boobs är.

Så. Tjejer i de duktiga unga lagen. var kan vi se er i tjejcupen?

Lite historik:

Tjejcupen startade 1996 och drog redan första året 57 lag. Cupen spelades inledningsvis på torsdagseftermiddagen med slutspel på fredag och final på fredag kväll. Under 1997 och 1998 användes även onsdagen då tjejcupen växt sig så stor. Rekordåret är 1997 då 87 lag deltog. Första året gick vinnaren i tjejcupen in i stora cupens slutspel men detta togs bort efter ett år. 1999 spelades cupen på torsdag igen med slutspel på fredag och final på fredag kväll. 

Sedan år 2000 tog IKSU beslutet att hela cupen skulle deffas i stort. De tog bort en massa delcuper och sänkte taket på cupen. Deffade den som de kallade det. Tjejcupen försvann i den deffningen.

2001 var tjejcupen tillbaka nu med fredagen som speldag och så har det förblivit sedan dess. Finalen spelas sedan 2001 precis före den stora finalen på lördagen. Till comebacken 2001 fick tjejcupen ihop 33 lag och efter detta har cupen legat mellan 35 och 20 lag. De fem sista åren har taket på tjejcupen varit 20 lag. 

Det är svårt att veta hur tjejcupen hade stått sig om den inte försvunnit 2000. Mer potential än 20 lag har den definitivt.

1996 – 57lag

1997 – 87 lag

1998 – 84 lag

1999 – 69 lag Har inga vinnare frn före 2001…. Någon som vet?

2000 – Fanns ej.

2001 – 33 lag Vinnare Sikta på tjejen – Bengans Pumor 60-57

2002 – 35 lag Vinnare Bengas Pumor – Sikta på tjejen 74-63

2003 – 30 lag Vinnare Bengas Pumor – Sikta på tjejen 80-79

2004 – 25 lag Vinnare Sikta på tjejen – Solna Brännboll Bruds 62-55

2005 – 20 lag Vinnare – Sikta på tjejen – Loco Boobs 86-62

2006 – 20 lag Vinnare – Sikta på tjejen – Loco Boobs 76-53

2007 – 20 lag Vinnare – Koka Ödlan – Sikta på tjejen 66-54

2008 – 20 lag Vinnare  – Sikta på tjejen – Sikta på tjejen 79-46

2009 – 20 lag Vinnare  – Sikta på tjejen – Loco Boobs 62-54

* * *

Här har vi de obestridda tjejcupdrottningarna SIkta på Tjejen!!!

Min andra fundering var vem som kan vara den bästa tjejen i cupen?

Här får ni gärna hjälpa mig. Jag tror att jag garanterat glömmer någon som är ritktigt duktig. Här är min lista på de bästa tjejerna i cupen.

Toppen just nu:

Karin Göthberg, Salming – Slår långt, träffar nästan jämt och har en träningsflit som övergår det mesta. Har tre titlar med Rel om jag inte räknat fel. Ute används hon ofta längst bak och det fungerar bra. Sedan är hon ganska snabb också vilket kan ara viktigt.

Anna-Karin Nyberg, BK Rel – Kanske den tjej som slår högst av alla och träffar i stort sig alltid. Hon har fem titlar med BK Rel och mången gång har pyromanerna sjungit "Älska älska Anna-Karin".

Carina Emanuelsson, BCZ – Kanske den jag tycker är aldra bäst. Slår även hon både högt och långt samt träffar med mycket hög säkerhet. Har även ett grymt kasst i utespelet och är även hon ganska snabb. Man bör tänka på att hon bott mycket borta från Umeå de senaste åren och knappt tränat men ändå går hon in och dominerar.

Emma Gustafsson, Fantomen – Kanske den som slår allra längst av tjejerna. Det syns att hon är badmintontjej då hon har en ruggig snärt. Har räddat Fantomen många gånger.

Veteranerna:

Helena Aggevall-Bergström, BK Rel – Har åtta titlar i stora cupen och ytterligare ett antal med Sikta på tjejen i tjejcupen. ingen hotar henne i antal titlar, INGEN! Hon är stesäker som slagare. Kanske inte lika högt som Anna-Karin eller lika långt som Carina men säkert. Var den första tjejen som spelade längst bak i utespelet och är en av de bästa tjejerna ut.

Helena Vannebäck, Varför Skjuter Sehlberg – Har tre segrar i stora cupen med Sehlberg och även hon ett antal i tjejcupen. Säker slagare som inte darrar i viktiga lägen.

Bubblare:

Linnea Johansson, fd Bränt Barn mfl – En tjej med en ruggig sving som slår riktigt långt. Sen var hon brännare vilket klarade alldeles utmärkt.

Anna Oscarsson, Raska Taskar – En kanonvärvning av Raska. Anna slår långt!!! och träffar mycket ofta. Tennistjej som hon är har hon en enkel men kraftfull sving.

