Inget är som Brännbollscupen

Jag förstår att ni törstat efter ett blogginlägg och bättre sent än aldrig så nu kommer det ett här allafall. Finalbanan är bygd, banorna är planerade, ölen är inköpta för dom flesta, domarna är redo, utklädnaderna är redo. Det är dag för ännu en upplaga av Brännbollscupen.

* * *

Den stora diskussionen i år har varit; Vem är det egentligen som är med på Brännbollscupen. Attityden från Umeå Kommun har varit att den inte lockar så många till Umeå. Ju mer och mer som jag pratar med lag, intervjuar lag och bara pratar med människor runt om i Umeå får jag samma bild.

Alla får på något sätt besök under brännbollshelgen. Att exakt få en siffra på hur många som kommer hit är i stort sett omöjligt men IKSU ska göra ett försök att få någon slags bild.

Under turneringen kommer en marknadsundersökning att göras där 250 personer som inte kommer från Umeå ska intervjuas. Varför är ni här? Varifrån kommer ni? osv….

Utöver det funderar vi på att även skicka ut till lagen för att få reda på hur stor del av dom som har spelare som kommer från annan ort. Dock är nog inte spelarna den stora massan utan det är åskådare elelr personer som bara åker till Umeå för att festa den helgen.

Vi måste gå ihop alla som älskar brännbollscupen och den helgen. Bevisa att det är den bästa helgen på året, bevisa att det faktiskt är sjukt många som kommer till Umeå.

Varför? Jo för att det är den bästa helgen på året och den ska både bevaras och utvecklas.

Bild plockat från Pelle Tobiassons t-shirt som han om jag inte minns fel fick i 40-års present av Per Frank.

* * *

Förra året var mediabevakningen av Brännbollscupen ett mindre skämt vilket jag tydligt gick igenom på bloggen i fjol så vi behöver inte gräva ned oss i det igen. I år blev jag dock positivt överaskad.

VK planerar att göra ett web-tv inslag från cupen och tänkter satsa hårt på uppdatering och bildspel på webben. Jag hoppas verkligen att dom gör något bra av det hela och att VF också hakar på. Nu är jag VKare men jag är i detta fall framförallt brännbollsälskare.

Det är viktigt att få med media på tåget med Brännbollscupen om den ska kunna bli ett bäde större och bättre arrangemang.

Utöver detta så kommer naturligtvis IKSU själva att jobba med uppdatering under cupen. Jennie som arbetat från IKSUs sida med hemsidan kommer att lägga upp både foton och skriva nyheter på brännbollscupen.se.

Jag pratade med Bosse på IKSU idag och han skulle se över möjligheterna att ha resultat rapportering under lördagen så att de som inte har möjligheten att vara på palts kan följa spektaklet.

 I fjol kunde vi skåda blädderblock från kvartsfinalerna och framåt. Naturligtvis kommer vi att göra likaså i år. I alla andra sporter kan publiken se vad det står utom i brännboll. Därför ska vi i brännbollssektionen göra allt för att publiken i de täta roliga matcherna mot slutet av cupen ska ha stenkoll på ställningen.

* * *

Så imorgon är det alltså dags för cupen.

Det ser ut att bli en del regn, vi har tappat 32 lag jämfört med i fjol, tjejcupen har gått bakåt med 4 lag och känslan är att vi inte lyckats fånga studenterna på samma sätt i år.

Ändå är det med en stor positivitet som dessa två dagar kan starta. Det känns som att det finns ett sug efter brännboll i staden, att cupen är på fötter igen efter ett 2000-tal som inte blev vad alla önskat. Blir 2010-talet årtiondet när cupen går mot en ny guldåder? Jag vet inte men jag ska arbeta för det.

Varför menar jag att jag har en positiv känsla.

1. Med en i stort sett obefintlig marknadsföring i år och kyligt väder förra året så når vi ändå till den näst största cupen på 10 år.

2. Under denna veckas 4 gångna dagar har denna blogg besökts 11 167 gånger. Om ingen var intresserad av brännboll skulle det inte ske. Så kul är det inte att leta stavfel i mina texter.

3. Favoriterna till slutseger i årets cup har 9 spelare födda 1987 eller senare. Säga vad man vill om att få lag etablerar sig i toppen men dessa ungdomar kommer att vara med en lång tid framöver om jag får gissa.

4. IKSUs brännbolssektions styrelse är i år 11 personer rekordstor och engagemanget är som jag känner större än på flera år.

* * *

Så nu "let the games begin"

Lycka till alla och ha så roligt som möjligt!!

Etiketter:

5 kommentarer

  1. Jag

    Salming har 8 spelare som är födda 1988 eller senare, samt även en spelare född 1987.

    2 st: 91:or
    1 st: 89:a
    5 st: 88:or
    1 st: 87:a

  2. Kapten Plakat

    Det känns som kvällen före julafton och jag tror att jag kommer få svårt att somna ikväll! Gud vad jag är taggad och jag hoppas att ni är många som besöker oss i vårat läger vid dammen!

  3. Anger

    En liten tanke kring antal deltagande lag. Kan det vara så att avsaknaden på marknadsföring bidrager? Jag minns tillbaka på 90-talets cuper och även de affischer om anmälan som då satt uppe på varenda skola och matvarubutik ( Tillochmed vår lilla skola i Vännäsby). Hur skall ”folk” som inte är inbitna brännbollare få reda på att det är dags att anmäla sig? Jag tror inte att det räcker med en notis i tidningen. Apropå tidningen så tror jag att den tryckta versionen av spelprogram och artiklar var guld värd för hela arrangemanget.

    Så till nästa år skulle jag vilja se att IKSU tar fram affischer som vi kan hjälpas åt att sätta upp på lämpliga ställen. Jag tror dessutom att det bör göras i två omgångar. En gång i början av april, och sedan ett varv till i mitten på maj.

    Nåja, det är iaf vad jag själv tror, jag kanske har fel.

    Kul och bra är det iaf att cupen äntligen fått en hemsida, samt att det bloggas om spännande info kring cupen. Tack för det Gustav.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.