Suger som Wettex & Oddsen

Nu ligger det uppe en artikel om hemvändarlaget nummer ett på brännbollscupen.se. Suger som Wettex! Mycket trevlig läsning med tanke på det jag hettade lite på igår. Alltså att Umeå Kommun inte tror att cupen lockar folk till Umeå.

Läs artikeln här.

* * *

SMHI, YR, TV4-Vädret, VK, Aftonbaldet och Expressen visar alla regn både på fredag och lördag. Hm, det känns inte riktigt bra det där.

Hoppas på förändring!

* * *

Nu när jag har lottningen ganska klar för mig så här kommer mina odds för att vinna Brännbollscupen.

Vinnare Brännbollscupen 2011:

Salming 3.50 – Salming vann Förcupen, Salming har sett vassast ut på försäsongen, och Salming är utan tvekan det laget som tränar mest av topplagen. Salming har alla ingredienser som behövs för en seger. Det som talar emot är egentligen den bristande rutinen. Endast Tjeve har någonsin vunnit med lägre medelålder än vad Salming har om "gubbarna" räknas bort som ändå inte spelat i år.

BK Rel 4.50 – Har kanske Bylle tillbaka och två bra nyförvärv från Sehlberg. Med bröderna Bäckman i laget blir Rel mycket farliga men hade nog föredragit att få Salming i en final där Rel är vana att vara medan Salming kunde blivit ganska nervösa. Nu möts dom i en eventuell semifinal. BK Rel är fortfarande en gigant men efter tre segerlösa år skrämmer dom inte på samma sätt.

Übermensch 6.00 – Har en bra lottning fram till  Bränn inte Bullen i kvartsfinal och Fantomen i semifinal. Har vunnit sin titel, kan spela avslappnat och har alla kvaliteter som behövs för att vinna. Jag tror stenhårt på att Uber går till final. Det jag tror kan stoppa dom är regn. Übermensch är inget historiskt starkt regnlag.

Fantomen 7.50 – Har den bästa lottningen av topplagen, har imponerat lite på försäsongen och kan gå till semifinal utan att anstränga sig. Det drar helt klart ner oddset. Dock är back to back mycket ovanligt samt att Fantomen historiskt sett brukar vara bra och dåliga vart annat år. Utöver det bör det sägas att Fantomen hade alla marginaler med sig i fjol och före det aldrig varit riktigt nära en final.

BCZ 8.50 – Fjolårsfinalisterna har en ganska brokig väg till final. Måste slå både Salming, Esox och BK Rel för att nå final. Utan ordinarie tjejer ska det till en helt sanslös insats för att klara detta. Dock har laget kapacitet och börjar bli vana av att vara långt framme i yran. Raden 7, 3,2,5,2 inger respekt och BCZ ska aldrig räknas bort.

Bränn Inte Bullen 15.00 – Bullen har blivit ett stabilt topplag och slapp nu mardrömslottningen när Raska drog sig ur. Har dock Uber i kvarten och Fantomen i semi. Har svårt att se dom vinna men visst om allt klaffar kan dom gå till final.

På Bana 1 18.00 – Laget som ifjol slog självaste BK Rel för att sedan missa final med minsta möjliga marginal är en titelkanditat men bara på pappret. Har Fama i 8-del, BK Rel i kvart och Salming/BCZ i semi. Nej det ska inte gå.

Esox 25.00 – Esox saknar Anton Knutsson även i år och det känns som att Esox har haft sina chanser att vinna cupen. Visst kapacitet finns att slå alla lag om dom strular till det och bränner ut sig själva men turneringsvinst. Nej inte så troligt tyvärr speciellt när man har Salming, BCZ och BK Rel på sin halva.

Fama 30.00 – Det var längesen Brännbollscupen genomfördes i regn. Fama har rensat si sommarcuperna när det regnat. Är andra generationens Sehlberg. Är egentligen en bit efter dom bästa men i regn finns chansen.

Något annat lag 50.00 – Bakom dessa nio finns det egentligen ingen som kan vinna turneringen. Raska och Sehlberg är inte med, Västteg är för gammla, lag som Tesa, Kenya och Hvorte Hvar klarar aldrig en hel turnering på den nivån som krävs.

* * *

Jag tror som jag tidigare skrivit på Salmingseger men skule jag lägga en slant enligt de oddsen jag har lagt så hamnar den på Übermensch eller Fantomen. Båda har bra odds och bra finalchanser sen kan faktiskt allt hända i en final.

* * *

Ni får mitt topp 10 tips på en gång då när vi ändå håller på.

1. Salming

2. Übermensch

3. Bk Rel

4. Fantomen

5. Esox

6. Bränn inte Bullen

7. På Bana 1

8. Boston Bruins Årgång 79

——————

9. BCZ

10. Hvorte Hvar

 * * *

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Pyrro

    Herr Bloggare kanske skulle kunna ta dåligt väder, regn, med/motvind i beräkningarna för vägarna fram, för de seedade lagen. Tror oddsen kommer se lite annorlunda ut då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.