Pernilla Bern, Bränn inte Bullen – Kanske den tillsammans med Karin mest träningsflitiga tjejen. Hon har en kraftfulls ving och slår långt!! Kan hon lyfta nya Koka Ödlan till att hota Sikta på Tjejen igen i tjejcupen?

Lina Tuikka, Tesa Tejp – Koka Ödlands brännare har ett grymt drag i armen men funkar även på plattan. Sen att hon slår högt och långt gör inte saken sämre.

Sen finnas det massor med fler tjejer som är riktigt duktiga. Anna och Charlotta i Übermensch är båda riktigt duktiga, Anna Göransdotter i Fantomen, Jenny Järvholm, Svinto, Andrea Åhlen, Übermench, m.fl bör också nämnas. Som sagt. Hjälp mig. Vem är cupens bästa tjej?

 … Jag hade visst glömt..

Becky Manson, Solna Brännboll – Den bästa tjejen ute. Råder ingen tvekan om det. Hon har ett kasst som många killar är ruggigt avundsjuka på. Kanske inte slår lika långt som de bästa tjejerna men ingen oäven slagare heller.

 

 

Etiketter:

10 kommentarer

  1. Per Frank

    Damfinaler och resultat 2001-2009

    2001 Sikta på tjejen – Bengans pumor 60-57
    2002 Bengans pumor – Sikta på tjejen 74-63
    2003 Bengans Pumor – Sikta på tjejen 80-79
    2004 Sikta på tjejen – Solna Brännboll Bruds 62-55
    2005 Sikta på tjejen – Loco Boobs 86-62
    2006 Sikta på tjejen – Loco Boobs 76-53
    2007 Koka Ödlan – Sikta på tjejen 66-54
    2008 Sikta på tjejen – Koka Ödlan 79-46
    2009 Sikta på tjejen – Loco Boobs 62-54

    Becky Manson, Sofia Lundqvist och Sara Svensson i Solna Brännboll var riktigt duktiga men har tyvärr dragit sig tillbaka

  2. Per Frank

    Bengans Pumor bestod av tjejer från bland annat Fantomen, Svinto, Inama och Rex. Jenny Järvholm och Andrea Swärd (fd Åhlen) spelade där.

  3. Stefan

    Tror du glömmer tjejerna i din närhet… J och J delade på 1a priset i långslagartävling i sommarcup vill jag minnas och bär ofta laget då grabbarna sviktar. Mvp i tjejväg. Kanske inte top 3 men inte långt ifrån.

    Om jag inte minns helt galet bestod Bengans Pumor av mestadels badmintontjejer och fick inspiration till namnet från Bengt Braun som tränade IFK Umeå för x antal år sedan. men jag kan ha fel…

  4. Gustav Pettersson

    Du har alldeles rätt Stefan det är därifrån namnet kommer. Visst vi har grymma tjejer. Det visade dom inte minst idag men jag är lite blyg angående att höja upp mitt eget lag.

    Becky Manson glömde jag. Hon var sjukt duktig men inte lika bra på att slå som vissa av de bästa tjejerna tycker jag.

    Sen Emma Gustafsson, Fantomen hade jag med men av någon anledning försvann hon. hon är kanske den tjejen som slår aldra längst.

    Tack Franken. Du är som en strid ström av nformation.

  5. Lasse

    Bengans Pumor var mer eller mindre bara badmintontjejer. Skulle tro att laget avvecklades i samband med att spelarna blev äldre (slutade med badminton) och tappade den dagliga kontakten.

    Emma G och Jenny K spelar fortfarande med Fantomen. Anna J spelar med Inama. Jenny J med Svinto osv osv.

    Stämmer bra att namnet kommer från en gammal tränare som hette Bengt Braun.

  6. Andrea swärd (åhlen)

    Hejsan ang tjejcuppen så tycker jag absolut att det ska vara mer tjejlag än vad det är nu.

    Jag började spela med Bengans pumor 2001-2203 efter det blev det uppehåll 2år för mig och många andra.Många flyttade från stan så vitt jag vet.

    2005 började jag spela med Loco boobs.Emma g har även varit med nått år med oss .Skulle nog rösta på Emma som bästa tjej!!! .
    I mixcuppen spelar jag i Übermensch och mitt första år med dem var 2009 då det resulterade i guld :)Har spelat med REX före mellan 99-2009 och 97-98 om jag minns rätt i Storspov.
    Måste säga att du gör ett kanon jobb m bloggen !!!

  7. Tomas

    Saknar en veteran på din lista, Nina i Västteg som vunnit tre gånger och spelat två finaler i stora cupen. Spelar tjejcupen med Koka Ödlan (hon var brännare där 2008 i alla fall). (Tror att hon kanske är skadad i år??har inte sett till henne) Hon slår inte lika långt som de bästa men träffar ofta och hon är också en av de bästa tjejerna ute.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.