51 Anmälda & Årsmöte för IKSU Brännboll

51 lag har anmält sig till Brännbollscupen. Jämfört med i fjol ligger vi 17 lag före vid samma datum. Taket i årets turnering kommer att bli 428. Sedan finns det helt enkelt inte mer plats på ängarna. Vi har vidtagit alla åtgäreder, pusslat, vridit och vänt på ängarna och med de åtta planerna som försvinner p.g.a grävningarna så är 428 ett max.

Nästa år när Ängarna är fulltagliga igen kan vill fylla upp någonstans strax under 500 lag. Mer än så då måste man utöka med en dag eller ett område.

Fortsätt att anmäla era lag så fyller vi cupen rekordsnabbt i år.

* * *

IKSU Brännboll hade årsmöte i torsdags. Flera av styrelsemedlemmarna har redan varit ute och slagit lite. Peter Arkhult har intervjuat samtliga och dessa intervjuer kommer att släppas en och en både här på bloggen och på www.brännbollscupen.se.

Peter Arkhult har varit ordförande i tre år och som nybliven pappa var det dags att kliva av. Han blir kvar i styrelsen och kommer att fortsätta vara engagerad men inte längre som just ordförande.

Ny Ordförande är jag själv Gustav Pettersson på förslag från Peter. Kassör blev David Lundqvist och nya istyrelsen i år är Jonas Tobiasson och Pernilla Bern. Alla ledamoter från slutet av förra säsongen sitter dock kvar.

I år är den stora nyheten att vi tar bort den cupen som brukar arrangeras i Umeå mitt i sommaren och ersätter den med en cup i samband med Vännäsdagarna. Mer om det senare då vi träffat Vännäsdagarnas representanter och tagit fram exakta detaljer. Cupen kommer dock att äga rum den 9 Juli i Vännäs.

 

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. kalle

    Varför spelar man inte på Nydala-fältet? Bättre och större gräsområde… Är det för att gräset inte ska förstöras?

  2. Pyroman

    Det var en gång i tiden en kille från Mariehem som kom på spelet brännboll, därför helgar man honom genom att alltid spela världens största brännbollsturnering på just Mariehemsängarna. Så, nu har du fått lära dig lite historia också.

  3. PA

    Nydala är rekat med, men kommunen vägrar pga fotbollscuper, att planerna ”förstörs”. Synd, för det är en bra yta.

    Universitetet tar numera ca 12 banor max-max, så det går inte att köra ett slutspel där, hade behövts 16 banor isåfall.

    Det tillkommer även kostnader med att öppna upp ett till område, varför man helst kör kvar så länge det går på ett samlat område.

    Vi har i år hyrt Mariehems konstgräs hela fredag och lördag för att öppna ytor där. Gruset på Mariehem kommer (tyvärr) att bli välanvänt i år. Finalbanan kommer att användas alla omgångar, etc etc… Tjejcupen spelas på 1 bana istället för 2 (20 extra lag) samt Mariehem öppnas 9.30 för alla lag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.