En era tar slut

Jag har lovat att inte dubbelposta men jag orkar inte skriva om hela artikeln så här har ni årets första dubblespost – artikeln från brännbollscupen.se.

* * ’

Sedan 1990 har Varför Skjuter Sehlberg deltagit samtliga upplagor av Brännbollscupen. 1992, 1996 och 2003 har laget stått som slutsegrare. Nu går dock en epok mot sitt slut. Sehlberg får inte ihop lag och kommer därför inte att delta i årets cup.

 

-Det stämmer. Vi kommer inte att delta i årets cup, säger lagledare Anders Eriksson.

Förra årets slutade Varför Skjuter Sehlberg på femte plats efter kvartsfinalförlust mot slutsegrarna Fantomen. Detta trots att ”Sehlberg” deltog i sin 20e cup i rad. Få andra lag har kunnat hålla en så hög nivå så många år med ett i stort sett intakt lag.

-Det är tråkigt att vi inte kan delta men vi har ett par killar som inte kan vara med i år och sen har en av tjejerna gått till ett annat lag så vi får bara inte ihop lag i år, säger Eriksson.

Har vi sett det sista av Varför Skjuter Sehlberg?

-Vi kommer förhoppningsvis att komma tillbaka till nästa år men absolut ingenting är säkert.

* * *

Det speciella med Sehlberg är två faktum.

1. Jag har aldrig hört något illa om Sehlberg. Kommentaren "Vi åkte mot Sehlberg och fy fan vad osportsliga dom var, vad dom maskade" finns inte. Det jobbigaste med Sehlberg är att dom bara inte missar bollen.

2. Inget annat lag, inte ens BK Rel kan jämföra sig med Sehlberg. I fjol 20 år efter att laget kom på fjärde plats kom dom femma och de med i stort sett samma lag som för 20 år sedan.

* * *

Snälla Sehlberg kom tillbaka nsäta år. Cupen är inte samma sak utan dess regnkungar.

Vill ni läsa mer om Sehlberg rekomenderar jag mitt inlägg från i fjol om deras 20 års-jubileum. Det hittar ni här.

Etiketter:

En kommentar

  1. Pappa

    En yra utan Sehlberg, nya tider! Får hoppas de är tillbaka nästa år.

    Påtal om mång år, viss felräkning från olika håll förra året. Men det är i år Pappa Betalar firar 10 år! Det ska göras med pompa och ståt! Räkna med nya rosa pikéer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.